Riksorganisationen

Miljöpartiet bildades den 20 september 1981 och har vuxit fram ur rörelserna för miljö, fred och jämställdhet.

Miljöpartiet kom in i Sveriges riksdag för första gången 1988. Efter att ha varit utanför riksdagen 1991-1994 har partiet etablerat sig som en politisk kraft att räkna med, både lokalt, i riksdagen och i EU-parlamentet.

Här kan du bland annat läsa om hur en blir medlem, vår politik och politikerna och vår historia.

Här kan du bland annat läsa om partistyrelsen, riksvalberedningen, kongressen och kontaktuppgifter.

Här får du uppdateringar om aktuell politik.

Här kan du själva välja att ta del av nyheter från partiets alla nivåer och sidoorganisationer, skräddarsytt efter dina intressen. Här finns också diskussionsforum för medlemmar, där du måste logga in via medlemsregistret för att kunna delta. Eftersom det kräver inloggning via medlemsregistret är säkerheten där mycket högre än i andra forum, exempelvis facebook. Instruktioner hittar du här.

SKISS ÖVER HELA PARTIET

Vill du verkligen grotta ner dig i hur hela organisationen ser ut på riksnivå och kopplingarna till lokalavdelningar och distrikt kan du kika på den här nedanför.

Men den kräver lite klurande för att förstå då den försöker visa så många delar av partiet som möjligt och den är både stor och komplex. Eftersom den är från 2016 så stämmer inte siffror och det kan ha skett mindre förändringar avseende organisationsstrukturen sedan dess, men övergripande stämmer den bra.