4A

Welkom op de klasblog van 4A! Veel plezier!

Vanaf nu kan je onze avonturen volgen op onze facebookpagina 'OLVC 4A'. Heb jij ons al een duim gegeven?

Facebookpagina OLVC 4A

Jarigen van de maand mei


Proficiat!

Lezen met het eerste leerjaar

4A leest met 1A

Elke maandag het laatste lesuur maken we tijd om samen met het eerste leerjaar te lezen. Ieder kind van het vierde krijgt een vriendje van het eerste waar ze elke week mee oefenen om te lezen. We leren de kindjes ook hoe ze moeten voorlezen. Zo laten we hen ook letten op de leestekens en op de intonatie tijdens het voorlezen. We kijken er elke week enorm naar uit en het is een moment waarop we allemaal bijleren.

Jarigen van de maand april

Proficiat!

Jarigen van de maand maart

Proficiat!

Uitstap Molsbroek

Molsbroek

29 maart 2018

Vandaag brachten we een bezoek aan het Molsbroek. We leren in de lessen wero over de dieren en er is geen betere plaats om dieren te zien in Lokeren dan het Molsbroek. Daar vind je de echte natuur. Dat wil zeggen dat de dieren en planten daar de baas zijn. Mensen mogen daar niet zomaar doen wat ze willen.

We maakten daar een mooie wandeling en zagen konijnen, allerlei vogels en insecten.

Nadien keerden we met de fiets terug naar school.

Bezoek bibliotheek Lokeren

23 maart 2018

Vandaag bezochten we de bibliotheek van Lokeren. Dit omdat de jeugdboekenmaand van start ging. Dit jaar is het thema 'Eureka!'. Alles over wetenschap en techniek.

We leerden in de bib werken op de nieuwe scanners en leerden hoe we de computer moesten gebruiken om boeken op te zoeken en te weten te komen waar we bepaalde boeken kunnen terugvinden in de bib.

We namen ook een kijkje op de afdeling voor volwassenen en op de zolder. We leerden weer heel wat bij en zullen snel opnieuw de bib eens een bezoekje brengen.

Bibliotheek

WIJ STEUNEN BEDNET!

Jarigen van maand februari.

Proficiat!

Pizza maken

Als beloning voor het dragen van ons fluo-hesje, maakten we vandaag pizza's.

We konden kiezen uit allerlei toppings en maakten er een mooie namiddag van.

Jarigen van maand januari.

Proficiat!

Jarigen van de maand december.

Proficiat!

SNEEUWPRET !!

11 december

Joepie! Vandaag mochten we extra lang spelen in de sneeuw.

De Sint op bezoek

4 december

Vandaag was het eindelijk zover. Na lang wachten was het de Sint en zijn pieten toch gelukt om onze school op tijd te vinden. We brachten samen een bezoekje aan de Sint en Hij las ons voor uit zijn grote boek. Daarna zongen we nog een zelfgeschreven lied voor Hem op de melodie van 'Shape of you'.

MOV01477.MPG

Jarigen van de maand november.

Proficiat!

Jarigen van de maand september.

Proficiat!

Kerktoren en stadhuis

6 oktober

Vandaag was het zover. Ons derde en laatste bezoek aan een gebouw in onze stad. We bezochten zelfs niet slechts één gebouw, maar twee!

We mochten vandaag onze kerktoren beklimmen. Natuurlijk wel via een trap. We zagen de kerkklokken van dichtbij. Dat was wel de moeite hoor. We mochten zelf Tom Van Peer zijn plaats innemen achter de beiaard. Het was wel spannend om onze markt vanaf ze een hoogte te kunnen bekijken.

Nadien trokken we verder naar het stadhuis. Daar zagen we onze burgemeester Filip Antheunis. Ook gingen we binnen in de trouwzaal en de vergaderzaal. Maar het allerleukst waren de cellen van de oude gevangenis. Wat waren die klein!

Kerktoren en stadhuis
Stadsarchief

Bezoek stadsarchief

4 oktober 2017

We bezochten het stadsarchief in de Torenstraat. Daar bewaren ze alle documenten van de stad. Daar liggen wel papieren die al bijna 500 jaar oud zijn. Je zou wel verschieten als je zag hoeveel er allemaal bewaard wordt in dat kleine gebouwtje.

Heirbrugmolen

Bezoek Heirbrugmolen

3 oktober 2017

We bezochten vandaag de Heirbrugmolen. We leerden hoe men vroeger graan maalde om nadien brood van te kunnen maken. Een molen bestaat uit verschillende zolders. Bovenaan heb je de kapzolder. Daaronder komt de luizolder. Je hebt dan ook nog de steenzolder en de maalzolder.

Er is ook heel veel werk om die molen te kunnen laten draaien. Het duurt wel bijna een uur om hem helemaal startklaar te maken.

Fotozoektocht Lokeren

28 september 2017

In functie van ons thema 'Welkom in mijn stad', trokken we vandaag op zoektocht. We kregen elk een foto van een bekend gebouw of beeld uit de stad. Wij gingen op zoek en kregen info. Zo leerden we over de Durme, het stadhuis en weet je dat er vroeger ook een schuilkelder was in het Josephine-Charlotte park?

Hoekenwerk 21 september

Hoekenwerk

21 september 2017

Vandaag oefenden we alles wat we geleerd hebben deze week nog eens in door middel van een hoekenwerk. We oefenden verkeer en het woordpakket op bingel. We oefenden met de woordkaartjes. We oefenden het kloklezen. We deden ook enkele tekenopdrachten en lazen in de boeken van de klas.

Tom Van Peer op bezoek in de klas van L4

15 september

In functie van ons thema 'Iedereen is anders, en dat mag', kwam Tom Van Peer praten over zijn handicap. Hij is blind en wou heel graag al onze vragen beantwoorden. Heel geïnteresseerd luisterden wij naar zijn verhaal. We ontdekten heel wat van zijn talenten. Hij is de beiaardier van Lokeren, maar kan ook goed zwemmen en speelt ook nog heel wat andere instrumenten. Hij leerde ons dat als je echt iets wil, je heel wat kan bereiken.

Tom Van Peer
Hoekenwerk

Hoekenwerk in L4

15 september

Op vrijdagmiddag deden we in L4 een gezamenlijk hoekenwerk. Zo konden we alles nog eens extra inoefenen wat we de eerste twee weken van het nieuwe schooljaar leerden. Er was een computerhoek, een leeshoek, een rekenhoek, een woordpakkethoek, een bouwhoek en een spelletjeshoek.

Een nieuw schooljaar kan beginnen!

4 september

Na 2 maand leuke vakantie zijn we terug van start gegaan en kunnen we er opnieuw invliegen. We gaan weer heel wat leuks beleven en gaan samen nieuwe dingen ontdekken. Ik hoop dat jullie er evenveel zin in hebben als ik!

Groetjes,

Juf Eveline