6A

Volg ons op onze facebookpagina!


hoekenwerk verkeer

In mei nemen alle zesdeklassers deel aan het grote fietsexamen. Om ons daar stilaan op voor te bereiden, zijn we alvast begonnen met het oefenen van de verkeersregels en verkeersborden. Na enkele theoretische lessen oefenden we verder tijdens een hoekenwerk. Er was een bingo, een kwartet, een vliegenmepspel en oefenbundel en oefeningen op de computer.

Binnenkort beginnen we aan de praktische kant. Meer info volgt later!

Constructies

Tijdens de wiskundeles leerden we uitgebreid over constructies. Daarom wilden we dit ook wel eens in het echt proberen.

De kinderen maakten een eigen constructie met tegelkruisjes en rietjes, ze maakten zelf een hoovercraft, bouwden met LEGO, maakten een knikkerbaan, ...

Lichtmis

Al is een vrouwtje nog zo arm, met Lichtmis maakt ze haar pannetje warm.

En daarom vierden we vandaag, als katholieke school, het feest van Lichtmis. Lichtmis laat ons denken aan Jezus die voor de eerste maal onder het volk verscheen, in de tempel. Dit gebeurde 40 dagen na zijn geboorte. Simeon zag in hem al een groot licht. Hij zag hoe belangrijk Jezus was.

Alle kinderen brachten een kaarsje mee. We sloten de gordijnen en genoten van het verhaal en de pannenkoeken.

Cirkels

Deze week leerden de kinderen van het zesde leerjaar over cirkels. Met een passer probeerden ze zo precies mogelijk cirkels te tekenen. Geen gemakkelijke klus.

Tijdens de knutselles mochten de leerlingen een kunstwerk maken met als thema 'cirkels'. Ze mochten zelf kiezen wat ze maakten en hoe ze dat deden. Ze begonnen enthousiast aan de opdracht. En we stonden versteld van hun creatieve ideeën.

Wat 'n mooie resultaten!

mega-agent op bezoek in de klas

Na de kerstvakantie zijn we begonnen met het MEGA-project. MEGA staat voor mijn eigen goed antwoord. Kinderen leren tijdens dit project hoe ze neen kunnen zeggen tegen drugs en alcohol, ze leren hoe ze om kunnen gaan met stress, hoe ze conflicten en ruzies kunnen vermijden of oplossen, ...

De eerste twee lessen en de laatste les worden gegeven door de MEGA-agent Sabine Droesbeke. De andere lessen worden gegeven door de juffen. We sluiten het project af met de MEGA-fuif. Hier bewijzen we dat we kunnen feesten en plezier maken zonder alcohol, drugs enz.

Wil je enkele foto's zien:

MEGA-agent op bezoek in de klas