ULRIKE HALLER, soprano

Nascuda a Meran (Tirol del Sud), inicia els estudis musicals a la seva ciutat natal i posteriorment a la Universitat de Música i Art Dramàtic de Viena, on cursa estudis de piano i cant. Es gradua el 2002 amb les màximes qualificacions. Amplia els estudis a Barcelona amb Mª Dolors Aldea, Àngel Soler, Marta Pujol i Francisco Poyato. Rep consells d’Ana Luisa Chova, José van Dam, Wolfgang Holzmair, Kurt Widmer, Wolfram Rieger i treballa regularment amb el pianista Mark Hastings. Actualment és professora de cant a l’Escola Coral del Palau de la Música Catalana.

Ha actuat a Àustria, Suïssa i Itàlia i ha estat membre i solista del Wiener Kammerchor i l’Arnold Schoenberg Chor. L’any 2015 guanya el Premi Extraordinari del Conservatori Superior del Liceu i el Primer Premi del curs de Lied de Joventuts Musicals d’Espanya.

Ha actuat com a solista acompanyada per l’OBC, Orquestra Simfònica del Vallès, Orquesta Ciudad de Granada, Orquesta Sinfónica de Castilla y León, Orquestra Barroca Catalana, Orquestra de Cambra Terrassa 48, entre d’altres, en algunes de les sales més prestigioses del país amb obres com el Rèquiem de Brahms, Carmina Burana d’Orff, Missa en do m de Mozart, Dixit Dominus i Messies de Haendel, Cantates de Bach, Simfonia nr. 2 “Lobgesang”, Himne i Salm 42 de Mendelssohn, Les Illuminations de Britten, etc. També ha ofert recitals de Lied acompanyada pels pianistes Josep Buforn i Josep Surinyac i ha enregistrat diversos CDs i per a Catalunya Música.