למה ״נונה״?
נונה היא מרווח מוזיקלי מצליל אחד לתשיעי ממנו, למשל מהצליל דו לצליל רה הנמצא באוקטבה שמעליו, או מהצליל מיb לצליל רה שבאוקטבה מתחתיו. יש בעולם כל מיני נונות: גדולות, קטנות, מוקטנות, מוגדלות, ואולי עוד. הנונה נחשבת למרווח דיסוננטי אך המצלול של המילה עצמה הוא דווקא רך ומתנגן, וכך גם אצלנו בנונה - יש מצלולים מתוחים ומצלולים יציבים ונעימים המשתלבים יחד להרמוניה עשירה.
מי אנחנו?
מרכז נונה לאמנויות הקול (ע״ר) נוסד בשנת 2014 בקיבוץ מעגן מיכאל על ידי נתלי גולדברג וצביקה פוגל, ועד מהרה הפך לאבן שואבת עבור זמרים, מקהלות, מנצחים וקהל רחב שוחר שירה ותרבות. מרכז נונה הוא הראשון והיחיד מסוגו בארץ המרכז תחתיו פעילות מוזיקלית ווקאלית על כל גווניה. המרכז שם לו למטרה להביא את בשורת השירה לאוכלוסיה רחבה ומגוונת, לטפח דור חדש וצעיר של זמרים וזמרות ולהעניק להם חוויה תרבותית – אמנותית כוללת ומעצימה המשלבת את חדוות השירה לצד השאיפה למצוינות. במרכז נונה מספר מקהלות פעילות בהן שרים כ-170 זמרים וזמרות. מקהלות המרכז מרבות להופיע על מיטב הבמות בארץ, ומשתפות פעולה עם מנצחים, מקהלות, תזמורות, מוזיקאים ואומנים, ביניהם דויד ברוזה, ערן צור, נגה ארז, דני רובס, ארקדי דוכין, מיטל טרבלסי ועמרי סמדר. בנוסף לפעילות השוטפת של המקהלות, מקיים המרכז מגוון פעילויות, ביניהן תוכניות לגיל הרך כמו ״משחקים במוזיקה״, וגנים שרים, שיעורים פרטניים במסגרת הסטודיו לפיתוח קול, סדנת אמנויות הבמה בחודשי הקיץ, תוכניות שירה לקהל הרחב כמו לשיר לשם שינוי ושרים בטעם של פעם, תוכנית קונצרטים לקהלי יעד שונים, וביה״ס למנצחי מקהלות במסגרתו מגיעים מנצחים מכל רחבי הארץ להשתלמויות, קורסים וסדנאות במטרה להתמקצע בתחום. מרכז נונה רואה עצמו כנדבך חשוב בחיי הקהילה ופועל לתרום לה תרומה משמעותית באמצעות מגוון תכניות של "מקהלה בקהילה".
תשעת עמודי החזון של נונה
עידוד ופיתוח השירה הסולנית והמקהלתית באזור חוף הכרמל ובארץ.
טיפוח גופי ביצוע ברמה אמנותית גבוהה שייצגו את האזור ואת מדינת ישראל בזירה הלאומית והבינלאומית.
חשיפה של קהל גדול ורב גילאי לאמנויות השירה והקניית הרגלי האזנה לקונצרטים.
פיתוח המיומנויות המוזיקליות של הזמרים והרחבת המטען המוזיקלי והתרבותי שלהם - לימוד מעמיק של שפת המוזיקה, הכרות עם רפרטואר, שפות, מסורות, דתות ותרבויות.
עידוד ליצירת מוזיקה ישראלית על כל גווניה ויצירת שיתופי פעולה עם אמנים ישראלים מתחומים שונים.
פיתוח ערכים של סובלנות, הקשבה, ריכוז, התמדה, אחריות, ביטחון עצמי, שיתוף פעולה, יצירתיות, אהבה ושמחת חיים דרך השירה במקהלה.
יצירת דור העתיד של צרכני ויצרני מוזיקה ותרבות באזור חוף הכרמל ובארץ.
יצירת קשרים רב דוריים, רב ישוביים ורב תרבותיים בין תושבי האזור.
שילוב השירה והעשייה המוזיקלית בפעילות קהילתית בכל שכבות החברה.