Oudercomité

Wie zijn wij?

Het oudercomité is een groep ouders die zich oprecht graag iets meer bezighouden met de school waar hun kinderen les volgen. De vergaderingen gaan vooral over de werking van de school. Als oudercomité kijken we waar we ondersteuning kunnen bieden aan de school. We organiseren activiteiten die geld opbrengen, zo kunnen we aankopen realiseren waar de school geen budget voor heeft. Ook kunnen we op schoolevenementen ons steentje bijdragen als helpende hand. Er zijn ook kleine projecten of activiteiten die we doen waardoor de Bunderboog haar unieke karakter krijgt.

Er vinden ongeveer 8 oudercomité-vergaderingen plaats gedurende het jaar. Hierbij zijn ook 3 afgevaardigde leerkrachten en de directie aanwezig. Daarnaast zijn er nog kleinere werkgroepjes die samenkomen om een specifiek evenement te organiseren.

Wat doen wij?

Happy Days & Happyland

Wij organiseren volgende evenementen:

Happy Days is een “fuif voor volwassenen” die in oktober plaatsvindt. Er kan eerst genoten worden van een lekker buffet (optioneel). Nadien volgt het dansfeest.

Happyland is een 1 dags-zomerbar dat plaatsvindt in de tuin van onze buren. Sfeer en gezelligheid troef in dit unieke decor met animatie voor zowel groot en klein.

Ontbijt

Eenmaal per jaar biedt het oudercomité op zondagmorgen een ontbijt. De pakketten worden in Moorslede aan huis geleverd, ook is er de mogelijkheid tot afhaling. Er is keuze tussen drie verschillende pakketten.


Fluocontrole

Veilig verkeer en een veilige schoolomgeving vinden wij als oudercomité erg belangrijk. Elke leerling krijgt een Bunderboog fluojas en een controlekaart die aan de boekentas bevestigd wordt. Als oudercomité houden wij maandelijks fluocontrole. Twee leden controleren aan de ingang van de school of de leerlingen hun fluojas dragen. Dit kruisen ze aan op het kaartje aan de boekentas. Op het eind van het jaar wordt de inzet van de leerlingen beloont met een verrassing.


Kiss and ride

Om een vlotte verkeersdoorstroming aan de ingang van de school te bewerkstelligen, bemant er iedere dag een lid van het oudercomité of een vrijwilliger de Kiss-and-ride zone. We helpen om de deuren te openen en om peuters/kleuters uit de auto te halen. Op die manier hoeven ouders niet uit te stappen en is er geen oponthoud in de straat.

Het zebrapad wordt bemand door een gemachtigd opzichter.

Dinsdag = fruitdag

Elke dinsdagvoormiddag biedt het oudercomité de kinderen fruit op school. Wij geloven sterk in gezonde tussendoortjes en op deze manier kunnen kinderen kennis maken met diverse stukken groenten en fruit. Wij kopen wekelijks fruit of groenten aan en wij kunnen rekenen op 7 teams schil(groot)ouders die het fruit klaar-maken en uitdelen tussen 8u30 en 10u30.

1 lid van het oudercomité is contactpersoon voor de schilteams.

Klusjesdag

2 maal per jaar steken we de handen uit de mouwen en houden we een klusjesdag. Kleine schilder-, timmer- en creawerken worden dan door leden van het oudercomité uitgevoerd. Soms gebeurt dit op vraag van de school of soms doen we klusjes in het kader van één van onze evenementen.

Strapdag

Elk jaar vindt er in september de nationale STRAP-dag plaats. De leerlingen van alle scholen worden die dag extra gestimuleerd om te voet, met de step of per fiets naar school te komen. Ook de Bunderboog doet dan extra moeite en leden van het oudercomité organiseren bemannen oversteekpunten om iedereen veilig op de markt te krijgen, onze plaats van afspraak. Onder politiebegeleiding gaan we samen naar school.

1 september koffie

Op de eerste dag van het schooljaar biedt het oudercomité een kopje koffie aan de ouders op de speelplaats.

Nog enkele initiatieven die we uit onze hoed toverden de afgelopen jaren:

  • Kalender met mooie foto’s van de klassen

  • Een online-quiz in het Coronatijdperk

  • Drank- en eetstandje tijdens de kerstrun

Opdrachten gemeente Moorslede

We spijzen onze kas ook door 1 à 2 maal per jaar drank te serveren op evenementen georganiseerd door de gemeente. Dit kan tijdens een optreden in Ten Bunder of bij de viering van jubilarissen.

Het is niet allemaal werken natuurlijk…in januari hebben wij, samen met de leerkrachten, een Nieuwjaarsfeest. Ook neemt een afvaardiging van het oudercomité soms deel aan lokale quizzen of gaan we samen iets eten om het succes van een groot evenement te vieren.