Medlemsvärvning

Riksorganisationen har tagit fram ett värvningsmaterial som är tänkt att stärka, stötta och utveckla det lokala värvningarbetet. Det är hög tid att mobilisera våra krafter för att föra ut vår politik genom samtal, möten och medier!

ALLT DU BEHÖVER FÖR ATT VÄRVA MEDLEMMAR

INSPIRATIONSFILM

Vår partisekreterare Amanda Lind, Grön Ungdoms språkrör Hanna Lidström och våra språkrör Isabella Lövin och Gustav Fridolin berättar om varför det är viktigt att värva nya medlemmar och varför de valt att engagera sig i Miljöpartiet. Filmen är avsedd för att användas i samband med utbildning i medlemsvärvning .

Du hittar filmen här -->

VÄRVNINGSHANDBOK

Handboken kan skrivas ut på vanligt A4 och innehåller allt ni behöver för att rusta er avdelning inför en kampanj eller värvningsaktivitet.

Tanken med värvningshandboken är att den ska kunna användas vid miniutbildningar före värvningsaktiviteter.

Du hittar värvningshandboken här -->

RING ELLER SMS:A EN VÄN

Aktiviteten går ut på att ringa, skriva ett sms eller liknande till en vän och fråga om hen vill gå med i Miljöpartiet, tillsammans med ett skäl till varför du tycker det är viktigt. Ibland behöver det inte vara svårare än så.

Den här värvningsaktiviteten fungerar bra att lägga in som en punkt på exempelvis ett medlemsmöte.

Du hittar hjälp att göra detta här -->

STORYTELLING I SOCIALA MEDIER

På sociala medier når man enkelt många personer. Ladda ner bilden “Gör planeten grön igen” och den tillhörande storytelling-mallen som du kan utgå ifrån när du statusuppdaterar i sociala medier. Aktiviteten passar lika bra att utföras som en aktivitet i enskildhet som tillsammans.

Du hittar allt du behöver för att göra detta här -->

KLIMATQUIZ

Ett kort quiz om miljö och klimat som kan skrivas ut och användas som samtalsöppnare vid möten "på stan". Facit och förslag på priser ingår.

ÅTERVÄRVNING

Det är minst lika viktigt att vi arbetar för att behålla de medlemmar vi redan har som att värva nya. Planera in en fika- och värvningsdag under hösten när ni ringer upp de personer som finns på listorna som har distribuerats till registeransvariga. Via länken hittar du samtalsstöd och politisk FAQ. Vi behöver fånga upp de medlemmar som har glömt att förnya sina medlemskap.

Här hittar du information om återvärvning -->