Medlemsmöten

Är du intresserad av att påverka organisationens riktning, debattera, mingla och vara med och avgöra vilka som ska representera Miljöpartiet i politiska församlingar är våra medlemsmöten det perfekta forumet.

Medlemsmötet är vårt högsta beslutande organ i lokalavdelningen. Minst en vecka innan varje medlemsmöte får du en kallelse med information om vad just det mötet kommer innehålla samt handlingar. Mötet brukar vara på onsdagar mellan kl 18-21 och du får kaffe och matig fika på plats.

Ett av medlemsmötena är vårt ordinarie årsmöte i mars och ett är ett extra årsmöte som kallas höstmöte i oktober. Kallelse och handlingar skickas ut till alla medlemmar minst fyra veckor innan årsmötet äger rum. Det ordinarie årsmötet brukar vara en heldag på helgen.

På våra medlemsmöten diskuterar vi processer och frågor som är aktuella i organisationen, väljer personer till förtroendeuppdrag och får rapporter från representanter för Miljöpartiet i stadshuset, landstinget och riksdagen. Vi har medlemsmöten ungefär en gång i månaden med uppehåll under sommaren.

FRÅGOR?

Kontakta oss på stockholm@mp.se.

GÖR VÅRA MÖTEN BÄTTRE

För att kunna genomföra våra medlemsmöten behöver vi flera olika typer av funktionärer.

Mötesordförande

Som mötesordförande leder du mötet och ser till att våra mötesregler följs. Du är en nyckelperson för att alla deltagare ska hänga med och ha roligt.

Mötessekreterare

Protokoll är en del av föreningens gemensamma minne och bidrar till att föra vidare information. Ett bra protokoll gör det tydligt vad som beslutats och ska göras och gör det tillgängligt för medlemmarna.

Mötesvärd

Som mötesvärd hjälper du till med det praktiska på plats på våra medlemsmöten. Du kan exempelvis hjälpa till att sätta upp skyltar, dela ut röstkort eller servera kaffe och samtala med medlemmar.

Kontakta ansvarig på kansliet lotta.elf@mp.se för att anmäla ditt intresse.

VIKTIGA DATUM

2017

20 SEPTEMBER

18 OKTOBER - HÖSTMÖTE

22 NOVEMBER

13 DECEMBER

2018

31 JANUARI

28 FEBRUARI

25 MARS - ÅRSMÖTE

25 APRIL

30 MAJ

NÄSTA MEDLEMSMÖTE - KALLELSE

Varmt välkommen till nästa medlemsmöte!

Då är det dags för vårt första höstmöte! Höstmötet är vårt extra årsmöte på där vi antar verksamhetsplan och budget för kommande år. Vi kommer även fyllnadsvälja en ny kassör till styrelsen. Ytterligare information om vad som händer kommer närmare mötet.

DATUM: 18 oktober

TID: 18.00-21.00

PLATS: Z-salen i ABF-huset på Sveavägen 41

HANDLINGAR: Du hittar dom digitalt här -->*

Du behöver inte föranmäla dig utan det är bara att dyka upp.

Under kvällen bjuder vi på macka, kaffe och te. Maten är vegetarisk och det finns alltid något laktos-och glutenfritt. Hörselslinga finns i lokalen.

Är du ny?

Som ny medlem eller om du vill veta mer om hur du kan bli aktiv kan du komma en halvtimme tidigare, vid 17.30, och träffa en anställd eller förtroendevald. Passa på att ställa frågor.

Behöver du barnpassning?

Behöver du hjälp med barnpassning under mötet? Meddela lotta.elf@mp.se detta senast 10 dagar innan mötet. I mejlet anger du antal barn, deras åldrar och om det är något speciellt som vi bör ha kännedom om.

Frågor?

Kontakta lotta.elf@mp.se.

*Handlingarna finns i mappen senast en vecka innan medlemsmötet äger rum.