Original eller kopi

Kreativ skaber eller hvor finder jeg en model jeg kan printe?

I CFU tror vi på, at det der skaber en varig interesse for 3D print og laserskæren er lysten til selv at kunne skabe egne kreationer. Derfor er det vigtigt at både elever og voksne erhverver de færdigheder, som skal til for selv at kunne skabe egne 3D modeller.

Når du selv skal skabe er det en længere proces, du skal igennem. Det er ikke bare lige at gå igang med at arbejde med 3D modellering. De fleste voksne har ikke arbejdet meget med 3D modellering eller i 3D, men flere børn har takket være Minecraft og lignenede programmer. MEN alligevel skal der en del tålmodighed til!

Se fx nedenstående billeder, det første billede ser det ud til at næsen sidder på figureren, men når du drejer synsvinklen, kan du godt se at næsen svæver uden for “kroppen”. Sådanne små fejl kommer du til at lave mere end en gang, når du arbejder med 3D modellering. Men heldigvis bliver de fleste hurtigt fortrolige med at arbejde i det 3-dimensionelle.

Men nogle gange savner man måske alligevel den gode ide til, hvordan man laver en god samling af 3D print eller andet.

Her vil vi primært pege på to hjemmesider, hvor du kan finde inspiration. Ja, og nogle gange bliver man også fristet til at printe nogle af de spændende modeller, som en designer har lavet og delt med andre.

Det er der heller ikke at der er noget galt i, men 3d printeren skal ikke kun være en kopimaskine!

Her anbefales:

https://www.thingiverse.com


På det seneste er også en ny spiller kommet på banen: Myminifatory.com

https://www.myminifactory.com,

Den kan anbefales, fordi siden tjekker om modellerne rent faktisk også kan printes.

På Thingiverse kan alle udgive modeller, uden nogen form for kvalitetstjek, hvor på MyminiFactory tjekker de kvaliteten af din model og om den kan udskrives.Nedenstående liste er en oversigt over nogle af de sider ellers kan anbefales:

Liste over 3d reposotorys