Turning down the heat

Voorkomen van conflicten en tegenagressie - Een alternatief voor confrontatie en weerstand bij kinderen.

'Ze halen het bloed van onder onze nagels'

Deze gedachte hebben we allemaal wel eens. Iedereen die met kinderen werkt, botst vroeg of laat op zijn eigen grenzen. Dit is normaal en dit hoeft geen probleem te zijn, het is echter belangrijk om hier gepast mee om te gaan. De cursus Turning Down the Heat (TDTH) helpt ons hierbij.

Het doel van deze training is om enerzijds beter te begrijpen waarom competente leerkrachten/ opvoeders kwaad kunnen worden op bepaalde leerlingen/ kinderen in de klas/ leefgroep. Anderzijds helpt TDTH bij het verbeteren van vaardigheden om kwaadheid op een gezonde manier te uiten om zo leerling/ leerkracht conflicten en tegenagressie te vermijden in de klas/ leefgroep. Het doel is om beschadigende machtsstrijden tegen te gaan, het risico op burn-out wordt hierdoor bovendien gereduceerd.

Voor wie?

Deze training is ontwikkeld voor leerkrachten en opvoeders, ze is echter ook een meerwaarde voor iedereen die professioneel of privé in contact komt met kinderen en jongeren.

Training:

8 december 2020

Kosten:

€ 160 per deelnemer. Prijzen zijn inclusief materiaal en catering.

Locatie:

Nog nader te bepalen plek in Gent.

Trainer:

Eline Spriet & Gerrit De Moor

Inschrijven:

Het aantal deelnemers is beperkt. Gelieve in te schrijven voor 15 november 2020 via info@vccreate.be met vermelding van naam, adres (facturatieadres) en telefoonnummer.

Reacties van deelnemers:

  • "Ik heb nu voor mezelf een safety-plan. Dat is geruststellend." (THTH training - april 2018)
  • "Eindelijk hebben we een kader om ons eigen functioneren bespreekbaar te maken binnen het team. Straf! (TDTH training - mei 2016)
  • "Ik geloof in de werking van Turning Down the Heat maar het lijkt me de moeilijkste inhoud om te implementeren" (THTH training - april 2013)