Agilitymestaruuskilpailut 2018


Lagotto romagnolojen agilitymestaruuskilpailut järjestetään vuonna 2018 Varkaudessa Varkauden Palvelus- ja Seurakoirien kisojen yhteydessä 20. lokakuuta.


Agilitymestaruus ratkotaan medi-, pikkumaksi- ja maksi3 -luokassa A-agilityradan ja B-hyppyradan yhteistuloksen perusteella eli osallistuaksesi kilpailuun, tulee ilmoittautua molemmille radoille! 1- ja 2-luokassa kilpaillaan luokkamestaruuksista, joiden yhteistulos ratkaistaan 3-luokan tavoin A- ja B-radan yhteistuloksen perusteella.


Ilmoittautuminen tapahtuu Suomen Agilityliiton virallisen kilpailujärjestelmän kautta ja viimeinen ilmoittautumispäivä on 12.10.2018! Jokaisella kilpailuun osallistuvalla tulee olla voimassa oleva kilpailulisenssi.


Kilpailut tuomaroi Marja Lahikainen.


Tiedustelut koskien rotumestaruuskilpailua

harrastustoimikunta@lagottoromagnolo.fi


Kisoja Suomen Lagottoklubin osalta sponsoroimassa Robur.


Agilitymestaruussäännöt

1§ Lagotto romagnolojen agilitymestaruus (jäljempänä mestaruus) ratkaistaan vuosittain näitä sääntöjä noudattaen.

2§ Mestaruus ratkaistaan virallisen agilitykilpailun yhteydessä, jonka järjestää joko Suomen Lagottoklubi ry. tai jokin agilityseura Suomen Lagottoklubi ry:n kanssa tehdyn sopimuksen perusteella.

3§ Kilpailuun ovat oikeutettuja osallistumaan kolmosluokassa kilpailevat lagotto romagnolot, joiden omistaja on Suomen Lagottoklubi ry:n jäsen.

4§ Mestaruus ratkaistaan kahden kilpailuradan yhteistuloksen perusteella. Toinen radoista voi olla hyppyrata. Kilpailussa jaetaan kolme mestaruutta, eli medi- , pikkumaksi ja maksi-koirat kisaavat omasta mestaruudesta.

5 § Agilitysäännöistä poiketen hylätty tulos on 50 virhepisteen arvoinen. Jos koirakko saa esimerkiksi ensimmäiseltä radalta tuloksin HYL ja toiselta radalta tuloksen 5 virhepistettä, on koirakon yhteistulos 55 virhepistettä. Kilpailussa voi sijoittua ainoastaan koirakko, jolla on vähintään toiselta radalta muu kuin hylätty suoritus.

6 § Jos kahdella koirakolla on yhtä paljon virhepisteitä, verrataan koirien suoritusaikoja. Jos toisella koirakoista on hylätty tulos yhdeltä radoista, katsotaan kaksi hyväksyttyä tulosta suorittanut koirakko automaattisesti paremmaksi. Suoritusaikoja voidaan verrata ainoastaan, jos molemmilla koirilla on aika samalta tai molemmilta radoilta. Jos koirien yhteenlasketut virhepisteet ja suoritusajat ovat identtiset, katsotaan jälkimmäisellä radalla paremmin suoriutunut koirakko paremmaksi. Jos koirakoilla on identtiset tulokset molemmilta radoilta, sijoitus jaetaan.

7§ Suomen Lagottoklubi ry. palkitsee mestaruuskilpailun kolme parasta kaikista säkäluokista. Suomen Lagottoklubi ry voi palkita myös saman kilpailun yhteydessä järjestettyjen alempien luokkien kilpailujen osalta kunkin luokan parhaan lagotto romagnolon.

8§ Näihin sääntöihin voi tehdä muutoksia Suomen Lagottoklubi ry:n hallitus, jonka tulee olla päätöksessään yksimielinen.