Fabula roma

van Sven Deraedemaeker

Regie: Sven Deraedemaeker

vrijdag 20, zaterdag 21 (uitverkocht) en zondag 22 december 2019

Foto's: Close-Up Evere, Roger Certyn

Synopsis

Wanneer Brutus erachter komt dat Caesar besloten heeft iemand anders te zoeken om keizer te worden, slaan de stoppen door en bedenkt hij een duivels plan om Caesar uit de weg te ruimen. Hij krijgt hiervoor de hulp van een paar slaven, het hoofd van de paleiswacht, zijn moeder, zijn zus én Cleopatra.

Maar niet alles loopt zoals verwacht. Temeer door de aanwezigheid van de geniale uitvinder Murphius, gaat het één en ander fout.

Dit is het echte verhaal achter de moord op Julius Caesar, het enige echte.


ROLVERDELING

CAESAR: Freddy Meskens

CLEOPATRA: Sandra Pishoudt

BRUTUS: Quentin Hendrickx

LIVIA: Katrijn Op de Beeck

LUCIA: Veerle Meskens

MARCUS STULUS: Erik Wilms

SERVITUS: Tom Deraedemaeker

ALEDINE: Els Pishoudt

MURPHIUS: Bram Deraedemaeker

SLAAF: Jef Puttemans

Woordje van de regisseur

Het is intussen het vijfde jaar dat ik hier ben en de vierde productie die ik samen met deze heerlijke bende van De Toneelvrienden Evere op de planken mag brengen, dus mezelf voorstellen lijkt me wat overbodig geworden. Ik ben nog steeds dezelfde als vijf jaar (en ook vijf kilo) geleden. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat er geen veranderingen zijn geweest de afgelopen jaren. Ik durf gerust te stellen dat de dynamiek in de groep is gegroeid en dat er een interactie is ontstaan tussen de spelers met een vanzelfsprekende schwung waardoor er nog meer vonken van talent en klasse rondspatten in deze mooie theaterzaal.

Deze keer hebben we gekozen voor een Romeins drama met een snuifje onzin, een toefje larie, een wolkje apekool en redelijk wat emmers flauwe kul. Want geef toe: het moet allemaal toch wat plezant blijven.

Geniet van deze eigen creatie die voor de allereerste keer ooit op de planken wordt gebracht en waar de Toneelvrienden Evere een hele hoop energie, passie, talent en plezier insteken.

Sven


Met steun van de gemeente Evere