La cèl·lula

Les noies i els nois de sisè

Fa molts anys es va crear un aparell que va ser un gran avanç per a la ciència.pdf

Un dels projectes que ha realitzat la canalla de sisè durant aquest trimestre ha estat l'estudi de la cèl·lula.

Primer, les noies i els nois es van fer preguntes sobre què era la cèl·lula, després van començar a buscar la informació als ordinador i als IPADS per investigar si les seves hipòtesis eren correctes.

Tota la informació l'anaven apuntant a la paret dels "Projectes".

Van visionar vídeos educatius sobre el tema.

Quan la informació va ser abundant, va ser el moment d'ordenar-la.

Ja sabien que era la cèl·lula, les parts, les funcions, ...

Per últim van veure una cèl·lula vegetal i una altra animal amb la realitat augmentada.

Durant el mes de març, la canalla, visitarà el Centre de Regulació Geonòmica, per treballar el taller "La célula, una maquinaria compleja".

Les noies i els nois podran posar-se la bata blanca, ser investigadors durant un matí sencer i explorar el món de la cèl·lula. Tot això a partir de diferents experiments que elles i ells mateixos duran a terme en les instal·lacions del CRG. A més, també tindran l'oportunitat de visitar els laboratoris del centre, i descobrir diversos aspectes relacionats amb les recerques reals que duen a terme els grups de recerca del CRG, en concret per a descobrir i explorar la cèl·lula.

La canalla aprendrà, experimentarà i es qüestionarà diversos aspectes sobre la cèl·lula i el seu funcionament, mentre coneix l'estat actual de la recerca en aquest camp. Les diferents activitats que l'alumnat durà a terme van des d'experiments fins a preguntes, manualitats i fins i tot una obra de teatre.