Är du ny medlem?

Som medlem finns det flera olika engagemangsvägar som du kan välja om du vill testa på att bli aktiv. Du kan anpassa vad du gör utefter dina egna intressen, din livssituation och hur mycket tid du har att ge. Det finns många olika sätt att vara medlem som alla ändå gör oss glada och bidrar till en lite grönare, skönare värld.

Vill du ha hjälp med att hitta rätt? Tveka inte att kontakta kansliet på stockholmsregionen@mp.se om du inte hittar det du söker här på medlemswebben.

ENGAGEMANGSTRAPPAN

Det finns många olika sätt att vara medlem som alla ändå gör oss glada och bidrar till en lite grönare, skönare värld. Våra livssituationer ser olika ut och det påverkar såklart hur mycket tid vi har att ge.

Det går att göra skillnad och bidra även om du knappt har någon tid över alls. Vissa saker tar bara några minuter att göra men är väldigt viktiga och kan spela stor roll. Det är också att vara aktiv och engagerad! De olika sätten att vara medlem på tar allt från ingen tid alls till massor med tid och allt däremellan. Här hoppas vi att du kan hitta vad som passar dig just nu både när det gäller tid och engagemangssätt!

Passiv anonym medlem

Betala medlemsavgiften som ett litet hejarop till de som kämpar och en signal till omvärlden att demokrati i allmänhet och det här partiet i synnerhet är bra.

Passiv intresserad medlem

Bläddra i medlemstidningen och kanske lokala medlemsutskick för att få veta lite mer och kanske inspireras inför nästa diskussion vid fikabordet eller i sociala medier.

Plocka-russinen-ur-kakan-medlem

Dyk upp på intressanta seminarier, ta en öl på Bar Grön eller lyssna på någon grön minister som tittar förbi din hemkommun, men skippa beslut och ansvar.

Mötes-medlem

Använd ditt medlemsinflytande genom att dyka upp på intressanta medlemsmöten, rösta om fullmäktigelistor, nämndposter, valmanifest och politiska ställningstagande, men ett möte i taget och bara när andan faller på.

Kul-uppdrags-medlem

Ta på dig kortare interna uppdrag - dela ut flygblad på stan, anordna ett seminarium, åk på kongress, formulera ett stycke i ett valmanifest eller bidra med just din kompetens – när tiden och lusten finns.

Ta-ansvar-medlem

Kandidera till fritidsförtroendeuppdrag i lokalavdelningens ledningsgrupp, som ledamot i en nämnd, eller kanske till en regionfullmäktigelista. Var en superviktig kugge i ett av de hjul som håller partiet och demokratin rullande och få samtidigt en massa nya erfarenheter och lärdomar.

Försök-rädda-världen-och-låt-saken-sluka-dig-med-hull-och-hår-medlem

Rubriken talar för sig själv. Sällan för att vi i denna kategori tycker det är så himla kul (även om det kan vara kul ibland, men också blodigt allvar), utan för att det är så himla viktigt. Och vi (liksom de ovan) är jätteglada för alla ovanstående och andra insatser, stora som små, som visar att vi inte är ensamma.

KONTAKTA DIN LOKALAVDELNING

De flesta har sitt aktiva engagemang i sin lokalavdelning, dessa följer kommungränserna.

Så börja gärna med att kontakta dem och se vad som erbjuds där. Du hittar all information du behöver här.

KOLLA IN VÅR IDEOLOGI OCH POLITIK

Kika in här och lär dig mer om den gröna ideologin och Miljöpartiets politik.

DU KAN VARA AKTIV PÅ OLIKA SÄTT

BLI AKTIV I DIN KOMMUN

Det är i lokalavdelningarna de flesta börjar sitt aktiva engagemang.

KANDIDERA TILL UPPDRAG

Det finns ett uppdrag för alla, både interna och politiska och på både lokal, distrikt och riksnivå. Kolla hos din lokalavdelning och vad som finns att kandidera till här i distriktet.

REGIONPOLITISKA TRÄFFAR

Är du särskilt intresserad av ett visst politiskt sakområde och vill fördjupa dig i detta är våra landstingspolitiska träffar rätt plats för dig.

GÅ PÅ DISTRIKTSSTÄMMAN

Är du intresserad av att påverka organisationens riktning, debattera, mingla och vara med och avgöra vilka som ska representera Miljöpartiet i politiska församlingar är distriktsstämman det perfekta forumet. Du blir vald som representant av din lokalavdelning och får därmed rösta om beslut men samtliga medlemmar är välkomna att delta.

GÅ EN UTBILDNING

Vill du få en kick-start på ditt engagemang, skaffa dig spetskunskap inom ett område eller bli en bättre ledare är våra utbildningar till för dig.

DELTA I EN KAMPANJ - FYSISKT ELLER PÅ WEBBEN

Vill du samtala med medborgare, vara med och välkomna nya medlemmar till Miljöpartiet och sprida vårt gröna budskap kan du delta i våra olika kampanjer. Vi kampanjar inte bara ute på gator och torg - utan också i sociala medier! Vill du vara med och bidra till att sprida vårt gröna budskap på internet? Lär dig mer om webbaktivism.

VÄRVA EN KOMPIS!

Glöm inte att fråga dina vänner, familjemedlemmar och kollegor om de vill bli medlem i Miljöpartiet. De kanske inte säger ja första gången men du sår kanske ett frö. Här hittar du tips om medlemsvärvning.