Puppy's

In Oktober was Fien gedekt door het duitse reutje Twinkle Newman. In de tweede helft December 2017 werden de puppies geboren.

De Foto's die we krijgen van de baasjes kun je vinden onder de pagina Foto's

25- Februari 2018:

Ook Fenna heeft sinds gisteren weer een nieuw leuk baasje gevonden.

22 Februari 2018:

Even een korte update over de puppy's. Fenna had leuke baasjes gevonden en had de naam Otje gekregen. Helaas kon het uiteindelijk niet door gaan waardoor we nu nog een nieuw baasje voor haar zoeken.

11 Februari 2018:

Een paar foto's van alle Puppy's zoals ze nu 8 weken zijn. Ze hebben allemaal een leuk nieuw huis gevonden. Wij zijn erg blij met de nieuwe baasjes. De helft van de puppies is dit weekeinde uitgevlogen. De andere helft gaat komend weekend.

Fenna - Colette

Ferry - ROVER

FLoor

FELIX - Jake

FAY - JADIE

FONS - LOKI

Hieronder begint de informatie over het nestje van Fien en Manny

Delphine vom Mutschenhof (Fien)

Twinkle Newman (Manny)

Twinkle Newman is een ruwharige reu van 35 cm groot. Hij komt uit Duitsland van de 'Twinkle kennel'van de familie Nunnenkamp. Hij heeft in Duitsland alle gezondheidsonderzoeken ondergaan en die met goed gevolg doorstaan.

Hij heeft diverse prijzen en titels behaald:

  • KfT Jeugd kampioen
  • VDH Jeugd Kampioen
  • Bundes Jugendsieger 2016
  • VDH Annual Trophy winner 2017
  • VDH Bundessieger 2017

Stamboom Twinkle Newman

Toch maar vast een werpkist gemaakt

Fien aan het proef liggen in de werpkist

20 November 2017:

Fien begint een klein buikje te krijgen. De eerste zichtbare tekenen van de dracht. Ze is nog steeds wel wat humeurig tegen Lewis en wil niet altijd mee voor een wandeling. Ze kan het nog prima maar heeft gewoon geen zin in wandelen.

26 November 2017:

We zijn bijna 6 weken onderweg. Vanmorgen even een wandeling in het bos gemaakt. Fien moet hier aan de riem blijven omdat ze anders graag haar neus achterna gaat en we weten dat er in dit gebied veel ree├źn zitten. We hebben een foto gemaakt waarop goed te zien is dat ze een buik begint te krijgen.

2 December 2017:

Weer even een korte update van de aanstaande moeder. Hoewel Fien pas 7 weken drachtig is heeft ze nu al een beetje ongemak van haar buik. Ze weet niet goed hoe ze het makkelijkst ligt. D'r buik zit nu al in de weg. Eerder deze week hebben we de omvang van haar buik gemeten. Deze was 55 centimeter. Ter vergelijking kwamen we van Gina een hele oude meting tegen. Die was rond dezelfde tijd 49 centimeter in omvang.

Ze vindt het nog wel lekker om een stuk te wandelen in de middag. 's Ochtends wil ze niet mee.

10 December 2017:

De laatste loodjes wegen spreekwoordelijk het zwaarst. De omvang van Fien haar buik is gegroeid tot 62 centimeter. Ze wil nog wel regelmatig mee een wandelingetje maken, zelfs vanmorgen in de sneeuw. Hoewel het nog wel een beetje vroeg is zijn we vandaag begonnen met haar temperatuur te meten. Dat zullen we tot haar bevalling dagelijks blijven doen. Ongeveer 12 tot 24 uur voordat ze de puppy's gaat werpen zal haar temperatuur met zo'n 1,5 graad dalen. Hetgeen een goede indicatie is dat we ons moeten voorbereiden op de komst van puppy's.

Als we een hand op zijkant van Fien leggen dan kunnen we ook regelmatig voelen dat de puppy's bewegen. Zowel links als rechts van haar zij.

21 December 2017:

Afgelopen maandag op 18 December is Fien moeder geworden van 6 puppy's. Het zijn 3 reutjes en 3 teefjes. De eerste is 's morgens om half 6 geboren en de laatste kwam er om half 12 uit rollen. Ze drinken goed en zijn heel tevreden. Fien waakt voortdurend over haar kroost als een bezorgde moeder.

