Foto's

Van 17 tot 25 november was het voorleesweek.

Juffen en meesters wisselden van klas om bij elkaar te gaan voorlezen.

De vrienden van het vierde leerjaar gingen voorlezen bij de kleutertjes.

Ook mama's en papa's en andere familieleden kwamen eens voorlezen in de klas.

Donderdag trok ons eerste leerjaar naar de zoo van Antwerpen

Daar verkenden ze de wereld van de dieren.

Zo zagen ze verschillende dieren in het echt: een gorilla, een olifant, een nijlpaard,... Heel indrukwekkend!

Na een bezoek aan de wereld van de vissen, genoten ze van de zeeleeuwenshow.

Strapdag! We konden een hele dag stappen en trappen in de verkeersvrije Dwarsstraat.

Onze school haalt de eerste zes sterren binnen!

Fluur Natuur daagde onze leerlingen uit om de eerste zes sterren te verdienen. Ieder leerjaar kreeg een opdracht om de school te versieren volgens de 4 natuurelementen. Alle kinderen deden hard hun best en de school haalde de eerste zes sterren binnen! Wij zijn al nieuwsgierig naar de volgende opdracht!

Vandaag gingen onze leerlingen van het tweede leerjaar op schoolreis. Ze reden met de bus naar Harry Malter. Toen ze in Heusden aankwamen, was de regen verdwenen en konden ze samen genieten van een fantastische dag!

Lezen met het eerste leerjaar

4A leest met 1A

Elke maandag het laatste lesuur maken we tijd om samen met het eerste leerjaar te lezen. Ieder kind van het vierde krijgt een vriendje van het eerste waar ze elke week mee oefenen om te lezen. We leren de kindjes ook hoe ze moeten voorlezen. Zo laten we hen ook letten op de leestekens en op de intonatie tijdens het voorlezen. We kijken er elke week enorm naar uit en het is een moment waarop we allemaal bijleren.

Vandaag, 18 mei, gingen onze vrienden van het tweede leerjaar op studiereis naar Hidrodoe. Daar leerden ze aan de hand van experimenten, spelletjes en een 3D film een heleboel over water.

Derde leerjaar stelt mannetjes geweldig voor!

Tijdens het vorig podiummoment stelde het derde leerjaar mannetje geweldig voor. Dat deden ze fantastisch! Tijdens de maanden april en mei gaan we hiermee verder aan de slag.

Eerste leerjaar gaat achter de schermen in het Cultureel Centrum

onze meisjes en jongens schitteren op het netbaltornooi

Een dikke proficiat aan de meisjes die als tweede eindigden en de jongens met hun vierde plaats!

OLVC schittert alweer tijdens de kindercarnavalstoet

Weer of geen weer... Sneeuw, regen, wind, koude,... Het hield ons allemaal niet tegen! Met onze mooie internationale pakjes kleurden we de kindercarnavalstoet. Een dikke proficiat aan de leerkrachten en de kinderen voor de prachtige ontwerpen en mooie kostuums. We mochten alweer gezien worden!

Sneeuwpret!


sint en pieten op bezoek in onze school

MOV01209.MPG

Beloningsdag oktober

Vandaag was het beloningsdag. Er stonden deze ochtend twee springkastelen in de tuin: eentje voor de jongere kinderen en een hindernissenbaan voor de grotere kinderen. ​ Iedere klas had tijdens de dag een half uur springtijd. Dat was fijn! Jammer genoeg mocht niet iedereen meedoen. Hopelijk volgende maand wel!


Tweede leerjaar stelt mannetje vriendschap voor

Woensdagochtend stelde ons tweede leerjaar mannetje vriendschap voor. Rood is de kleur van mannetje vriendschap en toont ons hoe belangrijk het is om vrienden te zijn. Hier gaan we deze maand extra rond werken!

Ook stelde de fluowerkgroep de fluoactie voor. Na de herfstvakantie komen we weer iedere dag in fluo naar school om goed gezien te worden op de weg. Er vallen weer veel verrassingen te winnen!

De werkgroep taal stelde "OLVC zingt" voor. Volgende week vrijdag voor de herfstvakantie zingen we samen met alle andere kinderen vele internationale liedjes.

Ook werden de voetballers ook nog eens in de bloemetjes gezet.

Tenslotte maakten we een foto van alle jarigen van de maanden september en oktober! Proficiat!

Derde leerjaar naar Pairi Daiza

In het kader van hun thema wereldoriëntatie rond dieren brachten onze vrienden van het derde leerjaar een bezoek aan Pairi Daiza. Het werd een stralende dag vol nieuwe ontdekkingen. De kinderen en leerkrachten genoten volop!

L1 op "beestige" uitstap naar de zoo.

9 oktober

Maandag trok het 1ste leerjaar als afsluiter van het thema "beestenboel" naar de Zoo van Antwerpen. Met de hele bende de trein op, was al een hele belevenis. De weergoden waren ons goed gezind en onder een piepend zonnetje trokken op ontdekking. We zagen tal van dieren : Vlinders, apen, giraffen, olifanten, rode panda, okapi's, zebra's, nijlpaarden, vogels, ... en nog zoveel meer. Ook het voedermoment van de pinguïns konden we meemaken. Na de boterhammen en het speelmoment op de speeltuin, gingen we in vier groepen een uurtje op stap met een gids. Die wist ons heel interessante dingen te vertellen. Een leerrijke en superleuke dag!


Ons eerste leerjaar op studiereis naar de zoo

Tom Van Peer op bezoek in de klas van L4

15 september

In functie van ons thema 'Iedereen is anders, en dat mag', kwam Tom Van Peer praten over zijn handicap. Hij is blind en wou heel graag al onze vragen beantwoorden. Heel geïnteresseerd luisterden wij naar zijn verhaal. We ontdekten heel wat van zijn talenten. Hij is de beiaardier van Lokeren, maar kan ook goed zwemmen en speelt ook nog heel wat andere instrumenten. Hij leerde ons dat als je echt iets wil, je heel wat kan bereiken.

Tom Van Peer
Hoekenwerk

Hoekenwerk in L4

15 september

Op vrijdagmiddag deden we in L4 een gezamenlijk hoekenwerk. Zo konden we alles nog eens extra inoefenen wat we de eerste twee weken van het nieuwe schooljaar leerden. Er was een computerhoek, een leeshoek, een rekenhoek, een woordpakkethoek, een bouwhoek en een spelletjeshoek.

Toon je sportclub @ school!

En ja hoor dat deden we! Zowel de kinderen als de leerkrachten trokken hun sportkledij aan om hun favoriete sportclub te tonen en erover te vertellen. Als beloning voor hun sportiviteit werden ze getrakteerd op een optreden van K3! Samen dansten we de pina colada.

Zo kreeg deze woensdag een sportieve afsluiter!​

OLVC neemt een vliegende start​


​Vrijdag 1 september zijn we er al eens goed ingevlogen. De eerste twee uurtjes maakten de kinderen kennis met hun juf of meester en kon er ronduit verteld worden over de vakantie en over het komende schooljaar. Nadien stond één tegen allen op het programma. De leerkrachten daagden de kinderen uit om ​27 opdrachten te volbrengen in 4 uur tijd. Een hele uitdaging! De kinderen en de leerkrachten sloegen de handen in elkaar en gingen ervoor! Er werden vliegtuigjes geplooid, leerkrachten getekend, vlaggen opgezocht, verschillende talen verkend, een spandoek gemaakt, gedanst,...