Evenementen

Optredens 2022

Muziek in de trant van Jim Croce. Fijne gitaarmuziek, prachtige teksten


KAARTVERKOOP VANAF 1 SEPTEMBER 2022

  • 2 OKTOBER 14:00-16:00: GREAT LAKE MUSIC en MARCEL KAPTEIN

Sfeervolle muziek

  • 9 OKTOBER 14:00-16:00: THE RIDDLES

Ierse liedjes die een verhaal vertellen

  • 6 NOVEMBER 14:00-16:00: AR KELTIA

Zij nemen bezoekers mee naar Ierland, Schotland en Bretagne met prachtige, vaak gevoelige liederen.

  • 10 DECEMBER 20:00-22:00: MARCIA BAMBERG SWING QUARTET

Net voor de kerstdagen speelt het Marcia Bamberg Swing Quartet naast hun gebruikelijke repertoire ook sfeervolle internationale kerstnummers in de gipsy swing stijl.

Exposities 2021

Joke Vink en Marian de Wit
Als eerste van de reeks “Ode aan het Landschap exposeren Joke Vink en Marian de Wit van 6 juni t/m donderdag 24 juni diverse land- en zeeschappen, maar ook vogels en bootjes in de haven van Dirkshorn.

Eugènie Herlaar en Rem de Boer

De tweede expositie van de reeks Ode aan het Landschap is vanaf zaterdag 3 juli t/m donderdag 29 juli te bezichtigen. Eugènie Herlaar en Rem de Boer zijn de exposerende kunstenaars.

Atelier HAK’79

De derde expositie van de reeks Ode aan het Landschap is vanaf zaterdag 31 juli t/m donderdag 26 augustus te bezichtigen. Een aantal Heerhugowaardse kunstenaars van Atelier HAK’79 exposeren hun werk in verschillende stijlen.

KUNSTENAARS van de KUNSTKERK

De vierde expositie van de reeks Ode aan het Landschap is vanaf zaterdag 28 augustus t/m donderdag 30 september te bezichtigen. Een aantal kunstenaars van de Kunstkerk exposeren hun werk in verschillende stijlen.

Zaterdag en zondag zijn bezoekers welkom tussen 11.00 en 18.00 uur. De expositie is te bezoeken via Café De Pomp. Het museum is dan ook te bezoeken.

KUNSTENAARS GROEP CREJAT

De vijfde expositie van de reeks Ode aan het Landschap is vanaf zaterdag 2 oktober tot en met zondag 30 oktober te bezichtigen in Poldermuseum Het Oude Gemaal in Heerhugowaard.

Deze maand exposeren vijf kunstenaars van kunstenaarsgroep CREJAT in het museum. De kunstenaars presenteren werk in verschillende stijlen en met gebruik van diverse technieken. Een fraaie en inspirerende afsluiting van het expositieseizoen.

Tijdens het Open Monumentenweekend op 11 en 12 september is het museum gratis toegankelijk. Gedurende deze dagen en de overige zondagmiddagen zijn rondleiders aanwezig in het museum. Zij vertellen bezoekers de bijzondere verhalen over de geschiedenis van Noord-Holland en Heerhugowaard, in het bijzonder de relatie met het waterbeheer.

Tijdens de Kunst- en Atelierroute op 18 en 19 september is het museum gratis toegankelijk. Gedurende deze dagen en de overige zondagmiddagen zijn rondleiders aanwezig in het museum. Zij vertellen bezoekers de bijzondere verhalen over de geschiedenis van Noord-Holland en Heerhugowaard, in het bijzonder de relatie met het waterbeheer.