Archief 2020

Dark Rosie, 16 februari 2020

Dark Rosie bestaat uit de Bakkumse Miranda Zuurbier (zang, accordeon), Haarlemmer Vincent Lamers (bas), Amsterdammer Michel de Wit (gitaar) en Alkmaarder Mark Minnema (gitaar, mandoline, dobro, bouzouki). Zij brengen o.a. zelf geschreven, vaak ontroerende chansons in het Nederlands over eigen belevenissen. Zij noemen de liedjes van Miranda “Nederchansons”. Vincent’s liedjes zijn meer beschouwend. Dit onder invloed van allerlei muziekstijlen zoals gipsy jazz, Argentijnse tango en, Blues. En dan ineens komt Édit Piaf voorbij met “La vie en rose”. Mooie vertolking om bij weg te dromen. Als je je ogen dicht doet zit je op een terrasje in Frankrijk. En het liedje over de sage van Ritske Mooi op Ameland; hoe zij aan haar kostje kwam. Over schepen die zij liet stranden door vuurtjes op het strand te maken, zodat noodlijdende schepen strandden op de kust…

Foto album

De Nok Funklore, 2 februari 2020

Een feestje! Wat een spetterend optreden van de Nok Funklore. Met Betty Borstlap zang, Willem Arie van Eeden gitaar, Jan-Jaap Spaargaren saxen, klarinet en fluit, Peter Asbeek Brusse contrabas & Arnauld van Hees drums, darbuka en cajon.

Deze jazz/folklore band uit Bergen/Schoorl maakt heerlijk swingende, opzwepende muziek, maar speelt ook prachtig verstilde nummers, zoals van Lennard Cohen.

En niet te vergeten de eigen nummers, zigeunermuziek en ballades getuigen van hun brede repertoire. Als toegift gaf de Nok Funklore een prachtige vertolking van “Oye como va” van Santana.

Foto album

Bodhi & Titus, 19 januari 2020

Het nieuwe programma `On Celtic Roads’ van Bodhi & Titus leverde een heerlijke middag op vol prachtige liedjes in diverse talen. De zaal was meer dan uitverkocht, zelfs de pompruimtes waren gevuld, en het publiek genoot zichtbaar van de kristalheldere stem van Bodhi en het warme geluid van Titus. De twee ervaren musici schotelden ons een afwisselend programma voor: langzame ballads afgewisseld met wat meer up-tempo gespeelde songs. En na de pauze was er zowaar een kort gastoptreden van enkele bevriende musici. Het was kortom een gevarieerd en zeer geslaagd optreden, dat hopelijk volgend jaar een vervolg krijgt.

Foto album

Riddles, 5 januari 2020

Een koude gure zondag in januari, maar binnen in het Oude Gemaal is het behaaglijk en gezellig druk. Tijdens de Ierse ballades van de Riddles en met een Guinness in de hand word je vanzelf warm…Het professionele optreden van deze band met ervaren musici geeft je het gevoel dat je in een Ierse club bent. De zeemansliederen met hun melancholische teksten en ritme laat de zaal bewegen en het lyrische liedje No never No More, met 4 maal in je handen klappen, geeft een push naar het feestje wat volgde….Wat een heerlijk middag hebben wij weer gehad. Bedankt Riddles; we blijven jullie volgen!

Foto album

Klik hier voor archief 2019 of hier voor archief 2016-2018