BSG decanensite

Welkom bij decanaat de Verrekijker

April & Mei 2019

4 havo

10 en 11 april

Bovenbouw

Ga een langs bij een MBO, hogeschool of universiteit

Bovenbouw

Voor 1 mei

Verrekijker nieuws

Kunst van het kiezen

Op 1 maart hebben alle BSG leerlingen uit atheneum 3 en havo 3 en 2 en 3 mavo/vmbo-tl hebben een profielkeuze ingevuld. Na een intensief voorlichtings- en keuzetraject waarin speeddates plaatsvonden met bovenbouwleerlingen, keuzekenners die over hun leven vertelden en voorlichting over alle profielen en de verschillende soorten wiskunde heeft iedereen in het computerprogramma Zermelo. 300 leerlingen kunnen weer verder op de BSG!

Geslaagde Blik Vooruit Kick-Off

Vrijdagmiddag 16 november vond op de BSG het voorlichtingsspektakel 'Blik Vooruit Kick-Off' plaats. Onze 240 examenkandidaten van mavo/vmbo-tl, havo en atheneum staan voor de keuze wat zij na het behalen van hun diploma gaan doen. Om hen vooruit te laten blikken kwamen ruim 40 voorlichters van universiteiten, hbo- en mbo-opleidingen en bedrijven naar de BSG.


De gezamenlijke start in de aula met optredens van schoolband Diversion en een door leerlingen gemaakte introductievideo gaf iedereen vleugels.

Daarna was het zover. Alle leerlingen volgden een maatwerkprogramma waarbij zij zich lieten inspireren door bedrijven als Tata Steel, Vivat, de politie en Defensie. Ook waren er als keuzekenners een componist, een advocaat, een rechter, een brandweerman, een meubelmaker en een jongerenwerkster om naar te luisteren en mee te praten. Verder waren er oud-leerlingen naar de BSG gekomen die hun ervaringen als student kwamen delen. Wij hebben bij het organiseren en uitvoeren van dit evenement geweldige hulp gehad van de collega's en van leerlingen. Door de prettige samenwerking en de enthousiaste reacties van de deelnemers kijken we terug op een geslaagde Kick-Off. Met alle inspiratie en informatie van deze voorlichtingsmiddag kunnen de leerlingen hun blik weer scherper vooruit richten op hun toekomst.

De kunst van het leren kiezen

LOB-competenties & het LOB-dossier

Kiezen is iets wat je moet leren. Om tot een goede loopbaankeuze te komen moet je zogeheten LOB-competenties ontwikkelen. Dat klinkt ingewikkeld, maar het valt reuze mee. Het belangrijkste is dat jijzelf tijd investeert om te kijken wat jij wil en wat jij kan.

Om je daarbij te helpen heb je van ons een digitaal LOB-dossier gekregen en hebben wij een aanvullende opdrachtensite opgezet.