HGD


La salut i el benestar són dues de les principals preocupacions de la nostra societat.


Benestar és l'estat de qui se sent bé, en què els sentits estan satisfets. Benestar o benestança és la situació en la qual es troben satisfetes les necessitats de la vida.

La salut és un estat de benestar o d'equilibri que pot ser vist a nivell subjectiu.

L'escola petit estel la nova, cada any fan un projecte de donació de sang en el qual els alumnes de 3r d' eso crean una campanya per augmentar les donacions de sang, i donan iniciativa per que la gent sigui donant.


Els alumnes d'altres cursos de l' escola petit estel fan uns dibuixos i els alumnes de 3r trien el millor dibuix per fer panfletos per donarli a la gent.


També, els alumnes de 3r van fer cartolines i power points per explicar als altres curços quin és el funcionament del sistema circulatori i perque necessiten la sang en els hospitals. Els hi donen els panfletos perque els portin a casa i els pares vagin a donar sang ja que s'ha de ser major d'edat.L' any passat. Van aconseguir 150 donacions de sang lo que significa que podrien salvar vides d' algu que necessitaria la sang per poder viure a causa de una perdida de sang, una operació...Tant per a la seguretat de l'donant com del receptor, abans de la donació es fa una entrevista mèdica i es mira la pressió de l'donant i el nivell d'hemoglobina.

per ser donant a part de tindre les ganes d'ajudar a gent ,també has de complir uns requisits :REQUISITS

- Tindre entre 18 i 70 anys.

- Encara que hagis patit hepatitis abans dels 12 ,no estuguis en deju , tinguis el colesterol elevat i prenguis medicaments

-Pero si tens alguna malaltia cronica o problemes de salud( diabetis, cancer...)

Les dones només poden donar sang un máxim de tres cops a l'any i els homes màxim quatre, pero les dones embrassades no poden donar sang


Entre donació i donació hi ha d'haver-hi dos mesos


si compleixes tots els requistits pots donar sang


DONA SANG !!!