4A

Welkom op de klasblog van 4A! Veel plezier!

Jarigen van de maand april

Proficiat!

Jarigen van de maand maart

Proficiat!

Uitstap Molsbroek

Molsbroek

29 maart 2018

Vandaag brachten we een bezoek aan het Molsbroek. We leren in de lessen wero over de dieren en er is geen betere plaats om dieren te zien in Lokeren dan het Molsbroek. Daar vind je de echte natuur. Dat wil zeggen dat de dieren en planten daar de baas zijn. Mensen mogen daar niet zomaar doen wat ze willen.

We maakten daar een mooie wandeling en zagen konijnen, allerlei vogels en insecten.

Nadien keerden we met de fiets terug naar school.

Bezoek bibliotheek Lokeren

23 maart 2018

Vandaag bezochten we de bibliotheek van Lokeren. Dit omdat de jeugdboekenmaand van start ging. Dit jaar is het thema 'Eureka!'. Alles over wetenschap en techniek.

We leerden in de bib werken op de nieuwe scanners en leerden hoe we de computer moesten gebruiken om boeken op te zoeken en te weten te komen waar we bepaalde boeken kunnen terugvinden in de bib.

We namen ook een kijkje op de afdeling voor volwassenen en op de zolder. We leerden weer heel wat bij en zullen snel opnieuw de bib eens een bezoekje brengen.

Bibliotheek

WIJ STEUNEN BEDNET!

Jarigen van maand februari.

Proficiat!

Pizza maken

Als beloning voor het dragen van ons fluo-hesje, maakten we vandaag pizza's.

We konden kiezen uit allerlei toppings en maakten er een mooie namiddag van.

Jarigen van maand januari.

Proficiat!

Jarigen van de maand december.

Proficiat!

SNEEUWPRET !!

11 december

Joepie! Vandaag mochten we extra lang spelen in de sneeuw.

De Sint op bezoek

4 december

Vandaag was het eindelijk zover. Na lang wachten was het de Sint en zijn pieten toch gelukt om onze school op tijd te vinden. We brachten samen een bezoekje aan de Sint en Hij las ons voor uit zijn grote boek. Daarna zongen we nog een zelfgeschreven lied voor Hem op de melodie van 'Shape of you'.

MOV01477.MPG

Jarigen van de maand november.

Proficiat!

Jarigen van de maand september.

Proficiat!

Kerktoren en stadhuis

6 oktober

Vandaag was het zover. Ons derde en laatste bezoek aan een gebouw in onze stad. We bezochten zelfs niet slechts één gebouw, maar twee!

We mochten vandaag onze kerktoren beklimmen. Natuurlijk wel via een trap. We zagen de kerkklokken van dichtbij. Dat was wel de moeite hoor. We mochten zelf Tom Van Peer zijn plaats innemen achter de beiaard. Het was wel spannend om onze markt vanaf ze een hoogte te kunnen bekijken.

Nadien trokken we verder naar het stadhuis. Daar zagen we onze burgemeester Filip Antheunis. Ook gingen we binnen in de trouwzaal en de vergaderzaal. Maar het allerleukst waren de cellen van de oude gevangenis. Wat waren die klein!

Kerktoren en stadhuis
Stadsarchief

Bezoek stadsarchief

4 oktober 2017

We bezochten het stadsarchief in de Torenstraat. Daar bewaren ze alle documenten van de stad. Daar liggen wel papieren die al bijna 500 jaar oud zijn. Je zou wel verschieten als je zag hoeveel er allemaal bewaard wordt in dat kleine gebouwtje.

Heirbrugmolen

Bezoek Heirbrugmolen

3 oktober 2017

We bezochten vandaag de Heirbrugmolen. We leerden hoe men vroeger graan maalde om nadien brood van te kunnen maken. Een molen bestaat uit verschillende zolders. Bovenaan heb je de kapzolder. Daaronder komt de luizolder. Je hebt dan ook nog de steenzolder en de maalzolder.

Er is ook heel veel werk om die molen te kunnen laten draaien. Het duurt wel bijna een uur om hem helemaal startklaar te maken.

Fotozoektocht Lokeren

28 september 2017

In functie van ons thema 'Welkom in mijn stad', trokken we vandaag op zoektocht. We kregen elk een foto van een bekend gebouw of beeld uit de stad. Wij gingen op zoek en kregen info. Zo leerden we over de Durme, het stadhuis en weet je dat er vroeger ook een schuilkelder was in het Josephine-Charlotte park?

