Zaal verhuur

Zoekt u een evenement- of trouwlocatie?

Kom dan eens naar het Poldermuseum van Heerhugowaard en verras uw gasten!

Het poldergebouw is een unieke ambiance voor het ontvangen van uw gasten, voor het vergaderen met uw management, voor het presenteren van uw producten, voor het ondertekenen van contracten, maar ook voor b.v. het houden van trainingen voor uw medewerkers. Toon uw buitenlandse klanten de strijd van bijna 350 jaar tegen het water. Laat ze zien wat het betekent om bijna 4 meter onder de zeespiegel te wonen en te werken. Wij bieden tevens de Polder Experience. Een audio visuele belevenis die het ontstaan van Heerhugowaard vanaf de ijstijd tot de stad van de Zon helder uiteenzet.

Pompenruimte

Al ruim 125 jaar staan hier de centrifugaalpompen die de polder Heerhugowaard droog hielden. In het begin werden de pompen aangedreven door stoommachines (een werkend model staat in onze museale ruimte opgesteld), later door dieselmotoren en elektromotoren. Deze machines en de pompen staan nog in de centrale ruimte van het poldergebouw. In 1961 werd deze ruimte in gebruik genomen als vergaderruimte van het polderbestuur. Deze ruimte biedt plaats aan ca. 50 personen. Er zijn verschillende opstellingen mogelijk.

Bezichtiging

Tijdens uw verblijf in ons poldergebouw kunt ons museum bezichtigen en afhankelijk van de beschikbaarheid een rondleiding krijgen van één van onze vrijwilligers die u een goed beeld zal geven van de ontstaansgeschiedenis van de polder Heerhugowaard

Audiovisuele middelen/internet

Het poldermuseum beschikt over een audio-installatie, beamer met groot scherm, overhead-projector en wifi. Indien u hiervan gebruik wenst te maken, betaalt u hiervoor een kleine vergoeding van € 25

Sanitaire voorzieningen /invaliden

Er is een heren, dames en invalidentoilet aanwezig. Het gebouw is rolstoel toegankelijk.

Catering

U kunt gebruik maken van de voorzieningen van het inpandige café De Pomp. In overleg met hen worden uw wensen besproken.

Informatie

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden en datum? Stuur dan een mail met uw vragen en wij nemen z.s.m contact met u op voor een vrijblijvende afspraak en/of een bezichtiging.

Trouwen in Het Oude Gemaal


Het hele jaar door, óók op zaterdag, staat de pompruimte ter beschikking van de gemeente Heerhugowaard als trouwzaal. In een historische omgeving midden in het polderlandschap gaven reeds velen elkaar het ja-woord.

Bij de gemeente Heerhugowaard, afdeling Burgerzaken, kunt u inlichtingen krijgen over beschikbaarheid en tarieven. Op de website van de gemeente Heerhugowaard vindt u alle relevante informatie

Tarieven 2019

  • Schoolklassen € 30, maximaal 30 leerlingen en 3 begeleiders.
  • Rondleiding met gids: Toeslag € 20, reserveren verplicht.

Combi tarief

Bij evenementen in de centrale zaal is een korting van 50% op de toegang van het museum van toepassing.

Evenementen in de centrale zaal

  • Per 4 uur - € 100
  • Per 8 uur - € 200
  • Per extra uur - € 30
  • Huur beamer - € 25
  • Wifi - Gratis

Verzorging van lunch, borrels of arrangementen op aanvraag bij de De Pomp/Kraak Actief.

Pinbetaling, geen contant geld aanwezig.

Tarievenlijst 2019 (in PDF)