26 December 2017:

De puppy's groeien als kool. Hun gewicht is al bijna verdubbeld. Maar ja, doen de hele dag niets anders dan eten, slapen en mest maken. De kleinste die bij de geboorte 165 gram en inmiddels 340 gram weegt heeft hier een prive ontbijtje. In komende week gaan de oogjes open. Fien is wel erg schoon op zichzelf en de puppy's. Ze eist regelmatig een schoon nest want anders zet ze alles overhoop. Ze durft het nest al wel af en toe alleen te laten voor een kort wandelingetje met Lewis.

1 Januari 2018:

We zijn weer een weekje verder in het jonge leven van de puppy's. De oogjes zijn een klein beetje open en ze beginnen wat meer door het nest te kruipen. Vandaag krijgen ze hun eerste ontwormingskuur. We hebben vorige week het nestjes bij de raad van beheer aangemeld voor de stambomen en het laten chippen rond de leeftijd van 6 weken. We hebben geprobeerd ze apart op de foto te zetten maar dat lukte nog niet.

Meiden

Jongens

Meiden links, Jongens rechts

7 Januari 2018:

Deze week is de hele familie verhuisd van de kamer naar de keuken. Ze staan een beetje wiebelig op hun benen en doen af en toe een poging om op de krant te plassen. ook hebben ze hun eerste puppymelk gedronken. Dat was een behoorlijke kliederboel. De 2e keer wisten ze al beter wat de bedoeling was en ging het iets beter. Deze keer hebben er wat 'actie' foto's bij.

14 Januari 2018:

Deze week zijn de tanden tevoorschijn gekomen. Fien vindt dat niet zo leuk. Ze staan ook vaster op hun benen, klauteren ook al uit de werpkist en lopen al door de puppy ren. Ze krijgen een aantal keer per dag puppymelk gemengd met brokjes en het eten gaat ook al wat beschaafder. Vandaag hebben we geprobeerd van iedere pup een pasfoto te maken. Hieronder het resultaat met de namen zoals we die bij de Raad van Beheer op hebben moeten geven. Ieder is natuurlijk vrij een leuke roepnaam te geven.

Reutje: Fons (beetje slaperig)

Reutje: Felix

Reutje: Ferry

Teefje: Fay

Teefje: Floor

Teefje: Fenna

21 Januari 2018:

Ze maken voortaan regelmatig de hele keuken onveilig. We proberen ook een beetje regelmaat te brengen in het voeren. Dat gaat nog niet helemaal vlekkeloos. Ze hebben veel honger en zijn bij nacht en ontij wakker. Ook hebben ze hun 2e keer ontwormen gehad. Ook hebben we al veel puppy bezoek gehad van de toekomstige nieuwe baasjes. Altijd leuk de nieuwe baasjes te leren kennen. Komende week worden ze gechipt en wordt er DNA afgenomen door de Raad van Beheer. Daar krijgen ze ook de stamboom van. Zo'n gezinsfoto is nog best wel een gedoe om die gemaakt te krijgen.

Fons, Fenna, Ferry, Felix, Floor en Fay.

28 Januari 2018

Bijna zes weekjes oud. Deze week zijn ze gechipt door de Raad van Beheer voor hun stamboom registratie. Ook is wangslijm afgenomen voor DNA vast te leggen. Afgelopen dagen hebben ze ook een paar keer van de buitenlucht genoten en ook hebben ze weer een wormkuur gehad. Voor Fenna en Felix zijn we nog op zoek naar een baasje. Komende week krijgen ze de puppy enting.

4 Februari 2018:

De puppy's zijn steeds vaker wakker en erg beweeglijk en druk. Afgelopen week hebben ze de puppy enting gekregen en hebben ze de gezondheidscontrole bij de dierenarts gehad. Ze zijn er bijna aan toe om uit te vliegen. Buiten rennen vinden ze geweldig maar het weer zit niet mee. Het was vaak erg regenachtig. Voor Felix en Fenna zijn we nog op zoek naar enthousiaste baasjes

Wachten bij de dierenarts