Tel : 0621232621


Cloud

Cloud

Na de uitvinding van het internet is de cloud één van de belangrijkste ontwikkelingen van het afgelopen decennia.

Wat is "de cloud"?

Om het simpel uit te leggen is "de cloud" niets anders dan je informatie op te slaan en te laten verwerken door een computersysteem die niet bij jou op je bureau staat. Deze manier van werken is uiteindelijk mogelijk geworden door de optimalisatie van het internet.

Dus cloud is niet alleen Microsoft One Drive? Nee inderdaad, het is meer, veel meer.

Je kunt de soort cloudsystemen in allerlei soorten verdelen (in simpel nederlands verwoord) ;


  • Werkblad op afstand (hosted desktop, zoals een citrix systeem of RDP van windows)
  • Opslag via internet (Cloud Storage zoals Dropbox)
  • Opslag en bewerking via internet (Saas zoals Microsoft One Drive en Office365)


Transitie

U werkt nu nog met een eigen systeem maar het is tijd om deze te vervangen, en maakt de stap naar de cloud of u besluit vanuit een werkend systeem gefaseerd over te stappen naar d ecloud.

Hier kunnen wij u bij helpen ! De overgang naar de cloud is voor elk bedrijf anders. De belangrijkste vraag is of de cloud geschikt is voor uw bedrijf. Moet u deels in de cloud werken of kan het volledig? Vast stellen van knelpunten is enorm belangrijk om het arbeidsproces niet te verstoren en de juiste keuzes te maken.

Mijngcloud gaat u helpen om dit vast te stellen en maakt voor u een neutraal rapport met de mogelijk of niet mogelijkheden. Wordt er gekozen voor de cloudgang door te zetten dan kan naar aanleiding van het rapport er een plan van aanpak worden gemaakt.

Doordat wij al meer dan 20 jaar ervaring hebben op ICT gebied en ook veel kennis hebben van cloudsystemen kunnen wij u van onze kennis gebruik laten maken om het hele proces te doorlopen.

Bij de transitie kan ook gebruik worden gemaakt van onze trainingen voor het werken met de cloud en applicaties.

Cloud + Concept

Cloudplus.pdf