IX EDICIÓ

Joan Enric Lluna

Director Artístic


jelluna@aol.com

www.joanenriclluna.com


Al 2017 celebrem ja 9 anys de festival, molt contents des de l'equip de gestió perquè veiem que és un projecte plenament consolidat. Cada any és una aventura i pràcticament un miracle que el festival continue existint, la profunda crisi que encara patim al país en general no posa les coses fàcils. Però la Música ha de continuar sonant, malgrat tot. L'aliment de l'ànima, com diu Shakespeare, no ens pot mancar.

Estem especialment agraïts als socis i amics que durant aquestos anys han anant aportant la seva presència i el seu suport econòmic, sense els que no seria possible la nostra continuïtat. També a l'Ajuntament de Godella, que sempre ha estat al nostre costat, recolzant el projecte, i a les dues institucions valencianes que cada vegada ens ajuden més, Culturarts i la DIputació de València.

Aquest any es celebren els 50 anys de la mort del mestre Manuel Palau, un dels representants d'una generació de músics que varen apostar per universalitzar la tradició musical valenciana. Amb aquest motiu s'escoltarà el seu quartet de corda en estil popular, i a més, per enraelar la idea de convertir en universal el floclor valencià, el festival encarrega a 4 compositors joves obres basades en la música popular valenciana, que estrenarem al mateix concert.

Com a segona novetat, el festival estrena una nova obra que aposta per la música de cambra escenificada i amb un tema que pot ser molt colpidor. "5 cançons de pau", de Paul Barker, és una continuació del gran èxit que va tenir "In Memoriam", representat més de 50 vegades arreu del món. Cada cançó està basada en una història de situació vital extrema, on l'art, la música en particular, actua de "taula de salvació", des d'una condemna a Auschwitz fins a un poeta guineà mort per les seves idees. Com a convidats especials tindrem a la soprano Quiteria Muñoz i al conegut actor Enric Benavent. Completarem aquest programa amb la Suite de l'"òpera dels tres cèntims", de K. Weill, que també ens parla de les entranyes de la nostra societat en aspectes que continuen molt actuals.

No faltarà la pura i bona Música de Cambra. Podrem escoltar a compositors com ara Dvorak, Beethoven, Spohr o Poulenc de la mà de grans professionals. Aquest any contarem amb el mític Fabio Biondi de nou, amb la seva generositat ens tornarà a oferir un recital, aquesta vegada amb obres de Paganini amb guitarra. Ens visita per primera vegada el magnífic Brodsky Quartet , els pianistes Juan Carlos Garvayo i Joseph Weder, l'Elán Quintet i altres magnífics músics que ha invitat el festival per a crear una setmana llarga de bona Música.

Els Joves, com sempre, formen part del cor del festival. Aquest any volem impulsar especialment el projecte i hem creat un departament dedicat únicament als Joves. Els grups de joves tindran els seus concerts, i a més n'hi haurà grups seleccionats per a actuar junt als professionals. També hi haurà una selecció de grups que obtindran concerts fora del festival gràcies a acords amb varis ajuntaments i publicitat amb la revista Melómano.

El benvolgut cor participatiu. aquest any, per motius econòmics, haurà d'esperar al 2018, any del nostre Xé aniversari, per a completar La Creació de Haydn que vàrem encetar el 2016. Al concert de cloenda l'orquestra del festival, on tots els participants del festival s'uneixen per a celebrar junts la gran festa de la Música, oferirà una de les simfonies més conegudes de la Història de la Música, la no. 40 de W. A. Mozart en sol menor.

Només em queda dessitjar a tots gaudir de la bona música amb la millor companyía ia Godella, on sereu molt benvinguts.