4C

Welkom op de klasblog van 4C!

Hier kunnen jullie al onze avonturen volgen!

Tom Van Peer op bezoek in de klas van L4

15 september

In functie van ons thema 'Iedereen is anders, en dat mag', kwam Tom Van Peer praten over zijn handicap. Hij is blind en wou heel graag al onze vragen beantwoorden. Heel geïnteresseerd luisterden wij naar zijn verhaal. We ontdekten heel wat van zijn talenten. Hij is de beiaardier van Lokeren, maar kan ook goed zwemmen en speelt ook nog heel wat andere instrumenten. Hij leerde ons dat als je echt iets wil, je heel wat kan bereiken.

Tom Van Peer
Hoekenwerk

Hoekenwerk in L4

15 september

Op vrijdagmiddag deden we in L4 een gezamenlijk hoekenwerk. Zo konden we alles nog eens extra inoefenen wat we de eerste twee weken van het nieuwe schooljaar leerden. Er was een computerhoek, een leeshoek, een rekenhoek, een woordpakkethoek, een bouwhoek en een spelletjeshoek.

Een nieuw leerjaar, een nieuwe juf, een nieuwe klas... een nieuwe start. Welkom in 4C!


Denk iets geks

denk iets moois

zeg iets liefs

dan heeft elke dag iets

positiefs


We zijn helemaal klaar voor een jungle-tastisch jaar!

Juf Hannah-Elisabeth

Uitstap Gent

Uitstap Gent

12 mei 2017

Vrijdag trokken we met het vierde leerjaar naar Gent. We leerden tijdens ons thema 'Op stap met Reinaert' over de middeleeuwen en over de belangrijkste gebouwen in Gent. In Gent gingen we langs de leukste straatjes en leerden we heel wat over de geschiedenis. Het was een toffe dag en gelukkige was de zon ons ook goedgezind!

Proefjes planten

20/04/2017

Tijdens de lessen wereldoriëntatie leren we over planten. Je moet ze goed verzorgen. Om te ontdekken wat ze allemaal nodig hebben, voeren we proefjes uit.

Proef 1: Hebben we planten veel, weinig of geen water nodig?

Proef 2: Hebben planten aarde nodig?

Proef 3: Hebben planten licht nodig?

Proef 4: Hebben planten lucht nodig?

Benieuwd wat dat zal geven... Spannend!

Proefjes planten
Sportdag

Sportdag

31/03/2017

De laatste dag voor de vakantie hebben we nog eens alles gegeven op de sportdag. We hebben genoten van veel verschillende sporten, zoals lasershooting, zumba, boogschieten en judo. Ook bij de verschillende spelen hebben we ons uitgeleefd. Tijdens de middag hebben we buiten in de zon gegeten, dat was gezellig. Moe en voldaan zijn we terug naar school gegaan.Ook wij steunen BEDNET!

Daarom kwamen we vrijdag 17 maart in onze pyjama naar school!Maartse buien

... Maartse buien ...

10/03/2017

Maart en zijn maartse buien... Iemand met een paraplu in de regen, is tijdens deze periode geen ongewoon beeld. In 4C werd daar iets mee gedaan!

We creëerden regendruppels op een blad met waterverf en een dun penseel. We ontdekten dat als je genoeg water gebruikt, de verf vanzelf naar beneden glijdt. Cool hé!

Iedereen genoot van deze manier van schilderen en er ontstonden 19 verschillende mooie kunstwerkjes. En... er is niemand nat geworden ;)

Bezoek aan de bibliotheek

10/03/2017

In het kader van de jeugdboekenmaand, bezochten we vrijdagvoormiddag de bib van Lokeren.

We hebben ons geamuseerd en leerden heel wat bij. Er zijn zelfs 4 kinderen van onze klas de dag nadien onmiddellijk teruggegaan!

Bij het begin van de rondleiding kwamen we al meteen heel wat te weten. Nadien mochten we rondstappen en kregen we opdrachtjes om materiaal terug te vinden in de bib.

Dit hebben we allemaal bijgeleerd:

Verhalende boeken staan alfabetisch gerangschikt (volgens de eerste 4 letters van de familienaam van de auteur) en B-boeken zijn voor onze leeftijd. Informatieve boeken staan per onderwerp bij elkaar en elk boek heeft zijn kenmerkend symbool. Zo kan je gemakkelijk een boek terugvinden. Als je een boek zoekt, kan je best de computers gebruiken. Daar staat telkens de catalogus op en zo vind je de plaats van het materiaal terug.

In de bib kan je ook terecht voor luisterboeken, cd's, dvd's, strips, tijdschriften en kranten.

Je mag 20 boeken uitlenen voor maximum 4 weken, 28 dagen. Is je boek nog niet uit, kan je het verlengen. Materiaal reserveren is ook mogelijk.

Als we iets willen uitprinten, moeten we een volwassene meebrengen.

Dat is heel wat hé! Wisten jullie dit allemaal al?

Bezoek aan de bib
Veerle Ernalsteen vertelt verhalen

Veerle Ernalsteen komt voorlezen

1/03/2017

Op 1 maart startte de jeugdboekenmaand. Het thema dit jaar heet 'M,V,X'. Dat wil eigenlijk zeggen dat je bent wie je bent. Soms zijn er jongens die niet graag voetballen en liever gaan dansen of soms zijn er meisjes die niet snel bang zijn, maar net heel dapper. Daarover vertelde Veerle Ernalsteen vandaag een verhaal. Zij kon dit mega goed. We vonden het dan ook super leuk!

Carnaval in de klas!

24/02/2017

Joepie, het is carnaval! Ook 4C deed mee!

In de namiddag deden we een hoekenwerk rond carnaval. We speelden allerlei leuke spelletjes en kregen de kans om elkaar te schminken. Natuurlijk mochten we ons ook verkleden. Wat zagen we er mooi uit!

Carnaval in de klas
Bezoek aan de bank

Bezoek aan de bank

21/02/2017

In de lessen wereldoriëntatie leren we over 'money, money, money', een bezoek aan de bank kan hierbij niet ontbreken. Daarom deden we dinsdagmiddag deze uitstap.

Om op tijd te kunnen vertrekken, aten we onze boterhammen samen op in de klas. Dat was echt gezellig en leuk!

In de bank kregen we een rondleiding van de vriendelijke directeur. We leerden heel wat bij in de kluizenzaal en 2 gelukkigen van onze klas mochten de ruimte achter de bankautomaten bezoeken. Dit zullen we niet snel vergeten!


Jeeeeeeeeeeeeeeej,

een selfie met de juf!