Saloisten koulukeskus

Tervetuloa Saloisten koulun kotisivuille!

Saloisten koulu sijaitsee Pohjois-Pohjanmaalla, Perämeren rannalla sijaitsevassa Raahen kaupungissa osoitteessa Kisatie 2. Koulussamme annetaan perusopetusta vuosiluokille 7-9. Koulumme painotusalueena on luonnontieteellis-matemaattinen opetus. Koulumme tehtävänä on kasvattaa oppilaasta ajatteleva ja vastuullinen ihminen.

Meille oppilaslähtöisyys on toiminnan ykkösasia ja sen pohjalta lähdettiin kartoittamaan uuden koulun tarpeita. Yksi tämän koulun erikoisuus onkin oppilashuoltoasema, jossa oppilas tavoittaa samoista tiloista opot, erityisopettajat, kuraattorin, terveydenhoitajan ja psykologin. Lisäksi meiltä löytyy lepotiloja ja hiljaisia tiloja. Oppilaiden omiin lokeroihin on asennettu usb-latauspisteet elektronisille laitteille ja kaikilla on omat Chromebookit. Hyvinvoiva oppilas on meille tärkein asia.

Koska noudatamme uutta opetussuunnitelmaa, meidän oli mahdollista toteuttaa näinkin näyttävä ja erilainen koulu. Täällä on paljon yhteistä ja avointa tilaa, mutta myös eriytettäviä tiloja. Esimerkiksi seinien paikkoihin voitiin itse vaikuttaa – rakennuksen perusrakenne antoi tähän mahdollisuuden. Täällä on lattiaan saakka ylettyvät ikkunat, näyttävää korkeaa tilaa, upea puinen portaikko, paljon lasia ja pehmentäviä verhoja. Akustiikka toimii avarasta tilasta ja lasipinnoista huolimatta. Oppimistilat saa kiinni lasiliukuovilla.


  • VALMISTUMISVUOSI. 2020

  • OPPILASMÄÄRÄ. 280

  • KERROSNELIÖT. 4000 m2

  • KERROSLUKU. 2

  • LÄMMITYSMUOTO. Maalämpö

  • RAKENNUSMATERIAALI. Puu
Rakkaus, Ihmisyys, Ajatteleva ja toimiva vastuullinen ihminen, Kasvaminen, Oppiminen, Koulun kehittäminen, Yhteistyö, Hyvät tavat, Sosiaalisuus, Muutosvalmius, Työn arvostus, Tiedot&Taidot, Yhteinen Vastuu, Ajattelu, Luovuus, Rehellisyys

Keväällä 2020 Raahen elävä OPS julkistetaan näiden verkkosivujen kautta. Raahen kaikki opettajat ovat työssä mukana ja tekevät yhteistyössä selkeää kokonaisuutta.

  • Oppilaille on luotu Google-palveluun omat tunnukset. Ne ovat muotoa etunimi.sukunimi@koulu.raahe.fi ja kirjautua voi osoitteessa www.google.fi