Talentlinien i musik på Kulturskolen Kolding

Talentlinien i musik på Kulturskolen Kolding

 

Hvis du elsker musik og gerne vil lidt mere med musikken, kan det være, at Kulturskolens talentlinie er noget for dig. På talentlinien får du mere undervisning, flere fag og møder andre, som også vil lidt mere med musikken.

 

Talentlinien består af tre trin, nemlig MusikKlubben, TalentKlassen og TalentAkademiet. Du kan læse om hver enkelt trin længere nede på siden.

 

For at komme ind på talentlinien, skal du bestå en optagelsesprøve og have en indstilling fra din lærer.  Læs mere her på siden. 


Jeg glæder mig til at møde dig!

 

Venlig hilsen

Christian Agger Bøtker - Souschef på Kulturskolen

Annelise Fuglsbjerg - rytmisk koordinator for Talentlinien og MGK

Pål Soknes - klassisk koordinator for Talentlinien og MGK


Frist for tilmelding er 1. marts 2023. Husk at sende din lærers indstilling med. Meld dig til HER


Optagelsesprøven afholdes mandag den 20. marts 2023.



Herunder kan læse om:


 


Talentliniens 3 trin - Klubben, Klassen & Akademiet

TalentKlubben er stedet, hvor du får musikalske kammerater.

Du mødes med andre elever på din alder, og I spiller sammen, går til koncerter sammen, komponerer sammen, bygger instrumenter sammen… I lærer altså om musik på alle mulige måder. Det er en rigtig musikklub! Dine lærere hedder Robert og Østen, og de to er altid fulde af gode idéer…

 

Facts om Klubben:

 

TalentKlassen - her får du flere fag og møder musikken på endnu flere områder. Du skal have hørelære og teori og bliver præsenteret for faget SSB - Sang, Spil og Bevægelse. Du kommer også til at spille med i et orkester eller band, hvis du ikke allerede gør det i forvejen, og skal være med til forskellige workshops og koncerter.


Facts om Klassen:

 

 

TalentAkademiet får du endnu mere musik på et højere plan. Du fortsætter med sammenspil og dine bifag (hørelære, teori, SSB), og kan f.eks. begynde at forberede til dig til at søge ind på MGK. På Akademiet har du mulighed for at målrettet din undervisning mod det, DU gerne vil opnå med musikken.

 

OBS: Hvis du har bestået en optagelsesprøve til MGK, men IKKE er blevet optaget, har du automatisk en plads på TalentAkademiet, hvis du ønsker det. Dermed kan du forberede dig til en optagelsesprøve året efter.

 

Facts om Akademiet:

 

 

For at få det fulde udbytte af talentlinien, er det nødvendigt, at du møder op til alle timerne. Derfor er alle fag på talentlinien obligatoriske.

 

Aldersinddelingerne på de forskellige trin er udelukkende vejledende med hensyn til planlægning og tilrettelæggelse af undervisningen, så den giver mest mulig mening fagligt og socialt.

 

Der er typisk imellem 50 og 60 elever i alt på Talentlinien på Kulturskolen Kolding.


 

Koncerter, workshops og årsprøver

Som talentelev deltager du i workshops og koncerter som tillæg til den ugentlige undervisning. Talentliniens aktiviteter fremgår en af en årsplan (se eksempel HER)

Udover at deltage i workshops og koncerter internt på Kulturskolen, så spiller talenteleverne også koncerter på Koldings fantastiske kulturinstitutioner. De rytmiske elever spiller en årlig koncert på Godset, og de klassiske elever spiller koncert på f.eks. Trapholt eller Nicolai Scene 1-2 gange om året. Her bliver de akkompagneret af Kulturskolens faste akkompagnetør, den dygtige Rima Chacaturian.

 

Hvert år afholdes også en årsprøve-koncert, hvor alle elever spiller for hinanden. Talentlinielærerne er censorer og afgør oprykning til næste trin eller om du skal have et ekstra år på samme trin.

 


Optagelsesprøven

For at komme ind på talentlinien skal du bestå en optagelsesprøve.  Herunder kan du læse om prøven forløb:

 

Når du kommer ind til prøven, vil du møde musikskoleleder Jens Bloch og souschef Christian Agger Bøtker samt vores koordinator Pål Soknes. De sidder der for at vurdere, om du vil passe ind på talentlinien, og de er både søde og rare. 

Til prøven skal du spille eller synge max. 10 min. musik for dem (det må gerne vare kortere tid). Her lytter de efter, hvordan du spiller på dit instrument.

Bagefter prøver de dig i hørelære. Det betyder, at de skal høre, om du kan høre og synge toner, når de spiller dem på klaveret, om du kan klappe rytmer, som de klapper, og om du kan synge melodier, som de spiller for dig. 

 

Efter prøven sender de dig uden for lokalet et øjeblik. Så kommer du ind til en kort samtale, hvor de fortæller dig:

 

Efter prøven indplacerer de dig på den linie, som de vurderer passer til dig, så du kan få mest ud af undervisningen og samværet med kammeraterne.

 

Optagelsesprøven afholdes tirsdag den 20. marts 2023. Meld dig til HER

 


Tilmelding

Hvis du gerne vil søge ind på talentlinien, så tag en snak med din lærer om det. Du skal nemlig have en indstilling fra din lærer for at kunne søge ind.

 

Er du klar til at søge, så tryk HER for at melde dig til optagelsesprøven.

 

Frist for tilmelding er 1. marts 2023. Husk at sende din lærers anbefaling med. Meld dig til HER

 


Betaling:

For Talentlinjen betales:

- Instrumentalfag

- Evt. valgfri bifagsklaver

- Et månedligt Talentlinie-gebyr på 190 kr. (se aktiuelle priser HER)