Preferred browsers: Firefox or Edge

Action Learning: Leren door te doen!

LEARNGames zijn spelsimulaties van LE-Network. 

Leren van ervaringen


Met behulp van een spel leren de deelnemers in een veilige omgeving van eigen fouten en successen.

Dit biedt (hoogbegaafde) kinderen meer uitdaging in het lesmateriaal, maar deze simulatiespellen zijn ook geschikt voor studenten en werkenden

Klik hier voor meer informatie

Veel varianten

Inmiddels zijn er meerdere varianten ontwikkeld en deze worden succesvol ingezet bij verschillende onderwijsinstellingen. Van basis- tot voortgezet onderwijs, in speciaal- en beroepsgericht onderwijs. Het is de manier om te leren in deze 21ste eeuw.

Analoog meets digitaal

Bij het LEARNGame Ondernemerschap wordt gebruikt gemaakt van LEGO, waarbij het verhandelen met digitale hulpmiddelen wordt ondersteund.

Spelenderwijs leren deelnemers aan LEARNGames ondernemen en onderhandelen. Daarnaast is er een spel om logistieke processen en operationeel management te leren kennen. 

Henk Roelofs

Henk Roelofs is oprichter van LE-Network, een onderneming die LEARNGames ontwikkelt ten behoeve van ondernemend leren. Vanuit zijn ervaringen en resultaten als hoofddocent en ondernemer, onderzoekt hij als wetenschapper de effecten van de door hem ontwikkelde games wat betreft ondernemend gedrag en toepasbaarheid in het leren.


Meer informatie over de wetenschappelijke onderbouwing vind je op LearnGaming.info.
Klik hier om naar deze website te gaan.

Meer informatie over LE-Network vind je op LE-Network.nl.
Klik hier om naar deze website te gaan.

Wil je meer weten over de toepasbaarheid van LEARNGames in jouw werk? Neem contact met ons op!

MemoryGames


Tenslotte heeft LE-Network een serie MemoryGames. Deze zijn bij uitstek geschikt om spelenderwijs associatief te leren. Momenteel hebben we drie varianten. Leuk om individueel te doen, maar ook als groepsactiviteit op een groot scherm! Kijk op het volgende tabblad voor meer informatie, of klik hier om een spel te spelen.

Geen boeken meer nodig

De LEARNGames zijn ontwikkeld met de Edupreneurial methode. Een methodiek die het Action Learning; Leren door te doen! vertegenwoordigd.

Hierdoor zijn de LEARNGames flexibel inzetbaar en bijzonder efficiënt en effectief. Deze maken het leren niet alleen makkelijker maar vooral ook LEUKER!

Klik voor meer informatie over de theorie achter LEARNGames op de onderstaande schermafbeelding...