Lediga uppdrag

Miljöpartiet de gröna i Stockholms stad är i dag det tredje största partiet i kommunfullmäktige och vi växer och utmanar. Detta innebär att vi har många både interna och inte minst politiska uppdrag som ska tillsättas.

Ta chansen att testa på något nytt och samtidigt bidra med dina kunskaper och perspektiv. Politiker är vanliga människor som vill lägga sin tid på att göra välden lite bättre. Vi hoppas att du vill bidra med just dina kunskaper och perspektiv till ett grönare Stockholm.

Du kan kandidera till interna uppdrag eller till politiska uppdrag.

Exempel på interna uppdrag är att:

 • sitta i styrelsen
 • sitta i valberedningen
 • vara revisor.

Exempel på politiska uppdrag är att:

 • sitta i kommunfullmäktige
 • sitta i en stadsdelsnämnd eller facknämnd
 • sitta i styrelsen för ett bolag eller stiftelse.

Psst!

Det finns flera interna uppdrag som inte väljs på medlemsmötet. Du kan exempelvis ha ett uppdrag i din stadsdelgrupp eller vara funktionär på möten. Du kan också vara webbaktivtist eller delta i våra kampanjer.

Vi lägger upp dessa under övriga uppdrag nedan.

LEDIGA UPPDRAG

Här hittar du de uppdrag som du kan kandidera till just nu. Dessa bereds av valberedningen och väljs på ett medlemsmöte. Håll utkik här eftersom det dyker upp nya uppdrag titt som tätt.

Du lägger själv in din kandidatur i vårt digitala röstningsverktyg EasyVote. Du loggar in med den mejl och det telefonnummer som du har registrerat hos Miljöpartiet.

Vill du veta mer om vad uppdragen innebär eller har du andra frågor? Uppdragen finns beskrivna i respektive val på EasyVote. Du kan även kontakta valberedningen på valberedning.stockholm@mp.se. Läs mer om valberedningen här.

POLITISKA UPPDRAG

Här kan du läsa lite mer om politiska uppdrag i nämnder och bolagsstyrelser. Genom att klicka dig vidare från den första sidan hittar du också mer djupgående information om de specifika nämnderna och styrelserna.

Vi har inga fyllnadsval på gång just nu, utan fokuserar på valkampanjen. I oktober kommer vi att börja tillsätta politiska poster för den nya mandatperioden.

INTERNA UPPDRAG

Just nu finns det inga interna uppdrag att kandidera till.

ÖVRIGA UPPDRAG

Här hittar du de uppdrag som väljs av den egna gruppen, styrelsen eller kansliet beroende på vad det är för uppdrag.

Detta handlar främst om uppdrag i stadsdelsgrupper, personer som kan delta i kampanjer eller hjälpa till på möten. Dessa bereds inte av valberedningen och väljs inte på medlemsmötet eller EasyVote.

GÖR VÅRA MÖTEN BÄTTRE

För att kunna genomföra våra medlemsmöten behöver vi flera olika typer av funktionärer.

 • Mötesordförande

Som mötesordförande leder du mötet och ser till att våra mötesregler följs. Du är en nyckelperson för att alla deltagare ska hänga med och ha roligt.

 • Mötessekreterare

Protokoll är en del av föreningens gemensamma minne och bidrar till att föra vidare information. Ett bra protokoll gör det tydligt vad som beslutats och ska göras och gör det tillgängligt för medlemmarna.

 • Mötesvärd

Som mötesvärd hjälper du till med det praktiska på plats på våra större möten. Du kan exempelvis hjälpa till att sätta upp skyltar, dela ut röstkort eller servera kaffe och samtala med medlemmar.

Kontakta ansvarig på kansliet lotta.elf@mp.se för att anmäla ditt intresse.

BLI NÄMNDEMAN

 • En plats finns i Solna tingsrätt.

Valbara är folkbokförda i Västerort, Spånga och Järva.

 • Två platser finns i Södertörns tingsrätt.

Valbara är folkbokförda i Söderort.

Du behöver inte vara medlem i Miljöpartiet för att bli nämndeman.

Mer att läsa finns på www.blinamndeman.se


Din kandidatur skickar du senast den 25 juli till valberedning.stockholm@mp.se

Vill du veta mer om vad uppdragen innebär eller har du andra frågor? Kontakta valberedningen på valberedning.stockholm@mp.se.


UPPDRAG HOS REGIONEN

Som medlem i Miljöpartiet i Stockholms stad kan du kandidera till uppdrag hos Miljöpartiet i Stockholmsregionen. Dessa hittar du här.