Eymardschool

Welkom bij de Eymardschool

Welkom op de Eymardschool.

Met een symbolische handdruk heten we ieder kind welkom op onze school binnen het type basisaanbod of type 9 (autisme spectrum syndroom)

Wij zijn een warme, katholieke school waar de deur openstaat voor iedereen en waar elk kind gedragen wordt door de handen van een enthousiast leerkrachtenteam.

Wil je onze school beter leren kennen? Bekijk dan zeker onderstaande filmpjes. Voor vragen en inschrijvingen neemt u best telefonisch contact met ons op om een afspraak te maken.

Wij willen u alvast bedanken voor het vertrouwen dat u stelt in onze school. We maken er samen een mooie, boeiende en uitdagende tijd van.


Klik op foto voor het filmpje van type basisaanbod

Klik op de foto voor het filmpje van type 9

Jaarthema op de school

Dit schooljaar vliegen we er letterlijk weer in met ons jaarthema “Allemaal Geluksvogels!” Dit jaarthema is gebaseerd op het boek Geluk voor kinderen van Leo Bormans.


Over het boek:

“Geluksexpert Leo Bormans, auteur van het succesvolle The World Book of Happiness, schreef voorleesverhalen voor kinderen over de tien sleutels van geluk. Geluk voor kinderen is een speelse zoektocht naar oprecht geluk en een warm nest. Het boek is gebaseerd op de voornaamste wetenschappelijke inzichten uit de positieve psychologie. Het geeft ouders, grootouders, opvoeders en leraren de kans om op een aangename manier universele waarden door te geven die de basis vormen voor een gelukkig leven.”


Gedurende het schooljaar zal er om de twee maanden een andere ‘Geluksvogel’ met zijn of haar eigen verhaal aan bod komen. In elk verhaal komt er een sleutel van geluk aan bod. In de klassen kan er dan verder gewerkt worden rond het verhaal. Door te praten over de verhalen, te knutselen, samen te lezen… komt ons jaarthema helemaal tot leven.


Schoolbezoeken

Update:

Momenteel verwerken wij de eerste aanmeldingen voor het schooljaar 2022 - 2023. Gezien het grote aantal aanmeldingen zijn wij genoodzaakt om een wachtlijst aan te leggen. Eind april en begin mei komen alle huidige aanmeldingen op schoolbezoek en kunnen zij zich definitief inschrijven. Na deze eerste inschrijvingsperiode hebben we zicht of en hoeveel vrije plaatsen er nog zijn binnen elk type. Wij houden onze wachtlijst chronologisch bij.

U kan zich bovenaan deze website via de link 'schoolbezoek' op de wachtlijst aanmelden. Eind mei wordt u gecontacteerd en weet u of u uw zoon of dochter nog kan inschrijven in onze school. Wij werken onze wachtlijst chronologisch af en bellen dus in volgorde van aanmelding de ouders op.

Dank voor uw begrip