GUARDÓ EMPRESES ORIGEN GARRAF

Edició 2019

La finalitat dels guardons Empresa Origen Garraf és reconèixer l'esforç i la dedicació de persones físiques i jurídiques, públiques i privades, per estimular comportaments professionals que treballin en pro de l’arrelament al Garraf i de la millora de l’ocupació de les persones.

El 31 de juliol de 2018 els ajuntaments de Canyelles, Cubelles, Olivella, Sant Pere de Ribes, Sitges i Vilanova i la Geltrú, l’Agència de desenvolupament Node Garraf, els sindicats UGT i CCOO, la Federació Empresarial del Gran Penedès, l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Vilanova i la Geltrú (UPC), el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i el Consell Comarcal del Garraf van signar el Pacte per a l’Ocupació del Garraf 2018-2020.

El Pacte és un instrument per al desenvolupament concertat de les actuacions en l’àmbit de l’ocupació al Garraf que mitjançant un procés de participació ampli i transversal ha identificat 5 línies d’actuació i 19 mesures a desenvolupar. Una de les mesures que es planteja, és la d’oferir “Incentius a les empreses”.

En paral·lel i de manera complementària, des de NODE Garraf es va redactar el Llibre blanc de l’economia del Garraf com a resum del 1r Simposi Garraf, les jornades d’economia i estratègia de la comarca. Aquest llibre ofereix una iconografia i una diagnosi de la comarca, així com diverses propostes d’actuacions orientades a aconseguir un nou marc estratègic per a la territori.

És en el desenvolupament de la mesura d’ “Incentius a les empreses” del Pacte per l’ocupació del Garraf que s’han integrat algunes de les propostes que recull el Llibre blanc de l’economia i s’ha considerat fer un reconeixement a les empreses que tenen una vinculació especial amb el territori del Garraf. Empreses arrelades, que tenen una major implicació en la millora de l’ocupació de les persones dels nostres municipis i en el desenvolupament econòmic de la comarca. Es pretén posar en valor el treball d’aquestes empreses com a referents d’una gestió implicada en l’entorn i les persones i per tant més sostenible i més socialment responsable.

Termini de presentació de candidatures fins el 24 de novembre .Gala de lliurament de Guardons

4 de desembre a les 19:00 h

Saló d'Or del Palau Maricel, Sitges