Utbildningar

Vill du få en kick-start på ditt engagemang, skaffa dig spetskunskap inom ett område eller bli en bättre ledare är våra utbildningar till för dig!

Vi anordnar ett antal olika utbildningar under varje verksamhetsår. Några riktar sig till personer med särskilda förtroendeuppdrag, medan andra är öppna för alla medlemmar att gå eller söka.

Utbildning är ett av våra viktigaste verktyg för att utveckla både våra medlemmar och organisationen för att göra oss starkare och mer effektiva i att kunna påverka både lokalt och globalt i en grönare riktning. Kom och bidra med dina erfarenheter och kunskaper och går därifrån med nya. Vi tror du kan få nytta av våra utbildningar både inom och utanför Miljöpartiet.

SAMARBETEN

Vi samarbetar med riksorganisationen, Miljöpartiet i Stockholms stad, Studieförbundet Vuxenskolan och Center för ideellt ledarskap på Tollare Folkhögskola för att kunna erbjuda riktigt bra utbildningar.

FRÅGOR?

Kontakta stockholmsregionen@mp.se

VÅRA UTBILDNINGAR

POLITISK GRUNDKURS

Vill du lära dig mer om Miljöpartiets politik? Är du nyfiken på hur den politiska världen fungerar inifrån? Vill du träffa politikerna? Eller funderar du kanske själv på att bli politiker? ​Då är den politiska grundkursen perfekt för dig.

Kursen fokuserar på Miljöpartiets politik och hur partiet är organiserat. Du får inblick i hur en grön idé skapar förändring från förslag till verklighet.

Kursen riktar sig främst till medlemmar eller blivande medlemmar som vill få en introduktion till Miljöpartiets politik och organisation samt det politiska hantverket. Inget tidigare engagemang i Miljöpartiet eller politiska förkunskaper krävs.

Kursen är ett samarbete mellan Miljöpartiet i Stockholms stad, Miljöpartiet i Stockholmsregionen och Studieförbundet Vuxenskolan och omfattar två kvällsträffar med en utbildninghelg i mitten.

Nästa kurs kommer preliminärt att hållas mellan november 2018 till februari 2019.

BLI EN BÄTTRE LEDARE

Vår kurs i ledarskap som riktar sig till dig som är ledare för en grupp och vill få verktyg för att kunna bli en bättre ledare och dig som precis ska påbörja ett ledaruppdrag. Den riktar sig också till dig som vill ta ett ledaruppdrag i framtiden.

Vi kommer bland annat fokusera på hur grupper fungerar och utvecklas, hur man skapar en bra stämning och kultur i gruppen, hur ett möte kan planeras på ett inkluderande och kreativt sätt, hållbart engagemang och konflikthantering.

Kursen är ett samarbete mellan Miljöpartiet i Stockholms stad, Miljöpartiet i Stockholmsregionen och Studieförbundet Vuxenskolan och omfattar två kvällsträffar med en utbildninghelg i mitten.

Nästa kurs kommer preliminärt att hållas mellan november 2018 till februari 2019.

UPPTÄCK DEN GRÖNA IDEOLOGIN

Detta är en inbjudan till ett samtal och tankeutbyte kring den gröna ideologin. Utbildningen är digital och den består av fyra filmer med fyra olika röster. Filmerna ger en bred bild av den gröna ideologin och med viss koppling till både politik och partiprogrammet. Filmerna är mellan 4-18 minuter långa och avslutas med diskussionsfrågor.

Du hittar utbildningen här -->

Utbildningen är ett samarbete mellan Miljöpartiets riksorganisation och Studieförbundet Vuxenskolan.

BÄSTA LAGET NÅR MÅLEN

Studieförbundet Vuxenskolan har i samarbete med Miljöpartiet de gröna skräddarsytt studiematerial för dig som är valberedare inom MP. "Bästa laget når målen" handlar om valberedningens processer och arbetssätt.

Materialet finns digitalt genom ett studiematerial, ett antal filmer med efterföljande frågeställningar samt checklistor och mallar. Ni som valberedning kan själva genomföra den här utbildningen.

Du hittar utbildningen här -->

Utbildningen är ett samarbete mellan Miljöpartiets riksorganisation och Studieförbundet Vuxenskolan.

UTBILDA DIG SJÄLV

Behovet av utbildning kommer alltid vara större än vad vi med våra resurser kan erbjuda. Därför försöker vi länka vidare dig till kunskap och stöd som du själv kan använda.

Att öka sin kunskap och utvecklas kan du göra utan att gå en utbildning. Det finns väldigt mycket kunskap samlad på internet, bra böcker och flera externa utbildningar som antingen är gratis eller till rimliga priser.

I vår kunskapsbank har vi sammanställt en massa tips om allt från ledarskap till projektledning och inkludering och digitala verktyg.