Välkommen till Miljöpartiets distrikt i Stockholmsregionen!

Miljöpartiet i Stockholmsregionen är det största distriktet i Sverige, geografiskt består vi av 26 kommuner - från Norrtälje i norr till Nynäshamn i söder, inklusive Stockholms läns landsting.

På den här sidan kan du som medlem hitta den hjälp du behöver för att engagera dig på den nivån som du vill eller få stöd i ditt engagemang om du redan är aktiv.

Att arbeta politiskt för skapa förändring är en nödvändighet för att vi ska kunna ta hand om vår tids viktigaste frågor miljön och klimatet. Medlemswebben är din hjälp på vägen att göra det så enkelt som möjligt för dig att driva miljöpartistisk politik.

Har du fler frågor är du mer än välkommen att kontakta oss på stockholmsregionen@mp.se

LEDIGA UPPDRAG!

Politiker är vanliga människor som vill lägga sin tid på att göra välden lite bättre. Vi hoppas att du vill bidra med just dina kunskaper och perspektiv till en grönare värld.

Ta chansen att testa på något nytt och samtidigt bidra med dina unika kunskaper och perspektiv.

Miljöpartiet de gröna i Stockholmsregionen är tredje största parti i landstinget och är det största distriktet inom Miljöpartiet. Det betyder att det finns en hel del uppdrag du kan kandidera till.

Du kan kandidera till interna uppdrag eller till politiska uppdrag.

Exempel på interna uppdrag är att:

  • sitta i styrelsen
  • sitta i valberedningen
  • vara revisor

Exempel på politiska uppdrag är att:

  • sitta i landstingsfullmäktige
  • sitta i en nämnd
  • sitta i styrelsen för ett bolag eller stiftelse

PSST!

Kika gärna om det finns några lediga uppdrag i din lokalavdelning.


Här hittar du de uppdrag som du kan kandidera till just nu. Dessa bereds av valberedningen och väljs på årsmötet eller distrikstsstämman.

Tveka inte att kontakta valberedningen om du har några frågor eller funderingar.Du når dom på valberedningmpstockholmsregion@gmail.com.


INTERNA UPPDRAG

NOMINERINGSANMODAN - BEREDNINGSGRUPP AV VALBEREDNING

Inför val inom organisationen delegerar Miljöpartiet Stockholmsdistriktet beredning av ett antal frågor till olika förtroendevalda grupper. Inför varje årsstämma delegeras ansvaret att föreslå en valberedning till beredningsgruppen av valberedning. Nu söker distriktet dig som är intresserad av att sitta i denna grupp under verksamhetsåret 2018.


Du kandiderar via denna länk.

Det är distriktsstyrelsen som bereder valet, alla medlemmar i distriktet har möjlighet att kandidera.


POLITISKA UPPDRAG

NOMINERINGSANMODAN - FYLLNADSVAL NÄMNDEMÄN

Miljöpartiet i Stockholmsdistriktet söker nyfikna och samhällsengagerade personer som under mandatperiod till december 2019 vill tjänstgöra som nämndemän. För att förbättra representationen ser vi gärna yngre kandidater som inte är medlemmar i något politiskt parti och inte bor i Stockholms stad, men där valberedningen i vanlig ordning gör bedömningar om lämplighet.

Här kan du själv anmäla intresse eller nominera en annan person (den nominerade skall vara tillfrågad) som Nämndeman i förvaltningsrätten Stockholm (personer skrivna i Stockholms län förutom Sigtuna, Upplands Väsby och Uppsala). Mer information om nämndemannauppdraget hittar du på http://www.blinamndeman.se/ eller https://sv.wikipedia.org/wiki/Nämndeman

Vid ytterligare frågor kontakta gärna valberedningmpstockholmsregion@gmail.com

Du ansöker via detta formulär.