Extra activiteiten voor onze leerlingen

Van de sportcommissie

Op deze pagina is het laatste nieuws te vinden met betrekking tot de schoolsport en andere sportieve activiteiten/naschoolse activiteiten.

Schoolvoetbaltoernooi groep 3 en 4:

Afgelopen woensdag 23 mei is het laatste deel van het schoolvoetbaltoernooi voor de groepen 3 en 4 gespeeld op de velden van HBSS. Voor De Klinker kwam nog 1 team in actie; het team van groep 4/5 met aanvulling van groep 4. In de warmte werd ontzettend goed en sportief gespeeld maar helaas kwamen de jongens en meisjes net een paar doelpunten tekort om de grote finale te bereiken. Wel werd er een mooie tweede plaats in hun poule behaald. Knap gedaan!

Jaarplanning sporttoernooien:

Het schoolsportseizoen zit er weer op.

We willen alle ouders, begeleiders en natuurlijk alle leerlingen die hebben meegedaan aan 1 (of meer) van de toernooien bedanken voor hun inzet en enthousiasme. Aan het begin van volgend schooljaar komt hier weer de nieuwe jaarplanning te staan. Tot het volgende schoolsportjaar!!

Voor vragen of opmerkingen over de sporttoernooien kunt u contact opnemen via sport@klinkerschiedam.nl

Brick Challenge LEGO® cursus E² Young Engineers

Brick Challenge LEGO® cursus E² Young Engineers komt naar onze school. E² staat voor educatie en entertainment. Doe mee met de Bricks Challenge en leer van alles over wetenschap en techniek door het bouwen van gemotoriseerde LEGO® modellen. De les begint met een korte uitleg over een wetenschappelijk of technisch principe, zoals de wetten van Newton of de noodzaak van een differentieel. Daarna ga je zelf aan de slag met technisch LEGO® om een echt werkende machine te bouwen waarin het geleerde tot uiting komt. Dan is het tijd om als een echte uitvinder je model spelenderwijs verder te ontwikkelen. Elke week bouw je een nieuw model. De cursus is voor leerlingen van groep drie tot en met acht op donderdagmiddag na school gedurende 7 weken tot aan de meivakantie. We starten op 8 mrt. Kijk voor informatie en inschrijven op de website van Young Engineers: http://rotterdam.youngeng.nl/de-klinker-start8mrt/

Mad Science Zuid Holland

Naschoolse cursus

Dag: donderdag. Starttijd: 15.45

Data

  • Dag 1: 11-1-2018
  • Dag 2: 18-1-2018
  • Dag 3: 25-1-2018
  • Dag 4: 1-2-2018
  • Dag 5: 8-2-2018
  • Dag 6: 15-2-2018

Meer informatie:

Typecursus

Deze is gestart op dinsdag 3 oktober 2017

Voor meer informatie: