Nieuws

Hieronder zullen we actuele informatie delen m.b.t. nieuws i.v.m. het coronavirus en het onderwijs op onze scholen.

1 april 2020

Betreft: verlenging maatregel sluiting scholen

Geachte ouders/verzorgers,

Zoals u wellicht dinsdag jl. via de media heeft vernomen, heeft de overheid besloten om de maatregel om basisscholen en kinderopvang te sluiten te verlengen t/m 24 april a.s. Hierna begint de meivakantie. Ook de maatregel dat alleen kinderen worden opgevangen van tenminste één ouder die werkzaam is in de vitale sector wordt tot de meivakantie verlengd. Vóór de meivakantie zal de overheid communiceren of de scholen definitief op maandag 11 mei a.s. open gaan.

De afgelopen periode heb ik via gedeelde filmpjes en berichten veel creativiteit en betrokkenheid van ouders en kinderen gezien. Veel waardering heb ik voor uw inzet om uw kind(eren) te begeleiden. Dat valt zeker niet mee als je zelf thuis werkt, al dan niet gecombineerd met situaties die het leven nog extra gecompliceerd maken. Dank hiervoor.

Via een brief van de school waar uw kind is ingeschreven, ontvangt u meer informatie over hoe het onderwijs de komende weken wordt vormgegeven en welke afspraken er voor de komende periode worden gemaakt. Het komt de komende weken aan op uithoudingsvermogen van alle betrokkenen gericht op “samen-werken”.

Wij vieren binnenkort het Paasfeest. Voor mij een feest waarbij ik denk aan de dienstbaarheid, het vertrouwen en de hoop die Jezus ons heeft gegeven zodat wij er niet alleen voor staan. Dit geeft vertrouwen in de toekomst.

Met vriendelijke groet,

Ad Dogger - Directeur/Bestuurder

18 maart 2020

15 maart 2020

Vandaag heeft het kabinet het besluit bekend gemaakt om van 16 maart t/m 6 april 2020 de scholen te sluiten voor leerlingen, m.u.v. leerlingen met ouders in vitale beroepen. Het kabinet stelt dat de school beschikbaar moet zijn voor opvang van leerlingen met ouders die in vitale beroepsgroepen werken. De lijst van door de overheid aangewezen cruciale beroepsgroepen: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cruciale-beroepsgroepen

PCPO heeft naar alle ouders en leerlingen de volgende brief gestuurd:

Geachte ouders/verzorgers,

Zoals u wellicht vanmiddag via de media heeft vernomen, heeft de overheid besloten om basisscholen en kinderopvang vanaf morgen 16 maart tot en met 06 april 2020 te sluiten. Dit betekent dat de scholen van PCPO vanaf morgen ook gesloten zijn.

Wij zullen opvang bieden aan kinderen waarvan de beide ouders werkzaam zijn in de vitale sectoren, denkt u hierbij aan medewerkers van zorggerelateerde beroepen, politie, brandweer, onderwijs, kinderopvang, e.d. Voor informatie klik op deze link.

Wij vragen deze ouders die werkzaam zijn in deze vitale sectoren nadrukkelijk:

1. Probeert u eerst zelf voor opvang te zorgen binnen uw eigen netwerk

2. Voor morgen meldt u uw kind aan via het algemene mailadres van de school.

3. Hoe u de komende tijd uw kind kunt aanmelden voor opvang, zullen wij later op de dag bekend maken.

Let op: deze opvang is alleen tijdens de reguliere schooluren.

Maandag 16 maart komen de teamleden naar school om met elkaar de voortgang van het onderwijs te bespreken. Houdt u Social Schools goed in de gaten voor meer informatie hierover.

Het is een uitzonderlijke situatie, die u en ons steeds weer voor nieuwe uitdagingen stelt. Op dit moment gaan we ervan uit dat we u voor nu voldoende geïnformeerd hebben.

Met vriendelijke groet,

Ad Dogger Directeur/bestuurder