CAPELLANIA DE LES ALZINES

Temps de Quaresma

Entrem al temps de Quaresma, i ho fem amb un dia especial: el dimecres de cendra. És el dia en que se’ns imposa la cendra al nostre front, mentre el sacerdot diu: recorda que ets pols i a la pols has de tornar. També es pot dir: converteix-te i creu en l’Evangeli. La Quaresma és un temps de preparació per la passió, mort i resurrecció de Jesús. En total són quaranta dies, recordant els quaranta dies que Jesús els va passar al desert, abans de començar la seva vida pública. Els va dedicar a resar i a fer sacrificis. El Dimecres de Cendra és un dia de dejuni i abstinència.

L’abstinència consisteix en no menjar carn al llarg del dia. Es fa abstinència tots els divendres de Quaresma. Si tens més de 14 anys, estàs convidada a viure aquest costum. El dejuni consisteix en fer només un àpat fort al dia.

El dimecres de Cendra no és un dia de precepte, i tampoc és obligatori rebre la cendra. Però és molt recomanable assistir-hi i rebre-la, perquè d’aquesta manera prenem consciència de que comencem el temps de quaresma.

La cendra que es fa servir a la cerimònia prové de cremar els palmons del diumenge de Rams de l’any anterior. Això ens recorda que el que va ser signe de glòria es redueix en no res. Que estem en aquesta vida de pas. Que tots nosaltres ens convertirem en pols, que tot lo material s’acaba.

És un bon moment per donar una petita empenta a la nostra vida cristiana. Plantejar-se de nou la lluita. Buscar apropar-se a Jesús. Resar una mica més i millor. Un temps molt adient per la nostre conversió personal.


- Podcast amb breus meditacions per fer una estona d'oració personal

- Vídeos o reptes realitzats per Mn. Rovira

- L'Evangeli de cada dia comentat

- Devocionari amb diverses oracions: online, o per descarregar en epub (català, castellà)


  • Santa Missa

- Què puc fer? I, què diu el Papa Francesc? Encara que algunes esglésies estan obertes unes hores, no hi ha Missa

- Horaris. Hi ha gran quantitat de llocs web que t'ofereixen l'Eucaristia en streaming. Escull l'hora que et vagi millor

- Consells per viure la Missa


  • Confessió

- Què pots fer si et vols confessar però no pots a causa del confinament? Què ens diu el Papa Francesc?

- Examen de consciència: nens / joves / adults

- Què ens ha dit l'Església sobre qui pot rebre la indulgència plenària i absolució col·lectiva en aquest temps de pandèmia?


  • Sant Rosari

- És un bon moment per resar el rosari en família. Aquí tens uns àudios que et poden ajudar (català, castellà)


  • Recés mensual

- Si no el vas poder fer, ara pots. És qüestió de dedicar al Senyor 1h 30' del teu temps en un lloc tranquil

Oració de Papa Francesc per resar cada dia