Eymardschool

Welkom bij de Eymardschool

Welkom op de Eymardschool.

 

Met een symbolische handdruk heten we ieder kind welkom op onze school binnen het type basisaanbod of type 9 (autisme spectrum syndroom)

Wij zijn een warme, katholieke school waar de deur openstaat voor iedereen en waar elk kind gedragen wordt door de handen van een enthousiast leerkrachtenteam.

 

Wil je onze school beter leren kennen? Bekijk dan zeker onderstaande filmpjes. Voor vragen en inschrijvingen neemt u best telefonisch contact met ons op om een afspraak te maken.

 

Wij willen u alvast bedanken voor het vertrouwen dat u stelt in onze school. We maken er samen een mooie, boeiende en uitdagende tijd van.


Klik op foto voor het filmpje van type basisaanbod

Klik op de foto voor het filmpje van type 9

Aanmelden voor het schooljaar 2024 - 2025

Vanaf 1 februari 2024 om 9 uur kunnen de voorrangsgroepen zich aanmelden voor onze school via de link (klik boven in de balk op 'aanmelding ') op de website. Andere leerlingen kunnen zich op een later tijdstip aanmelden.

Onthoud volgende data:

-        1 tot en met 13 februari 2024:
Voorrangsgroepen mogen zich aanmelden; namelijk broertjes/zusjes van leerlingen die al op onze school zitten en kinderen van personeelsleden. (Ouders worden opgebeld vanaf 14 februari 2024)

-        14 tot en met 25 februari 2024:
Kleuters type 9 kunnen zich aanmelden + voorrangsgroepen. (Inschrijvingen 1ste ronde, ouders worden opgebeld vanaf 26 februari) 2024)

-        10 tot en met 20 maart 2024:
Leerlingen lager onderwijs basisaanbod en type 9 kunnen zich aanmelden. (Inschrijvingen 1ste ronde, ouders worden opgebeld vanaf 21 maart 2024)

Wij werken niet met een officiële aanmeldingslijst, maar handelen de binnengekomen aanmeldingen chronologisch af. Dit wil zeggen dat uw kind nog NIET officieel ingeschreven is na een aanmelding op onze website (aanmelding = een Google formulier invullen en verzenden via een link op onze website). 

Ouders die hun kind eerst aangemeld hebben, worden eerst opgebeld om hun kind officieel in te schrijven. Indien er na deze eerste ronde nog plaatsen vrij zijn, beginnen we aan een tweede inschrijvingsronde en werken we de aanmeldingslijst opnieuw chronologisch af.

Als alle plaatsen zijn ingevuld, en onze school is volzet, zullen de ouders die geen plaats hebben voor hun kind ook een telefoontje krijgen om dit te melden. Wij voorzien een document van niet-gerealiseerde leerling waarmee u uw kind in een andere school voor BO kan inschrijven.

Onze school kan voor het schooljaar 2024 - 2025 volgende plaatsen openstellen:

UPDATE: 29 maart 2024: 2de inschrijvingsronde

- Plaatsen kleuter T9:  8 plaatsen

- Plaatsen lager T9: 1 plaats

- Plaatsen BA: 9 plaatsen


Schooljaar 2023 - 2024

Enkele belangrijke data tweede trimester:


Jaarthema op de school

We werken dit schooljaar met het jaarthema ‘Superkrachten voor je hoofd’.

We baseren ons daarbij op het boek van Wouter de Jong en Dylan Haegens helpt ons hierbij. Het boek leert kinderen hoe ze baas kunnen worden in hun hoofd. Superkrachten voor je hoofd is een echt doeboek om te ontdekken hoe je koning in je hoofd wordt. We zullen werken rond 15 skills waar de kinderen gelukkig van worden. Na elke vakantie komt een nieuwe vaardigheid aan bod. In september zijn we gestart met FANTASIE. Na de herfstvakantie gaan we werken rond AANDACHT.

We leren ook een liedje / dansje aan dat bij het boek hoort. Jullie kunnen dit thuis ook eens opzoeken op de website : www.mindgymvoorkids.nl.

Hieronder alvast een voorsmaakje van het liedje :

“Wat zou het fijn zijn om een superheld te bellen, die je kan helpen als het niet zo lekker gaat. Die je weer blij kan maken of gerust kan stellen. Die je gepieker en je angst tot pudding slaat.”