Mijn Tuinlab: toegangspoort voor citizen-science projecten in je eigen tuin

Tuinen beslaan maar liefst 9% van de oppervlakte van Vlaanderen. Samen vormen ze een groot tuinenlandschap met heel diverse functies. Naast een plaats voor sport en spel, ontspanning en tuinieren, leveren ze ook diensten als wateropslag, leefgebied voor dieren en planten tot zelfs een buffer tegen klimaatverandering. Dat noemen we 'ecosysteemdiensten'.

Toch is er nog maar heel weinig onderzoek verricht naar onze tuinen en valt er nog veel te ontdekken. Via Mijn Tuinlab kan je eenvoudig deelnemen aan verschillende citizen-science projecten. Gewoon in de eigen tuin. In je Tuinprofiel vind je alle informatie over je tuin en de studies waaraan je deelnam.

Uit dit onderzoek willen we ook praktische conclusies trekken. Door deel te nemen aan Mijn Tuinlab levert u een belangrijke bijdrage aan lopend wetenschappelijk onderzoek, krijgt u meer inzicht in het functioneren van uw eigen tuin en ontvangt u van ons, naast de resultaten, ook handige en nuttige tips om met eenvoudige ingrepen uw tuin meer ecosysteemdiensten te laten leveren.

Testers gezocht

De projectwebsite is nog in opbouw. Wil je op de hoogte blijven van het project of in een vroege fase de website mee testen? Laat dan hier je contactgegevens achter, we informeren je dan zodra er meer nieuws is.

Met de steun van