4C

Welkom op de klasblog van 4C!

Hier kunnen jullie al onze avonturen volgen!

Zie facebookpagina 'OLVC 4C'

Wij hebben onze eigen facebookpagina! Al onze avonturen zijn vanaf nu daarop te vinden. Heb jij ons al een duim gegeven?

Schooljaar 2018-2019

Mira en Planetarium

14 juni

Ook het laatste thema van wereldoriëntatie 'Ik ben pieperklein' begon met een uitstap. Met de dubbeldekker vertrokken we richting het Mira. Daar leerden we heel wat bij over ons zonnestelsel, de planeten en de sterren. We bekeken foto's en filmpjes en deden enkele proefjes. Daarna reden we door naar het Planetarium. In de buurt aten we onze boterhammen op met een mooi zicht op het Atomium. In het Planetarium genoten we van een interessante en speciale voorstelling. We vlogen precies zelf door de ruimte! Het was een leerrijke en leuke dag.

De foto's zijn opnieuw te checken op onze facebookpagina!

Gent

1 juni

Wat een leuke dag! Ons nieuwe thema van wereldoriëntatie 'Op stap met Reinaert' begon met een uitstap. Lees maar mee...

We reden met de trein richting Gent. In de voormiddag bezochten we het Belfort en vonden we een echte schat. ‘s Middags aten we in het vleeshuis onze boterhammen op en daarna zagen we de mooiste plaatsjes (onder andere de kathedraal met het Lam Gods) van Gent onder leiding van een gids. Als afsluiter maakten we een gezellig tochtje met de boot.

Foto's? Check de facebookpagina van onze school!

Beloningsdag

29 mei

Vandaag ging de beloningsdag van mei door. We mochten een hele namiddag spelen op het mooie plein achter het station. Wat hebben we ons geamuseerd! Ook de voetbalgoalen werden goed gebruikt ;)


De foto's zijn te bewonderen op de facebookpagina van onze school! Heb jij ons al een duim gegeven?

We vliegen er terug in!

De paasvakantie heeft ons deugd gedaan en nu zijn we helemaal klaar voor de laatste weken in 4C!

Molsbroek

Molsbroek

29 maart

Als inleiding op ons nieuwe WO-thema 'Beestig leuk!', gingen we vandaag op uitstap naar het Molsbroek. We reden met de fiets en hebben dat allemaal goed gedaan, joepie! Toen we aankwamen, stond er een gids ons op te wachten. Samen hebben we genoten van knappe uitzichten, leerden we over de dieren in de natuur en mochten we zelf op zoek gaan naar kriebelbeestjes. 's Middags aten we gezellig onze boterhammen op in het zonnetje. Wat een geluk hadden we met het weer, dat zorgde voor een extra mooie uitstap! Misschien ga ik nog wel eens terug?

Beloningsdag

6 maart

Vandaag ging de beloningsdag door voor de maand februari. We speelden toffe kaartspelletjes in groepjes. En weet je wat deze dag extra leuk maakte? Iedereen mocht meedoen!

Gaan we de volgende maand voor 0 rode kaarten?

Beloningsdag februari
Maartse buien

Maartse buien

2 maart

De maartse buien bleven niet onopgemerkt in 4C. Tijdens de knutselles leerden we hoe je met ecoline regenweer kan nabootsen. Op de foto's zien jullie hoe we dit deden. Iedereen maakte er zijn eigen ding van. Tof hoor! De resultaten zijn te bewonderen in onze gang :)

Brief posten

2 maart

Tijdens de taalles leerden we hoe we een goede brief schrijven aan iemand. Natuurlijk is het dan leuk om hem ook echt te bezorgen, en dat deden we via de post! We schreven een envelop zoals het hoort en staken hem in de brievenbus. Zijn ze allemaal goed aangekomen?

Brieven posten!
Werken met een atlas

Atlas

20 februari

Vandaag leerden we werken met een atlas, wat een tof boek! We zagen verschillende kaarten en leerden de legende kennen. Met behulp van coördinaten kunnen we nu ook alle plaatsen opzoeken op de juiste kaart.

