LES NOEN AV OMTALENE SOM STADIG DUKKER OPP OM OSS!

Firda - Dei har levert rekordomsetnad – no skal dei vere med å med å oppgradere tunnelar for 29 millionar

NÆRINGSLIV: Norsk Bergsikring har fått ein kontrakt på 29 millionar for å oppgradere to tunnelar i eige fylke. For Fokus Elektro som er med på laget, er det første kontrakten i ein ny og stor marknad.

Krafttak i høgfjellet er i mål

På 1350 meters høgd over havet, 200 meter over sporet, skal nye stålgjerde hindre at stein og snø rasar ned på Bergensbanen.Stein kunne knust Gasellen - Dagens Næringsliv

To måneder etter oppstarten i 2013 ble sjefen i Norsk Bergsikring kvestet av en steinblokk. Historien kunne endt der.

Fjellsiden ved Lærdalsøyri er stupbratt, og små og store stein ligger klar til å utløse sin potensielle energi i angrep på trafikantene nedenunder.

Det har Norsk Bergsikring tenkt å gjøre noe med. Inn i en merkelig kjøredoning med kjettingkledde hjul montert på lange ben jumper Thomas Unterweger. Ved hjelp av årelang erfaring, en vinsj, vridbare hjul og spesielle klør han setter i bakken, klarer han å dra, skubbe og kjøre farkosten rett opp skrenten.


Fra Porten 2016: Arbeidet med å reinske stein og sikre fjellskjeringa over Fodnes ferjekai har gått som planlagt, og er no ferdig

Firda - Norsk Bergsikring skal hindre at dette skjer igjen

ASKVOLL: Norsk Bergsikring har fått kontrakt på skredsikring på Svalbard. Dei skal sikre bustadområdet i Longyearbygen der det for to år sidan gjekk store ras.