DOLÇA COS, actriu

De petita, quan a l’escola proposaven de fer una obra de teatre, m’apareixia un somriure d’orella a orella i volia tenir el paper més important. El Teatre corria ja per les meves venes. Als setze anys, vaig entrar a una companyia de teatre amateur (Cia. Frog) on vaig decidir que allò seria la meva professió. Em vaig formar a dues escoles: tres anys a Estudis de Teatre (mètode Lecoq) i quatre a l’Institut del Teatre (Interpretació gestual). El meu interès per l’Art anava més enllà i vaig seguir investigant diferents disciplines com la dansa, el circ, les titelles, el ioga, la veu i el cant.

Paral·lelament, anava agafant experiència dalt de l’escenari amb obres tant professionals com amateurs, infantils i per adults. La més destacada va ser “Entrañas” de la Cia. Titzina Teatro, amb la qual vam estar de gira per tot Espanya. Una altra experiència professional que em va marcar va ser encarnar el personatge de Lupita de la sèrie televisiva “Los Lunnis”, on vaig aprendre l’ofici de titellaire i el doblatge. El treball amb la veu va ser un altre fil que vaig estirar i em va portar al món dels conta-contes, la narració d’històries i a la rapsòdia, participant en diferents events, especialment a Cornellà, com el recital de la poetessa Maram-al-Masri o el Poema de Nadal de Josep Mª de Sagarra.

Actualment segueixo treballant com a titellaire i conta-contes, especialment centrada en la narració oral per a petits i grans. a actor ha treballat sota la direcció de Joan Font-Comediants, J. Ll. Bozzo, X. Albertí, Mario Gas, Carme Sansa, F. Hernández, J. Melendres, H. Bonnin, Toni Casares, J-Mª Mestres, entre d’altres.