Kunskapsbank

Du kan rätt enkelt och snabbt öka din kunskap på egen hand. Det finns väldigt mycket kunskap samlad på internet, i bra böcker och flera externa utbildningar som antingen är gratis eller till rimliga priser.

Kanske vet du exakt vad du vill lära dig mer om eller så börjar du med att kika runt för att få lite inspiration och nya perspektiv.

Glöm inte att använda de i din omgivning för att få stöd, råd, ny kunskap och nya perspektiv. Ett nätverk av personer som du litar på är bland viktigaste du kan ha för att utvecklas.

Psst!

Glöm inte att kolla in våra egna utbildningar!

HÄR HITTAR DU EN MASSA TIPS

DISTRIKTETS KUNSKAPSBANK

Miljöpartiet i Stockholmsregionens medlemswebb finns en omfattande kunskapsbank där du bland annat kan lära dig mer om:

  • digitala verktyg,
  • organisationsutveckling och ledarskap
  • politik och ideologi
  • kris-och konflikthantering
  • säkerhetsarbete
  • medlemsvärvning

En guldgruva av kunskap helt enkelt.

MEDLEMSHANDBOKEN

Grön Ungdom och Gröna studenter har en digital medlemshandbok som är späckad med allmän föreningskunskap, tips för att förenkla ditt engagemang och utvecklas som ledare. Allt ifrån hur du skriver ett bra protokoll, mötesmetoder, ledarskap till hur du hanterar kriser.

Det allra mesta här fungerar lika bra för dig som för deras medlemmar. Så kika in redan nu!

METODBANKEN

Är era möten lite enformiga och tråkiga? Vill ni bli bättre på att jobba med kreativa och inkluderande mötesmetoder? Här hittar ni tipsen!

Detta är en hemsida med verktyg för möten, utveckling och utbildning. En ovärderlig hemsida om du leder en grupp och vill få verktyg för att kunna leda och utveckla den på bästa sätt.

POLITIKERWEBBEN

Här hittar du som är aktiv politiker i Miljöpartiet information om uppdraget som politiker, kontaktinformation, sidor för diskussion och samarbete.

FUNKTIONÄRSWEBBEN

Här hittar du som är ansvarig för olika organisatoriska och administrativa uppgifter i Miljöpartiet tips och information för att på bästa sätt driva och utveckla just din avdelning eller grupp.

Vi rekommenderar bland annat att du läser avsnittet om hur man mår bra i sin avdelning som berör ämnet organisationskultur.

EXTERNA UTBILDNINGAR

Det finns många bra och prisvärda utbildningar till låga priser eller gratis som du kan ha nytta av i ditt engagemang i Miljöpartiet. Här tipsar vi om några.

Vill du lära dig mer om styrelsearbete har Grant Thornton en gratis seminarieserie som återkommer varje termin.

Tollare Folkhögskolas center för ideellt ledarskap har bland annat utbildningar för styrelser och valberedningar.

Idealistas är föreningslivets förlag och har en stor bredd bland sina utbildningar som utgår från deras många bra böcker med ämnen som juridik i ideella föreningar, sociala medier och förändring av organisationskulturer. Gå deras utbildningar eller läs deras böcker.

Styrelsepost är duktiga på föreningsskunskap och har öppna kvällsföreläsningar för ett fåtal hundralappar i styrelsearbete, valberedningsarbete, kommunikation och mötesteknik.

Maktsalongen är grymma på jämställdhet, stress och hållbart engagemang. Läs deras bok "Stress och motståndskraft" eller boka en utbildning.