Zaal verhuur

Zoekt u een bijzondere locatie voor een evenement?

Kom dan eens naar het Poldermuseum van Heerhugowaard en verras uw gasten!

Het poldergebouw is een unieke ambiance voor het ontvangen van uw gasten, voor het vergaderen met uw management, voor het presenteren van uw producten, voor het ondertekenen van contracten, maar ook voor b.v. het houden van trainingen voor uw medewerkers. Toon uw buitenlandse klanten de strijd van bijna 350 jaar tegen het water. Laat ze zien wat het betekent om bijna 4 meter onder de zeespiegel te wonen en te werken. Wij bieden tevens de Polder Experience. Een audio visuele belevenis die het ontstaan van Heerhugowaard vanaf de ijstijd tot de stad van de Zon helder uiteenzet.

Pompenruimte

Al ruim 125 jaar staan hier de centrifugaalpompen die de polder Heerhugowaard droog hielden. In het begin werden de pompen aangedreven door stoommachines (een werkend model staat in onze museale ruimte opgesteld), later door dieselmotoren en elektromotoren. Deze machines en de pompen staan nog in de centrale ruimte van het poldergebouw. In 1961 werd deze ruimte in gebruik genomen als vergaderruimte van het polderbestuur. Deze ruimte biedt plaats aan ca. 60 personen. Er zijn verschillende opstellingen mogelijk.

Bezichtiging

Tijdens uw verblijf in ons poldergebouw kunt ons museum bezichtigen en afhankelijk van de beschikbaarheid een rondleiding krijgen van één van onze vrijwilligers die u een goed beeld zal geven van de ontstaansgeschiedenis van de polder Heerhugowaard

Audiovisuele middelen/internet

Het poldermuseum beschikt over een audio-installatie, beamer met groot scherm, overhead-projector en wifi.

Sanitaire voorzieningen /invaliden

Er is een heren, dames en invalidentoilet aanwezig. Het gebouw is rolstoel toegankelijk.

Catering

U kunt gebruik maken van de voorzieningen van het inpandige café De Pomp. In overleg met hen worden uw wensen besproken.

Informatie

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden en datum? Stuur dan een mail met uw vragen en wij nemen z.s.m contact met u op voor een vrijblijvende afspraak en/of een bezichtiging.

Oefenruimte voor muziek

In de grote zaal worden regelmatig muziekoptredens gehouden. De akoestiek van deze ruimte wordt door de musici hoog gewaardeerd. De zaal kan ook worden gehuurd als oefenruimte voor bands, koren e.d.

In de zaal is een piano aanwezig en er is een professionele licht-en geluidsinstallatie beschikbaar.

Wilt u meer weten stuur dan een mail naar: evenementen@poldermuseumheerhugowaard.nl

Tarieven zaalhuur

Zaalhuur is inclusief gebruik van audio, beamer, projectiescherm en flipover

  • Dagdeel (4 uur) : € 150 (Speciaal tarief van € 75 voor sociaal/maatschappelijke organisaties)

  • Extra uur : € 25

  • Hele dag (09.00 - 18.00 uur) : € 250

Tarieven voor gebruik als oefenruimte in nader overleg

Voor nadere informatie: