6è EP

Acabem una etapa!

El curs s'acaba i ens despedim de la millor manera.

Ens hem agraït els uns als altres tot el que hem fet al llarg del curs, recordant els bons i molt especials moments.

Ara a gaudir tots de les tant merescudes vacances!

Exposicions Orals de Newton. 4 de juny de 2018

Els alumnes de 6è han estat preparant unes expressions orals on cada grup parlava d'una de les lleis de Newton de la dinàmica o moviment. També han investigat sobre la seva història i la setmana vinent faran les exposicions en anglès davant dels seus companys. El primer pas ha estat entendre cada llei, com funciona i per què es defineix d'aquesta manera i, seguidament, tractar de trobar una manera senzilla i visual de poder-ho explicar, utilitzant l'anglès, a la resta de la classe! Afegim unes imatges del procés:

Stop motions. 18 de maig de 2018

Tal i com us vam comentar afegim alguns petits curts que es van crear a la classe d'anglès!

14362

Curt de Pixar. 4 de maig de 2018

Durant aquests últims dies els alumnes han estat creant petits curts a l'assignatura d'anglès, tal i com els que fa la companyia de Pixar. Per fer-ho, la majoria de grups han decidit utilitzar el format "StopMotion" per tal de dotar de moviment i animació a diversos elements inanimats (plastelina, dibuixos, gots que es mouen per si mateixos...). La idea és que han de poder transmetre un missatge a través d'allò que estan creant, alguns han decidit posar audio als vídeos, tot i que la majoria vota per transmetre allò que volen tan sols amb les imatges que es representen al seu petit curt animat. Un cop acabats els vídeos podreu gaudir dels mateixos en aquest mateix blog, per ara us deixem un exemple de quina forma té un Stop Motion!

Roda d'instruments. 27 d'abril de 2018

L'escola de música municipal de l'Eixample ens va convidar a participar a una roda d'instruments. De la mà de mestres experts ens van ensenyar com era el clarinet, la trompa, el baix elèctric, la viola i instruments de percussió.


Marató de lectura. 20 d'abril de 2018

Aquest matí els alumnes de 6è de primària han participat a un marató de lectura a les portes de l'escola. Envoltats dels seus companys i d'alguns assistents que passaven pel carrer, hem gaudit d'una jornada plena d'emocions contingudes, riures i, sobretot, passió per la lectura!

Stephen Hawking, ELA. 13 d'abril de 2018

Portem uns dies treballant un gran científic de la història, Stephen Hawking. Al llarg de la seva carrera, el físic va realitzar moltes investigacions i treballs sobre l'univers. Nosaltres ens hem centrat en un aspecte molt important en la seva vida, la malaltia que padeixia des dels 21 anys que va ser diagnosticat d'ELA, esclerosi lateral amiotròfica, la qual cosa no li va impedir mantenir la seva alta activitat científica.

Per entendre millor aquesta malaltia hem rebut una visita molt esperada, la Laura que ha viscut de primera mà el fet de viure amb una persona amb ELA.

Ens ha explicat com és el dia a dia d'una persona diagnosticada i com cada vegada els símptomes van minvant la qualitat de vida de la persona. El que li va resultar més complicat era poder comunicar-se, per això ens va ensenyar els diferents sistemes per fer-ho.


Footsteps in time. 7 d'abril de 2018

Tot tornant de les vacances de setmana santa aquesta setmana hem començat a investigar algunes de les preguntes del nostre nou projecte “Footsteps in Time”. A més a més, hem afegit més preguntes a què volem saber d’aquest projecte i hem classificat totes sobre 4 temes principals:


  • Disney
  • L’Atlàntida
  • Cuina
  • Ciència


Tot i que en un primer moment els subtemes no semblin tenir gaire relació, els anirem tractant a través de conèixer personatges importants de les diverses branques i treballant, com sempre, de manera motivadora i transversal entre totes les assignatures.


Seguretat a internet i xarxes socials. 20 de març de 2018

La guàrdia urbana ha vingut a la nostra classe per parlar de l'ús que fem d'internet i les xarxes socials. Ens han explicat la necessitat de ser molt prudents en la seva utilització. Ha estat una xerrada molt interessant on han sortit temes com el ciberbulling o grooming. Quan ens trobem en situació d'assetjament, ja sigui internet o no, hem de denunciar i buscar ajuda. La guàrdia urbana ens va explicar molt clarament que no s'ha d'amagar, cal reaccionar, ja que no ens trobem sols.

Imatges Projecte Little Contes - Fundació TRAMS. 13 de març de 2018

Els alumnes de 6è hem aprofitat aquesta setmana per decidir nou projecte i mentre ho feien han estat preparant el projecte de Little Contes de la fundació TRAMS. El projecte consisteix a crear un conte en anglès i enviar-ho a una altra escola, aquesta al seu temps envia el conte que han fet ells i els alumnes han de crear unes imatges que el representin.

El conte que ens ha enviat l'escola El Pilar es diu "Adventure in the jungle" (Aventura a la jungla). Per tal de preparar les imatges ens hem llegit el conte entre tots i per grupets hem mirat de fer algunes imatges amb les tauletes. Aquí teniu un recull d'alguns exemples, ara faltarà editar el fons, per tal de fer-ho tot més versemblant!

Preparatius Japan Express. 06 de març de 2018

Des de fa unes setmanes la classe de 6è estem preparant l'activitat final del nostre projecte "Japó", de nom li hem posat "Japan Express". És un recorregut per 10 ciutats d'aquest país on les famílies podran conèixer una mica més tot el que hem treballat. Aquesta activitat és el resultat de tot l'esforç realitzat al llarg d'aquest mesos.

El treball en equip ha estat la peça clau per poder preparar aquesta activitat.

Master Chef - Japanese Food. 28 de febrer de 2018

Fa pocs dies alguns grups de la classe de 6è van prendre la iniciativa de preparar menjar real a la classe. El resultat van ser dues sessions expecials, la primera un grup va portar "gyozas" que havien fet tots junts a casa de l'Alejandro. Fins i tot van gravar un vídeo de com ho havien fet, vídeo que vam posar a la classe i va ser molt divertit. La segona sessió va ser d'un grup que va organitzar una espècie de Master Chef. Els membres del grup anaven preparant el menjar a una espècie de tarima i la resta de la classe els havien d'imitar. A continuació us adjunto fotografies d'aquests dies tan especials:

Convivències Vall de Núria. 21 de febrer de 2018

Els dies 19, 20 i 21 de febrer vam anar a les tan esperades convivències a Vall de Núria.

Us podem explicar moltes anècdotes (retrac, trineus, iglús, isards...), moltes emocions viscudes (alegria, eufòria, empatia, sorpresa...) no ens podem quedar en un moment concret, tots els segons han estat únics. També hem viscut moments de tristesa quan ens hem adonat que eren les nostres últimes convivències de primària, per això hem aprofitat cada instant al màxim.

Si voleu compartir aquestes convis tan especials per nosaltres podeu veure totes les fotografies aquí:

Little Contes. 04 de febrer de 2018

Aquestes darreres setmanes els alumnes de 6è han estat preparant un projecte col·laboratiu entre la nostra escola i l'escola El Pilar de Cornellà de Llobregat. L'objectiu era realitzar un conte de "por" entre tot el grup classe en anglès. Els alumnes han preparat les diverses escenes del mateix i han gravat uns audios amb el contingut de cadascuna. Ara l'escola El Pilar es dedicarà a preparar unes imatges per il·lustrar el conte creat pels nostres alumnes i nosaltres farem el mateix del conte creat per ells. Si voleu fer-hi una ullada trobareu el conte i més informació de la web on es recull aquest projecte:

http://fundaciotrams.org/littlecontes/ca/categoria/terror/the-school-mistery/2018/319#


Pregó Carnestoltes. 02 de febrer de 2018

Avui hem anat per totes les classes de l’escola a fer el pregó de la reina Carnestoltes, i és que ens espera una setmana plena de diversió.

Ja està aquí Carnestoltes

reina dels poca-soltes.

Us faig saber que he arribat

i l’avorriment s’ha acabat.

La gresca ja és aquí

anem-nos a divertir,

cantarem, ballarem i riurem,

i d’allò més bé ens ho passarem.

Si de la gresca voleu participar,

una consigna diferent heu de portar.

Amb perruca venim el dilluns,

i després cantem tots junts.

A l’escola construïm amor

i dimarts portem un cor

El dimecres no estiguis enfadada

i vine amb la cara pintada.

Dijous no muntis un drama,

i vine amb pijama.

Divendres no vingueu de farol,

que heu de portar ulleres de sol.

Per la tarda ens disfressem

i molt bé ens ho passarem!

El Compositor Entra a l'Aula. 28 de gener del 2018

El compositor entra a l'aula és un projecte en què participem 10 escoles de Catalunya en el qual treballem l'obra d'un compositor català contemporani, en el nostre cas és el Pablo Carrascosa Llopis. Hem escollit una obra seva que s'anomena "Rubbing/scratching/striking", l'hem escoltada diverses vegades, intentant descobrir quins instruments sonaven, parlant del què ens despertava i, finalment, n'hem fet una "còpia" a l'aula, picant, escarrapant i fregant els elements de la classe.L'Alejandro ha fet de director a la classe.

Japanese Food. 17 de gener del 2018

Els alumnes de 6è han considerat que un dels temes més importants per a comprendre la cultura japonesa és a través de la seva gastronomia. Des de l'assignatura d'anglès han començat a investigar, en grups de treball, diverses receptes típiques de Japó. Un grup, fins i tot, ha agafat la idea de reunir-se tots fora de l'escola per a preparar les receptes i portar-les a classe, on les aprofitaran per a fer la seva exposició oral sobre el tema. Tot en anglès, per suposat. En breus afegirem en aquesta mateixa entrada les imatges d'aquesta gran iniciativa, fins a les hores us deixem amb el recull de les receptes que han escollit tots els grups de la classe, per anar fent boca!!

Problemàtiques. 10 de gener del 2018

Un dels projectes que participem la nostra classe amb la Fundació TRAMS i les seves escoles és “Problemàtiques”, on hem de resoldre enigmes matemàtics col·laboratius amb altres nens i nenes de sisè. El primer ha realitzar ha estat els rectangles Mondrian on hem de dividir un quadrat en rectangles i calcular la diferència entre el nombre de quadradets del rectangle més gran i el del més petit.

1r trimestre. 22 de desembre del 2017

Al llarg d'aquest 1r trimestre hem viscut molts bons moments a la classe i ens agradaria compartir una mica d'aquests amb vosaltres. Aquí teniu un petit vídeo:


Sortida de Nadal: Poble Espanyol. 15 de desembre del 2017

El Poble Espanyol de Barcelona és un conjunt arquitectònic situat a Montjuïc de Barcelona. Es tracta d'un atractiu turístic de la ciutat amb art contemporani, arquitectura, artesania i gastronomia en un mateix entorn.

Aquest va ser el destí dels alumnes de 5è i 6è de primària que van realitzar aquesta sortida el passat divendres 15 de Desembre. Des de l'arbre dels desitjos a diversos tallers on tractaven el vidre i el metall els alumnes van poder gaudir d'un dia sencer envoltats de cultura i tradicions.

Com a tota sortida sempre hi ha temps per desconectar i gaudir de l'aire lliure. A les següents imatges podeu veure on vam dinar i passar la tarda abans de tornar a l'escola!

L'art mecànic: Andy Warhol. 5 de desembre del 2017

Andy Warhol va ser una gran artista, figura central del moviment conegut com a pop art. Warhol es va fer famós en tot el món pels seus treballs com a pintor, cineasta, productor musical, escriptor i escultor.

Nosaltres vam aprofitar l'exposició del CaixaFòrum per conèixer una mica millor l'obra i la vida d'aquest artista.

Concert de Nadal - Assaig. 29 de novembre del 2017

Els alumnes de 6è es preparen per al concert de nadal amb la cançó "All I want for christmas is you" de Mariah Carey. En el següent vídeo podeu trobar la cançó original i els assajos de la classe de 6è abans del concert de Nadal.

Japó: el nostre projecte. 21 de novembre del 2017

Aquest principi de curs hem escollit el projecte de "Japó" per treballar a la nostra classe. Ens hem endinsat en la seva cultura, tradicions i història. Una de les sortides que hem fet és anar fins al saló del manga (còmic originari de Japó) per viure de primera mà tot el relacionat en aquesta tècnica.


Preparats per entrar

Vam tenir l'oportunitat de poder entrevistar a "Fernando Casaus" il·lustrador de l'escola Joso, que ens va ensenyar algunes tècniques i ens va explicar com és el seu treball.

Després vam posar en marxa la nostra creativitat, realitzant una druida en tècnica de manga amb l'ajuda de mestres de l'escola Joso

Com és característic al Japó, vam veure els robots més avançats en il·lustració.

Va ser tota una experiència i vam aprendre moltes més coses per continuar treballant al nostre projecte.

Aliança de 6è EP. 14 de novembre del 2017

Aquesta és la nostra aliança de convivència de grup.

Health, wealth and happiness.pdf