Dokter Lieven op bezoek

19 december

Deze namiddag kwam er een echte spoedarts op bezoek in L4, dokter Lieven. We leerden over zijn job en EHBO. Hij had ook enkele materialen bij (zoals een stethoscoop en een pincet) die we eens mochten uittesten. Op het einde konden we onze vragen stellen. We hebben weer heel wat bijgeleerd!

Dokter Lieven op bezoek
Bezoek ziekenhuis

Bezoek aan het ziekenhuis

14 december

Voor het nieuwe WO-thema 'Van snot tot prot' bezochten we vandaag de spoedafdeling van het ziekenhuis in Lokeren. Spannend en leuk tegelijkertijd! We leerden wat er gebeurt als je op de spoedafdeling komt, zagen verschillende kamers en de pols van de juf werd in de plaaster gelegd.

We zagen ook een ambulance van dichtbij, hé juf ;) Onze juf speelde de patiënt en zo leerden we hoe het eraan toe gaat in een ziekenwagen. Wij zorgden ook goed voor haar!

We weten nu ook dat we niet bang moeten zijn om naar het ziekenhuis te gaan. De dokters, verplegers en ambulanciers zorgen heel goed voor ons.

...Tijdens de kerstperiode is het extra gezellig in onze klas...

Daar genieten we van!

Spelen in de sneeuw

11 december

Vandaag heeft het heel wat gesneeuwd en werd onze speelplaats een mooi wit tapijt. We konden het niet laten liggen om de speeltijd wat vroeger te beginnen en mooie sneeuwmannen te maken. Dat was superleuk! En nadien terug lekker opwarmen in de klas...

Spelen in de sneeuw

Zwembrevet

8 december

Vandaag zwommen Ian en Hamza 25 meter met een goede techniek. Zo behaalden ze hun zwembrevet. Proficiat jongens!

De Sint!

4 december

Op 4 december kwam Sinterklaas naar onze school. Natuurlijk had hij ook zijn grappige zwarte pieten bij. Het was een leuke dag met lekkere koekjes, een cool zelfgeschreven lied en leuke cadeautjes!

De Sint!

Filmvoorstelling

30 november

Vandaag gingen we in het cultureel centrum naar de film 'Toen mijn vader een struik werd' kijken.We vonden de film grappig, droevig en spannend tegelijk. We hebben ons weer geamuseerd!

Beloningsdag

Beloningsdag

21 november

Vandaag was het weer beloningsdag en iedereen van onze klas mocht deelnemen. Iedereen heeft zich dus aan de afspraken gehouden op de speelplaats, joepie!

Na internationale spelen en springkastelen, speelden we vandaag gezelschapsspelletjes in de klas. Amusement verzekerd!

De eeuwenband

21 november

Binnen ons nieuwe thema van wereldoriëntatie 'Maak tijd voor de tijd' leerden we over de eeuwenband. We moeten dit goed oefenen en vandaag deden we dat op de chromebooks. Dat was leuk!

Eeuwenband
Veilige schoolomgeving

Veilige schoolomgeving

16 november

Tijdens de lessen verkeer leerden we over een veilige schoolomgeving. Omdat dit heel belangrijk is, maakten we dit graag voor iedereen extra duidelijk met zelfgemaakte posters. Doen jullie mee?

Een professor op bezoek

15 november

Vandaag kwam professor Van den Uytleg op bezoek in onze klas, dat was grappig! Hij leerde ons over het 'konuiken' en daarna gingen we zelf aan de slag met enkele gekke dieren.

En als aandenken voor onze juf maakten we enkele leuke selfies met de professor!

... hihi ...

Bezoek aan de Heirbrugmolen

6 oktober

Vandaag stond onze laatste uitstap in Lokeren gepland. We brachten een bezoek aan de molen. De rondleiding startte met een filmpje en nadien 'klommen' we helemaal naar boven. Per verdiep kregen we uitleg over hoe de molen werkt, heel leuk en interessant!

Heirbrugmolen

Bezoek aan de kerktoren en het stadhuis

4 oktober

Vandaag stond onze tweede uitstap in Lokeren gepland en het was... spannend!

