Turning down the heath

Voorkomen van conflicten en tegenagressie - Een alternatief voor confrontatie en weerstand bij kinderen.

'Ze halen het bloed van onder onze nagels'

Deze gedachte hebben we allemaal wel eens. Iedereen die met kinderen werkt, botst vroeg of laat op zijn eigen grenzen. Dit is normaal en dit hoeft geen probleem te zijn, het is echter belangrijk om hier gepast mee om te gaan. De cursus Turning Down the Heat (TDTH) helpt ons hierbij.

Het doel van deze training is om enerzijds beter te begrijpen waarom competente leerkrachten/ opvoeders kwaad kunnen worden op bepaalde leerlingen/ kinderen in de klas/ leefgroep. Anderzijds helpt TDTH bij het verbeteren van vaardigheden om kwaadheid op een gezonde manier te uiten om zo leerling/ leerkracht conflicten en tegenagressie te vermijden in de klas/ leefgroep. Het doel is om beschadigende machtsstrijden tegen te gaan, het risico op burn-out wordt hierdoor bovendien gereduceerd.

Voor wie?

Deze training is ontwikkeld voor leerkrachten en opvoeders, ze is echter ook een meerwaarde voor iedereen die professioneel of privé in contact komt met kinderen en jongeren.

Training:

13 november 2018

Kosten:

€ 157 per deelnemer en duren telkens 1 dag, prijzen zijn inclusief materiaal en catering. De training gaat door in OC Nieuwe Vaart, J. Guislainstraat 47, 9000 Gent.

Trainers:

Trainers: Eline Spriet en Katrien Sel

Inschrijven:

Het aantal deelnemers is beperkt. Gelieve in te schrijven voor 31 oktober 2018 via info@vccreate.be met vermelding van naam, adres (facturatieadres) en telefoonnummer.