Hoekenwerk 21 september

Hoekenwerk

21 september 2017

Vandaag oefenden we alles wat we geleerd hebben deze week nog eens in door middel van een hoekenwerk. We oefenden verkeer en het woordpakket op bingel. We oefenden met de woordkaartjes. We oefenden het kloklezen. We deden ook enkele tekenopdrachten en lazen in de boeken van de klas.

Tom Van Peer op bezoek in de klas van L4

15 september

In functie van ons thema 'Iedereen is anders, en dat mag', kwam Tom Van Peer praten over zijn handicap. Hij is blind en wou heel graag al onze vragen beantwoorden. Heel geïnteresseerd luisterden wij naar zijn verhaal. We ontdekten heel wat van zijn talenten. Hij is de beiaardier van Lokeren, maar kan ook goed zwemmen en speelt ook nog heel wat andere instrumenten. Hij leerde ons dat als je echt iets wil, je heel wat kan bereiken.

Tom Van Peer
Hoekenwerk

Hoekenwerk in L4

15 september

Op vrijdagmiddag deden we in L4 een gezamenlijk hoekenwerk. Zo konden we alles nog eens extra inoefenen wat we de eerste twee weken van het nieuwe schooljaar leerden. Er was een computerhoek, een leeshoek, een rekenhoek, een woordpakkethoek, een bouwhoek en een spelletjeshoek.

Een nieuw schooljaar kan beginnen!

4 september

Na 2 maand leuke vakantie zijn we terug van start gegaan en kunnen we er opnieuw invliegen. We gaan weer heel wat leuks beleven en gaan samen nieuwe dingen ontdekken. Ik hoop dat jullie er evenveel zin in hebben als ik!

Groetjes,

Juf Eveline

Voorlezen aan kleutertjes

Voorlezen aan de kleutertjes van 1A

15/06/2017

Vandaag zochten we samen met de kleutertjes van juf Valerie verkoeling in de tuin. We zochten allemaal een leuk plekje uit. We kozen een leuk prentenboek en lazen dit aan hen voor. De kleutertjes luisterden heel aandachtig, maar ook wij vonden dit super leuk om te doen! Kijk maar mee...

Jarigen van de maand april en mei!

Nog een hele dikke proficiat.

Ons eigen TV-programma

Voor het taalthema 'Beeldbuisbengels' kregen we de opdracht om ons eigen tv-programma in elkaar te steken. Na veel zwoegen, zweten en teksten uit het hoofd leren kan je vanaf nu onze film bewonderen. Veel kijkplezier!

Je kan ons ook terugvinden op youtube met volgende zoektermen: 4A OLVC 2017

Improviseren in de klas

16 mei 2017

Vandaag deden we tijdens de muzische les een opdracht rond 'improviseren'. Dat wil zeggen dat je zonder enige voorbereiding op toneel een tekst moet brengen.

We deden ook een 'tableau vivant'. We beeldden een schilderij uit. Kijk maar hoe goed wij dit deden...

Uitstap Gent

12 mei 2017

Vrijdag trokken we met het vierde leerjaar naar Gent. We leerden tijdens ons thema 'Op stap met Reinaert' over de middeleeuwen en over de belangrijkste gebouwen in Gent. In Gent gingen we langs de leukste straatjes en leerden we heel wat over de geschiedenis. Het was een toffe dag en gelukkige was de zon ons ook goedgezind!

Uitstap Gent
Uitstap molsbroek

Uitstap molsbroek

20 maart 2017

Vandaag maakten we een fietstocht naar het molsbroek. Voor wero leren we namelijk over dieren en planten. Een uitstap naar het mooiste beschermd natuurgebied van Lokeren kon dus niet ontbreken.

We leerden over de vogels, de eenden, de konijnen en nog veel meer. Onze gids kende al heel wat over de natuur, maar ze vertelde dat ze nog elke dag bijleert.

Als we tijdens onze wandeling iets interessant tegenkwamen, dan stopten we en konden we vragen stellen. Ook was er tijd voor een wedstrijdje. We moesten om ter langst boomhangen. Op het einde was het heel spannend, maar onze uiteindelijke winnaar werd toch Coba!!!

Het was super interessant en nu weten we weer wat meer.

Sportdag

SPORTDAG

De laatste dag voor de vakantie zetten we sportief in. We hebben gelopen, gesprongen, gedanst en nog zo veel meer. In totaal deden we 8 workshops. Tijd om te rusten zat er weinig in.

Ik denk dat we die 2 weken vakantie nu wel goed verdiend hebben!

Rekenles in de zon

Dinsdag was het super mooi weer en trokken we naar buiten. We leerden over de cirkel. We tekenden cirkels op de grond.

Nadien mochten we in de klas nog meer cirkels maken, maar nu deden we dit met een passer. Eens we hier mee weg waren, was dit niet zo moeilijk hoor.