We waren allemaal een beetje zenuwachtig om helemaal naar boven te gaan in de kerktoren van de Sint-Laurentiuskerk, maar het was superleuk en we hebben dat flink gedaan. We leerden over de 'peperbus' en hebben de klokken van dichtbij gezien. We mochten ook even Tom Van Peer zijn werk overnemen en op de beiaard spelen. Heel Lokeren heeft kunnen meegenieten!

Nadien zijn we naar het stadhuis gegaan. Daar zijn we onder andere in de trouwzaal geweest en hebben we een kijkje genomen in de vroegere cellen onder het stadhuis.

Kerktoren + stadhuis
Stadsarchief

Bezoek aan het stadsarchief

3 oktober

Vandaag bezochten we het stadsarchief. Het was heel interessant om al die oude boeken, foto's en documenten te zien. We zagen zelfs het oudste document van Lokeren, cool hé! Naast alle informatie die we kregen, zochten we de betekenis van onze achternaam op en zagen we de 'geheime draaideuren' (ja, zo noemen wij dat graag, hihi).

Fotozoektocht in Lokeren

28 september

Om ons nieuwe thema van wereldoriëntatie te beginnen, gingen we donderdagnamiddag op fotozoektocht. We maakten een leuke wandeling door Lokeren en aan de hand van foto's leerden we heel wat bij over de gebouwen en monumenten. Samen ontdekten we waarvoor ze nu dienen en wat ze vroeger betekenden.

Tweede klasbeloning

Tweede beloning verdiend!

21 september

In onze klas werken we met een leuk beloningssysteem. Als we ons aan de afspraken houden, krijgen we elke dag punten van de juf. We werken samen om telkens ons doel te bereiken en wanneer we het halen, verdienen we een beloning. Samen spaarden we al meer dan 450 punten! Zo was het vandaag tijd voor onze tweede beloning. We kozen voor 'wieltjes' en hebben ons supergoed geamuseerd!

Tom Van Peer op bezoek in de klas van L4

15 september

In functie van ons thema 'Iedereen is anders, en dat mag', kwam Tom Van Peer praten over zijn handicap. Hij is blind en wou heel graag al onze vragen beantwoorden. Heel geïnteresseerd luisterden wij naar zijn verhaal. We ontdekten heel wat van zijn talenten. Hij is de beiaardier van Lokeren, maar kan ook goed zwemmen en speelt ook nog heel wat andere instrumenten. Hij leerde ons dat als je echt iets wil, je heel wat kan bereiken.

Tom Van Peer
Hoekenwerk

Hoekenwerk in L4

15 september

Op vrijdagmiddag deden we in L4 een gezamenlijk hoekenwerk. Zo konden we alles nog eens extra inoefenen wat we de eerste twee weken van het nieuwe schooljaar leerden. Er was een computerhoek, een leeshoek, een rekenhoek, een woordpakkethoek, een bouwhoek en een spelletjeshoek.

Een nieuw leerjaar, een nieuwe juf, een nieuwe klas... een nieuwe start. Welkom in 4C!


Denk iets geks

doe iets moois

zeg iets liefs

dan heeft elke dag iets

positiefs


We zijn helemaal klaar voor een jungle-tastisch jaar!

Juf Hannah-Elisabeth

Schooljaar 2017-2018

Uitstap Gent

12 mei 2017

Vrijdag trokken we met het vierde leerjaar naar Gent. We leerden tijdens ons thema 'Op stap met Reinaert' over de middeleeuwen en over de belangrijkste gebouwen in Gent. In Gent gingen we langs de leukste straatjes en leerden we heel wat over de geschiedenis. Het was een toffe dag en gelukkige was de zon ons ook goedgezind!

Uitstap Gent
Proefjes planten

Proefjes planten

20/04/2017

Tijdens de lessen wereldoriëntatie leren we over planten. Je moet ze goed verzorgen. Om te ontdekken wat ze allemaal nodig hebben, voeren we proefjes uit.

Proef 1: Hebben we planten veel, weinig of geen water nodig?

Proef 2: Hebben planten aarde nodig?

Proef 3: Hebben planten licht nodig?

Proef 4: Hebben planten lucht nodig?

Benieuwd wat dat zal geven... Spannend!

