FAQ om Arrangemang

Vad är ett LAN?

LAN står för Local Area Network, och innebär att man kopplar samman flera datorer för att de ska kunna kommunicera med varandra. Om du ska vara med och spela datorspel så krävs det att du har med dig en dator som klarar av att köra de spel du vill spela. Ofta finns det andra roliga aktiviteter som man också kan göra så som TV-spel, brädspel m.m. men det varierar från arrangemang till arrangemang.

Vad behöver jag med mig på ett LAN

Till våra arrangemang behöver man sig själv, dator eller spelkonsol om man vill spela samt sladdar och skärm till dessa, utöver det behöver man sovsaker så som madrass, täcke och kudde om man sover över. Man behöver också några ombyten så man inte sitter en hel helg i samma kläder samt en bra vattenflaska.

Vad skiljer sig mellan ett Event LAN och föreningens LAN?

Vi som förening arrangerar tillsammans, det betyder att alla hjälper till på något sätt under arrangemanget efter sin egen förmåga. Detta är också varför vi kan ha så pass låga kostnader då alla hjälps åt för att skapa en gemenskap istället för att en grupp ska dra allt och ta betalt efter det. Detta gör att vi får flera som också lär sig hur man arrangerar eller bara hjälper till så att alla har kul!

Går det att hyra dator på era LAN?

Nej, eftersom vi arrangerar med mål att ha låga kostnader så att alla kan vara med så äger föreningen inga egna datorer.

Finns det en åldersgräns på era arrangemang?

Oavsett ålder är du välkommen till våra arrangemang, vi försöker göra vårt bästa för att alla ska kunna vara med och ha kul. Desto mer självgående du är kommer däremot hjälpa med hur kul du har under arrangemanget då det ibland finns tider där vi inte arrangerar aktiviteter utan många sitter själva framför egna datorn och spelar spel.

Vi upplyser också att många datorspel är rekommenderade från 11 års ålder och vi säger inte nej till de som spelar dem då de också är där för att ha kul.

Finns det annat än datorspel under era arrangemang?

Vår förening håller både på med brädspel och datorspel, så känner man för något lugnare har vi ett bibliotek med brädspel man kan testa på under arrangemangen.

Vad är det för mat som serveras?

Vi brukar under våra arrangemang laga mat till självkostnadspris, i regel gör vi all mat vegetarisk av principskäl men lagar såklart så det är gott!
Maten lagas oftast av arrangörer men deltagare behöver ibland hjälpa till så att maten blir klar, kan vara att skära grönsaker, skala lök eller duka!

Har du har fler frågor? Kontakta oss!

Du kan alltid skicka ett mail till info@mysochspel.se om det är något som du känner dig osäker kring och vill fråga om inför ett arrangemang!