עברית

?רקע המרכז – מי אנחנו

המחקר המדעי במרכז

המרכז לחקר התפתחות הילד באוניברסיטת חיפה הינו חלק מפעילות מדעית בינלאומית , הבוחנת ומעריכה את תהליכי התפתחות האדם לאורך מעגל החיים. חוקרי המרכז חוקרים את הרעיון לפיו מערכת יחסים רגישה, אחראית ומאתגרת קוגניטיבית בין הורה לילדו, הינה הבסיס להתפתחות רגשית בטוחה, המבטיחה את עתידו של הילד ואת השתלבותו המיטבית בחברה. בזכות טכניקות מחקר מתקדמות ומתוחכמות אשר פותחו במרכז, קל יותר כיום להבין את עולמם הפנימי של ילדים ולבצע מחקרים פורצי דרך שתורמים לא רק לבסיס הידע אלא גם ליישומים חשובים של הידע בשטח למען סביבה טובה יותר.

פעילות זו מתקיימת במרכז באמצעות כ- 10 חוקרים בכירים בעלי שם בינלאומי וכ-30 תלמידי תואר שני, דוקטורט ופוסט-דוקטורט, המעורבים במגוון רחב של מחקרים ופרויקטים. מן הראוי לציין כי הנחיית תלמידים ללימודים מתקדמים ופוסט-דוקטורנטים הניבה מעל 100 תלמידים לאורך השנים. 17 מהם מחזיקים במשרות סגל אקדמי בכיר באוניברסיטאות השונות בישראל (אוניברסיטת חיפה, אוניברסיטת בר-אילן, אוניברסיטת תל-אביב, האוניברסיטה העברית, המרכז הבינתחומי, מכללת אורנים, ומכללת עמק.יזרעאל). מתוכם חמישה השתלבו במשרות בכירות בשדה לאחר השלמת הדוקטורט

התהודה בקהילייה המדעית של הפעילות במרכז

מאות פרסומים מדעיים בתחומי הפסיכולוגיה, פסיכיאטריה, רפואת ילדים, משפחה, חינוך ,משפט, ועבודה סוציאלית, מרביתם בכתבי העת הבולטים והמובילים בדיסציפלינות הנ”ל.

מאות הופעות בכנסים בינלאומיים והזמנות להרצאות אורח ו-keynotes של חוקרי המרכז.

מענקי מחקר מטעם אגודות מדעיות וקרנות מחקר

Society for Research in Child Development (SRCD), Harris Foundation, Lasky Foundation, Israel Science Foundation (ISF), National Institute of Child Health and Human Development (NICHD), US Israel Bi National Science Foundation (BSF), Chief Scientist Office, Ministry of Education, Chief Scientist Office, Ministry of Health, Ford Foundation, Koehler-Stiftung (Germany), German-Israeli Foundation for Scientific Research and Development (GIF),The Spencer Foundation, German Ministry of Education and Research (BMBF), The Frederick H. Leonhardt Foundation, Autismspeaks, Shalem Foundation, Bernard van Leer Foundation (the Netherlands).

שיתופי פעולה עם מוסדות בינלאומיים

University of Utah, University of Jena (Germany), Konstanz University (Germany), Regensburg University (Germany), Arizona State University, University of Maryland at College Park, National Institute of Child Health and Human Development, Leiden University (the Netherlands), United states Institute of Peace, Washington, DC, University of California- San Francisco, University of California-Riverside, University of British Columbia (Canada), University of Pennsylvania, New School for Social Research (NYC).

יישומי ידע

חוקרי המרכז רותמים את הידע הנצבר במחקריהם להתנעת תהליכים ציבוריים, ומיישמים אותו לטובת יצירת שינוי חברתי וכדי לקדם את התפתחותם של ילדים. הם משפיעים על סוגיות ברמה לאומית, דוגמת הצורך לפתח מסגרות ראויות ואיכותיות לגיל הרך עבור ילדים ששני הוריהם מועסקים מחוץ לבית. כך למשל, חוקרי המרכז מצאו כי רמתם הנמוכה של מעונות היום בישראל מהווה גורם סיכון להתפתחותם הרגשית של הילדים והם פועלים לשינוי המצב. למשל, בפרויקט חלוצי במועצה האזורית משגב שכולל יישובים יהודיים ובדואיים כאחד, שודרגו מסגרות לגיל הרך על פי תקני איכות בינלאומיים.

בנוסף, מפתחים החוקרים תכניות מניעה והתערבות עבור ילדים מאזורי מצוקה, הן במגזר היהודי והן במגזר הערבי, על מנת לעודד את התפתחותם הנורמטיבית והשתלבותם העתידית בחברה.

המרכז גם מקיים ימי עיון וכנסים לקהילייה המקצועית ולקהל הרחב סביב סוגיות שונות הקשורות לרווחתם ועתידם של ילדים. מערכות ציבוריות והמחוקק נעזרים גם הם בידע של חברי המרכז כדי לקדם את רווחתם של ילדים בישראל, ומומחים במרכז שותפים בוועדות ממשלתיות וממלכתיות העוסקות בעתידם של ילדים.