Sportdag

31/03/2017

De laatste dag voor de vakantie hebben we nog eens alles gegeven op de sportdag. We hebben genoten van veel verschillende sporten, zoals lasershooting, zumba, boogschieten en judo. Ook bij de verschillende spelen hebben we ons uitgeleefd. Tijdens de middag hebben we buiten in de zon gegeten, dat was gezellig. Moe en voldaan zijn we terug naar school gegaan.

SportdagOok wij steunen BEDNET!

Daarom kwamen we vrijdag 17 maart in onze pyjama naar school!... Maartse buien ...

10/03/2017

Maart en zijn maartse buien... Iemand met een paraplu in de regen, is tijdens deze periode geen ongewoon beeld. In 4C werd daar iets mee gedaan!

We creëerden regendruppels op een blad met waterverf en een dun penseel. We ontdekten dat als je genoeg water gebruikt, de verf vanzelf naar beneden glijdt. Cool hé!

Iedereen genoot van deze manier van schilderen en er ontstonden 19 verschillende mooie kunstwerkjes. En... er is niemand nat geworden ;)

Maartse buien

Bezoek aan de bibliotheek

10/03/2017

In het kader van de jeugdboekenmaand, bezochten we vrijdagvoormiddag de bib van Lokeren.

We hebben ons geamuseerd en leerden heel wat bij. Er zijn zelfs 4 kinderen van onze klas de dag nadien onmiddellijk teruggegaan!

Bij het begin van de rondleiding kwamen we al meteen heel wat te weten. Nadien mochten we rondstappen en kregen we opdrachtjes om materiaal terug te vinden in de bib.

Dit hebben we allemaal bijgeleerd:

Verhalende boeken staan alfabetisch gerangschikt (volgens de eerste 4 letters van de familienaam van de auteur) en B-boeken zijn voor onze leeftijd. Informatieve boeken staan per onderwerp bij elkaar en elk boek heeft zijn kenmerkend symbool. Zo kan je gemakkelijk een boek terugvinden. Als je een boek zoekt, kan je best de computers gebruiken. Daar staat telkens de catalogus op en zo vind je de plaats van het materiaal terug.

In de bib kan je ook terecht voor luisterboeken, cd's, dvd's, strips, tijdschriften en kranten.

Je mag 20 boeken uitlenen voor maximum 4 weken, 28 dagen. Is je boek nog niet uit, kan je het verlengen. Materiaal reserveren is ook mogelijk.

Als we iets willen uitprinten, moeten we een volwassene meebrengen.

Dat is heel wat hé! Wisten jullie dit allemaal al?

Bezoek aan de bib
Veerle Ernalsteen vertelt verhalen

Veerle Ernalsteen komt voorlezen

1/03/2017

Op 1 maart startte de jeugdboekenmaand. Het thema dit jaar heet 'M,V,X'. Dat wil eigenlijk zeggen dat je bent wie je bent. Soms zijn er jongens die niet graag voetballen en liever gaan dansen of soms zijn er meisjes die niet snel bang zijn, maar net heel dapper. Daarover vertelde Veerle Ernalsteen vandaag een verhaal. Zij kon dit mega goed. We vonden het dan ook super leuk!

Carnaval in de klas!

24/02/2017

Joepie, het is carnaval! Ook 4C deed mee!

In de namiddag deden we een hoekenwerk rond carnaval. We speelden allerlei leuke spelletjes en kregen de kans om elkaar te schminken. Natuurlijk mochten we ons ook verkleden. Wat zagen we er mooi uit!

Carnaval in de klas
Bezoek aan de bank

Bezoek aan de bank

21/02/2017

In de lessen wereldoriëntatie leren we over 'money, money, money', een bezoek aan de bank kan hierbij niet ontbreken. Daarom deden we dinsdagmiddag deze uitstap.

Om op tijd te kunnen vertrekken, aten we onze boterhammen samen op in de klas. Dat was echt gezellig en leuk!

In de bank kregen we een rondleiding van de vriendelijke directeur. We leerden heel wat bij in de kluizenzaal en 2 gelukkigen van onze klas mochten de ruimte achter de bankautomaten bezoeken. Dit zullen we niet snel vergeten!


Jeeeeeeeeeeeeeeej,

een selfie met de juf!


Schooljaar 2016-2017