Time - out

Time-out definiëren we als ‘een actieve rustperiode in een uitnodigende omgeving waarbij een relatiegericht proces gevoerd wordt. Tijdens dit proces streven we naar een actieve betrokkenheid van de context. Dit doen we ter preventie of deblokkering van een vastgelopen situatie’.

Op de kruiskenshoeve te Sint-Laureins vinden probleemjongeren een plek om tot rust te komen en te herbronnen. De concrete methodiek van De Kruiskenshoeve wordt als vertrekpunt gebruikt. Vanuit een wetenschappelijke analyse werden de ‘werkbare elementen’ op de hoeve en in de omgeving blootgelegd. Deze werkbare elementen werden opgebouwd in een model. Hieruit ontstond “Time Accoe” een bruikbare, breed inzetbare time-out methodiek.

Door jongeren uit hun moeilijke situatie te halen, hen een uitnodigende omgeving aan te bieden met steun vanuit een relatie, krijgen deze jongeren de kans om hun eigen sterktes en zwaktes te ontdekken en worden ze aangemoedigd om hiermee aan de slag te gaan.

Voor wie ?

Deze methode is ontwikkeld voor ouders, begeleiders, leerkrachten, jeugdwerkers en iedereen die professioneel of persoonlijk geconfronteerd wordt met jongeren die het moeilijk hebben. De mensen die met jongeren aan de slag gaan hoeven dus geen hulpverleners te zijn. We zijn op zoek naar gepassioneerde mensen die met een open blik naar jongeren kunnen kijken. Mensen die bereid zijn om hun passie te delen en mee verantwoordelijkheid te willen opnemen voor jongeren die het moeilijk hebben. Er zal gewerkt worden in kleine groepen van 10 personen. (De training zal enkel doorgaan wanneer er 10 personen zijn ingeschreven)

Data en trainers:

28 en 29 mei 2018- Eline Spriet (9u - 16u)

Locatie:

Vormingscentrum Guislain ( Jozef Guislainstraat 43, 9000 Gent - www.vormingscentrumguislain.be)

Kostprijs:

€195, hierin zijn de kosten voor de training (inclusief boek en map), maaltijden (broodjeslunch) en koffiepauzes

Inschrijven:

Het aantal deelnemers is beperkt tot 10 personen. Gelieve voor 1 mei 2018 in te schrijven via info@vccreate.be met vermelding van naam, adres (facturatieadres) en telefoonnummer.