Szakmák éjszakája a Neumannban

2019. április 12-én,

pénteken 18 - 22 óra között

szeretettel várjuk az érdeklődőket iskolánkban!

18:30-19:30 Fazekas Éva: Hogyan él, hogyan dolgozik egy informatikus? A hivatással együtt életvitelt is választunk!

Az „informatikus” olyan gyűjtőfogalom, mint az „orvos”. Valójában szerteágazó, rengeteg szakágat, tudományágat felölelő hivatás, ahol bárki megtalálhatja azt, ami őt igazán vonzza. Akkor is jó választás az informatika, ha a csillagászattal akarsz foglalkozni, akkor is, ha a mezőgazdasággal. Vagy akármi mással! Informatikusként, az általad tanult majd alkotott technológiák révén bármely iparágat tudod majd segíteni!

18:00-19:00 Felvételi 2020-ban: Közeledik a felvételi és rengeteg kérdés - kétség kering ekörül?

Minden érdeklődőt várunk, aki szeretne megismerni minket! Elmondjuk, amit a felvételiről tudni lehet. Kiderül, hogy kik járnak hozzánk és mi mindent tanulnak. Igyekszünk a kérdéseket megválaszolni és segíteni az eligazodást a továbbtanulási lehetőségek között.

18:00-22:00 3D-s terveket szeretnél megvalósítani? Próbáld ki a BlocksCAD 3D tervezőprogramot!

Ismerd meg a BlocksCAD 3D-s modellező programot! Megmutatjuk, hogy tudod megvalósítani, kiszínezni az elképzelt térbeli alakzatot. Az alkalmazás felülete könnyen átlátható és kisiskolások is tudják kezelni. Ha megtetszett, otthon is folytathatod a modellezést!

18:00-22:00 Greenbox technika bemutatása: te csak állj a zöld hátterünk elé!

Készítünk rólad egy fényképedet. Te kiválasztasz egy hátteret. Mi pedig oda „varázsoljuk” a fotódat! Szívesen elmondjuk, megmutatjuk, hogyan! A kész képet hazaviheted magaddal emlékbe, megmutathatod ismerőseidnek!

18:00-22:00 Szülők Akadémiája

Kifejezetten szülőknek ajánljuk ezt a programunkat, melyen többek között az internetbiztonságról és a közösségi oldalak használatáról lesz szó

18:00-22:00 3D képalkotás drón vezérléssel (3D képalkotás, drón építés, irányítás)

Most repülni is fog! A nagy teljesítményű, miniatürizált computer technológia lehetővé teszi a könnyű repülők üzemeltetését extrém szűk, vagy ember által be nem járható területek feltérképezését. A mozgás vezérlésén túl, a tű-objektíves, nagyfelbontású kamerák segítségével térképészeti pontosságú felmérés készíthető azzal a quad-copterrel, amelyet az IOT szakkör keretében fejlesztünk.

18:00-22:00 Fotóanimáció készítése mobiltelefonnal - tudod, hogy lehet?

Az érdeklődők a jelenlévő segédeszközök segítségével összeállítanak egy nagyon rövid snittekből álló animációs filmet. Pl. Egy plüssfigura megeszik egy csokoládét, megiszik egy pohár italt, vagy néhány játékfigura futóversenyt rendez, stb. Mindezt fázisonként fotózzuk, és a végén keletkezik belőle egy-egy rövid animációs film.

18:00-22:00 Zenélő textilek (A T-Systems innovációs labje: a Kitchen Budapest által)

Új anyagok, e-textilek, okos szövetek és mikrovezérlők lehetővé teszik számunkra, hogy váratlan érzékelőket hozzunk létre annak érdekében, hogy hardverrel kommunikálhassunk. A résztvevők aktívan tesztelhetik és kipróbálhatják a különböző kristály, textil és alternatív szenzorokat, amik rögtönzött hangzásképet adnak, valamint bepillantást nyerhetnek, megérthetik az ilyen környezetben lévő munkafolyamatokat. Videók ITT találhatók. (forrás)

18:00-22:00 Agilis szoftverfejlesztés

A szoftverfejlesztés és az agilitás kapcsolata Mi köze az agilis módszertanoknak a szoftverfejlesztéshez? Mire jó és mire nem az agilis fejlesztés?

18:00-22:00 Web Quizz --- Töltsd ki a Quizzt és legyél az első!

Teszteld HTML, CSS tudásod és kerülj fel a dicsőség táblára! A feladatok megoldásához alap HTML és CSS tudás szükséges!

18:00-22:00 Szakmai idegen nyelv oktatásának rövid bemutatása, kis ízelítővel

A látogatók egy rövid bemutatón megismerkedhetnek az informatikai szakmai idegen nyelv tantárggyal, amelyet kötelezően tanulnak a szakgimnáziumi tanulók 9-10. évfolyamon, valamint az OKJ 13-14. évfolyamain. Ezt követően játékos, IKT eszközökkel támogatott feladatok során szerezhetnek első kézből benyomást a tantárgy szépségeiről, nehézségeiről.

18:00-22:00 Virtuális valóság (VR)

Adunk egy "szemüveget", próbáld ki!

18:00-22:00 Webex Board

... van egy fejlesztésünk, megmutatjuk!

Szereted a kvízeket? Ha igent válaszoltál akkor 10 ponttal gazdagodtál a selejtezőben. Gyere el a döntőre is, nézd meg hogy a Webex platformon hogyan néz ki egy egyszerű kvíz játék, és beszélgess a fejlesztőivel!

18:00-22:00 micro:bit és robotok

Nézd meg, próbáld ki!

A belépés ingyenes.