Open les/contact

Open les: maandag 20 en 23 mei

Taal en rekenen voor volwassenen

Stichting Prago houdt open avond in De Meern en Overvecht op maandag 20 en donderdag 23 mei. Bij Prago kun je beter leren lezen, schrijven, rekenen en computeren. Op de open avond kunnen bezoekers kijken of meedoen met een min of meer gewone les. Je kunt kennismaken met de docent, de andere cursisten en het lesmateriaal. En er is een leuke korting.

De lessen van Prago zijn speciaal voor volwassen inwoners van de gemeente Utrecht die niet of weinig kunnen lezen, schrijven of rekenen. Cursisten zijn bijvoorbeeld laaggeletterden, mensen met een leerachterstand en mensen met een licht verstandelijke beperking.

Praktische vaardigheden

De cursisten krijgen een of twee keer per week twee uur les. De nadruk ligt op praktische vaardigheden, zoals de krant lezen, een formulier invullen, een mail schrijven en versturen en rekenen met geld. Op de open avond kunnen bezoekers kijken of meedoen met een min of meer gewone les. Docent Gerrie Overweel: ‘Wat ik zo mooi vind is dat onze cursisten niet alleen leren lezen en schrijven, maar ook dat ze met zo veel plezier naar school gaan. Iedereen komt tot zijn recht hier. Je ziet dat ze zich ontwikkelen.’

Gratis en korting

Prago houdt maandag 20 mei (19-21 uur) en donderdag 23 mei (ook 19-21 uur) een open les in zowel Overvecht als De Meern. In Overvecht: schoolgebouw Trajectum, Vader Rijndreef 7-9. In De Meern: buurtcentrum De Pijler, Bovenpolder 80. De les is gratis en vrijblijvend. Opgeven hoeft niet, iedereen mag binnenlopen. Nieuwe cursisten krijgen een leuke korting: wie zich aanmeldt voor lessen vanaf september, mag direct beginnen en krijgt gratis les tot aan de zomervakantie.

• Meer informatie over de open dag of de cursus in Overvecht via coördinator Gerrie Overweel op 06 45 29 55 73 of gerrie.overweel@prago.nl

• Meer informatie over de open dag of de cursus in De Meern via coördinator Judith van Zweden op judith.vanzweden@prago.nl

• Meer over Prago op prago.nl of via het centraal bureau op info@prago.nl of 06 45 01 05 04.


Contact

Prago Centraal Bureau is bereikbaar voor algemene informatie en inschrijvingen op:

  • info@prago.nl of 06 45 01 05 04 (maandag, dinsdag en donderdag van 13.00-17.00 uur).
  • U kunt ook direct contact opnemen met de gewenste Prago locatie via Leslocaties

Adres

Stichting Prago

Gebouw De Alchemist

Koningin Wilhelminalaan 8

3527 LD Utrecht

Intake en inschrijven

De definitieve inschrijving vindt plaats na een intakegesprek. U kunt wel alvast het algemene Prago Inschrijfformulier invullen of het specifieke Prago Inschrijfformulier Gouda. Let op: komt u naar een intakegesprek, neem dan een geldig legitimatiebewijs mee (geen rijbewijs).

Prago Inschrijfformulier.pdf

Starten kan op elk moment

Omdat elke cursist zijn eigen leertraject volgt, bent u bij Prago niet gebonden aan bepaalde startmomenten. Starten kan in september, maar ook op elk ander moment in het cursusjaar.

Eerst even kijken?

U bent welkom om een keer te komen kijken bij een les. Uiteraard gratis en vrijblijvend. Maak hiervoor een afspraak via mail of telefoon.