De cirkel
Broederlijk delen

L4 steunt Broederlijk Delen

Wij zijn al volop bezig met onze voorbereidingen!

Kom ons bezoeken op donderdagnamiddag van 14u - 15u op het marktplein aan de Durme en steun Burkina Faso.

Wij steunen bednet!!

Bezoek aan de bib

Op bezoek in de bibliotheek van Lokeren

Aangezien de jeugdboekenmaand op 1 maart van start ging, leek het ons een goed idee om eens een kijkje te gaan nemen in de bibliotheek. We kregen daar heel wat uitleg over wat je daar allemaal kan ontlenen. Voor alle leeftijden is daar wel iets te vinden. Je kan er ook terecht voor tijdschriften, CD's en DVD's. De meeste dingen kan je gratis ontlenen. Je kan daar ook gebruik maken van een aantal computers met internetverbinding, maar daarvoor moet je wel volwassen zijn of je moet iemand bij je hebben die volwassen is.

Als je op zoek bent naar een specifiek boek, kan je altijd de catalogus van de bib raadplegen. Je kan daar perfect zien of je boek al dan niet aanwezig is en waar het te vinden is. Je kan dit zelfs thuis opzoeken op een computer met internet.

Wij dachten dat we alles al wisten van de bib, maar toch hebben we enkele dingen bijgeleerd. Ik denk dat de bib weer heel wat leden bijgekregen heeft vandaag. Wij zijn fan!

Werken met de ipad

Werken met de I-PAD in de klas

Op vrijdag 10 maart hadden we de I-PADS in de klas. Dat is altijd wel fijn omdat we dan de leerstof die we leerden op een leuke manier kunnen inoefenen. Natuurlijk is er ook tijd om toffe dingen van elkaar te leren. Sommige kinderen kunnen al op een heel gekke manier foto's bewerken. We kijken er altijd naar uit om de werkboeken eens aan de kant te leggen...

Veerle Ernalsteen vertelt verhalen

Veerle Ernalsteen komt voorlezen

Op 1 maart startte de jeugdboekenmaand. Het thema gaat dit jaar heet 'M,V,X'. Dat wil eigenlijk zeggen dat je bent wie je bent. Soms zijn er jongens die niet graag voetballen en liever gaan dansen of soms zijn er meisjes die niet snel bang zijn, maar net heel dapper. Daarover vertelde Veerle Ernalsteen vandaag een verhaal. Zij kon dit mega goed. We vonden het dan ook super leuk!

Jarige van de maand maart

Hiep hiep hoera voor Manon. Zij werd op 8 maart 10 jaar! Ze bracht voor de klas heerlijke wafeltjes mee... Mmmm... Dat mag ze nog doen.

Carnaval in de klas

De dag voor de vakantie mag alles wel eens lekker gek zijn. Wij deden een leuk hoekenwerk waarbij we konden rekenen, opzoeken, uitbeelden, tekenen en schminken. Er waren zeer leuke resultaten en iedereen kon de vakantie al tof en verkleed inzetten.

Carnaval in de klas
Bezoek aan de bank

Op bezoek bij de bank

Op dinsdag 21 februari brachten we een bezoek aan de bank. We leerden over de bankautomaten, het onthaal en het advieskantoor. Daarna zagen we ook het loket. Daar moet je zijn om je geld om te laten zetten op een bankrekening of om geld te laten wisselen voor een andere munteenheid.

We mochten ook een kijkje nemen in de kluis. Dat was wel helemaal anders dan we dachten.

Op het einde mochten Kenji en Manon ook eens kijken achter de bankautomaten. Zij zagen de machines die het geld verdelen en die de bankkaarten inslikken van mensen die die vergeten zijn.

Het was super leuk!

Jarigen van januari!

Hiep hiep hoera!! Deze kinderen vierden in januari hun verjaardag.

Verjaardag januari
Hoekenwerk thema 'Mijn provincie, mijn land'

Hoekenwerk thema 'Mijn provincie, mijn land'

Deze maand deden we in het vierde leerjaar een hoekenwerk met allerlei weetjes over ons land 'België'. We leerden de provincies en hoofdplaatsen opzoeken, we leerden over de gewesten, over het koningshuis, over bijzondere monumenten, over de voeding, ...

We vonden het fijn om ook eens met andere kinderen van het vierde te mogen samenwerken.

Samen opzoeken in de atlas

Samen opzoeken in de atlas

Binnen ons thema 'Mijn provincie, mijn land', leerden we alles over kaarten. Vandaag leerden we hoe we plaatsen en landen moesten opzoeken in de atlas. Leuk hoor om alles zo snel te kunnen vinden!