PEUTERS/EERSTE KLEUTER

Thema mijn (moes-)tuintje en mijn mama

de voorbije weken werkten we rond het thema "mijn (moes-)tuintje en natuurlijk ook mijn mama. Eerst gingen we op zoek naar bloemen in en rond de school. We vonden bloemen aan de bomen, in de aarde en in het gras in verschillende kleuren. We knutselden zelf een tulp, we planten bloemen en zaaien zonnebloemen. Natuurlijk waren we al in het grootste geheim begonnen aan een geschenkje voor alle lieve mama's! 

Tussendoor genoten we ook van het lente zonnetje die af en toe eens kwam piepen!!

Thema Pasen: het konijn

zich verkleden in konijntjes, zelf paaseitjes verstoppen en zoeken in de klas, krullenbol, experimenteren met tekenen in verf, een paasmandje maken en nog zo veel meer was er te beleven in de groene klas tijdens dit thema. Het thema sloten we af met een paaseierenraap voor alle kleuters in onze speelweide! 

Fijne paasvakantie!!!

Thema: ik ben ziek :-(

Toen we 's morgens in de klas kwamen vonden we Jules niet! Hij zat niet op zijn stoeltje. Na even zoeken vonden we Jules in zijn bed. Hij had overal rode stippen... Jules was ziek :-(   Dus belde de juf naar de dokter. Na het bezoekje van de dokter, het krijgen van het juiste zalfje en voldoende rust, was Jules snel weer opgelapt. 

Er kwam ook een echte ziekenwagen op bezoek voor de peuters. De sirenes meerdere malen gehoord, allemaal samen in de ziekenwagen, op het bed gaan zitten of even plaats nemen aan het stuur. 

In de poppenhoek werden de peuters snel al zelf dokter en moeten de poppen heel wat onderzoeken ondergaan.

En natuurlijk genoten we ook van het lentezonnetje die af en toe al eens kwam piepen.

Thema kleuren en vormen

de voorbije 2 weken hebben we ons verdiept in de wereld van de kleuren en de vormen. Kleuren sorteren, kleuren mengen, vormen oefenen op verschillende manieren, vormen herkennen en benoemen, stempelen met verschillende vormen en verschillende kleuren, enz...

Carnaval

Ook wij in de klas vieren caranval!!!! Ons verkleden, gek doen, dansen, enz...

Thema de 3 biggetjes

We gingen aan de slag met het verhaal van de 3 biggetjes. We luisteren naar het verhaal gebracht op verschillende manieren, gingen op stap om naar de verschillende huizen te kijken in de straat, spelen een spelletje rond de 3 biggetjes, konden zelf het verhaal na spelen in de klas en konden natuurlijk ook zelf bouwen in de bouwhoek met verschillende blokken.

Thema 'kleine pinquïn is zijn knuffel kwijt' 

de voorbije 2 weken werkten we in de klas het boekje 'kleine pinquïn is zijn knuffel kwijt' uit. We leerden hoe de pinquïns stappen, dat de papa pinquïn voor het ei zorgt, we schilderen zelf een pinquïn, we geven de pinquïn de juiste visjes, spelen een memory, enz...

Sneeuwpret

Sneeuw in ons land, dit kunnen we niet zo maar laten aan ons voorbij gaan. Wij trokken dus onze jassen, muts, sjaal en handschoenen aan en trokken naar buiten!! Later brachten we de sneeuw naar binnen om nog verder mee te experimenteren. 

Thema Kerst/de warmste week

de laatste weken voor de kerstvakantie waren we druk in de weer met het knutselen van werkjes voor onze kerstmarkt. Zo steunden ook wij de warmste week. Ook gingen we aan de slag voor ons nieuwjaarsbriefje.

De laatste dag voor de kerstvakantie genoten we van een heerlijk en gezellig ontbijt met alle kleuters samen. Een dank je wel aan Carrefour Sijsele en Carrefour Loppem voor de heerlijke chocoladebroodjes, stokbroodjes en appelsap voor ons kerstontbijt!! 

Thema Sinterklaas

Hij komt, hij komt....

Wat keken we uit naar het bezoek van Sinterklaas!! Om ons helemaal voor te bereiden op zijn komst, konden we ons verkleden in Sint of Piet, knutselden we een kroon, leerden een versje, enz.  Op een ochtend was er in onze klas een rommelboeltje gemaakt en lagen er heerlijke koekjes. Waren Sint en Piet al eens komen piepen???  

In de groene klas moeten er wel enkel flinke kindjes zijn, want we kregen heel wat nieuw, leuk speelgoed. DANK U WEL Sinterklaas!!! Tot volgend jaar!

Thema fruit

Na de herfstvakantie kwamen er 4 nieuwe vriendjes in onze klas. Welkom Sias, Mohammed, Maurice en David. 

Na een weekje themaloos te werken gingen aan de slag rond het thema 'mmmm...fruit'. We leerden verschillend fruit kennen, we bekeken het fruit van dichtbij, we gingen natuurlijk proeven van fruit, enz... Als afsluiter van dit thema gingen we boodschappen doen om heerlijke fruitsalade te maken. Deze konden we dan ook gezellig samen opeten. Heerlijk was dit!!!

Thema Hekjes Mimi

Tijdens het thema Heksje Mimi knutselden we onze eigen bezemsteel, we schilderden zelf heksje Mimi, zochten we dezelfde afbeelding, luisterden we naar heel veel verhaaltjes van heksje mimi, oefenden we onze fijne motoriek met het grijpen van spinnetjes, enz... 

Thema 'Hiep hiep hoera voor Jules'

In dit thema maakten we ons eigen kroon, we gingen aan de slag met plasticine om verjaardagstaarten te versieren, we hadden heerlijke taarten te bakken in de poppenhoek, deden we heel wat activiteiten rond het tellen, konden we spelen met ballonnen tijdens de turnles, enz...

We sloten dit thema af met een groot verjaardagsfeest voor alle klaspoppen!

Thema 'boom zoekt school'

We gingen 2 weken aan de slag met het jaarthema van de school 'boom zoekt school'.  We verkennen onze bomen op de speelplaats en in de speelweide  (ruiken, voelen, knuffelen), konden in de klas bouwen met takjes, houtenschijven en houten blokken, maakten onze eigen boom, we kwamen even tot rust in de speelweide tussen de bomen en nog zoveel meer. Als afsluiter van dit thema planten we samen met alle kleuters van de school een appelboompje. 

Welkom in de groene klas!!

De eerste volle week zit er al weer op. We leerden elkaar en de klas/school wat beter kennen. Natuurlijk genoten we ook nog van het mooie weer in onze speelweide.


WIJ BOUWEN AAN DE BRUG TUSSEN LEREN EN LEVEN