Appchecker

Op deze website vind je snel welke websites, google chrome apps, add-ons en web-extensies je kunt gebruiken voor jouw doeleinden. Selecteer in de menubalk voor welke doelgroep je op zoek bent en klik daarna op leerling of leerkracht voor gerichte resultaten. Hier kun je voor verschillende vakgebieden op zoek gaan naar jouw toepassingen.

De bruikbaarheid van een website, app, extensie of add-on beoordeel je vaak vanuit de functionaliteit: wat kan ik ermee in de klas? En wat voegt het voor mij of mijn leerlingen toe? Maar denk jij ook na over de privacy en bescherming van persoonsgegevens zodra je met een toepassing aan de slag gaat? Op deze website proberen wij niet alleen aan te geven welke toepassingen bruikbaar zijn in de klas, maar ook of deze veilig gebruikt kunnen worden door jou en je leerlingen. Via onderstaande stoplichten kom je erachter of het (on)geschikt is.

Toepassing kan nu veilig gebruikt worden. Deze voldoet aan de richtlijnen die de AVG gesteld aan de privacy en beveiliging van persoonsgegevens.

De toepassing kan veilig gebruikt worden onder bepaalde voorwaarden of mits de juiste privacy instellingen gemaakt worden. Controleer deze instellingen voor je persoonsgegevens invoert.
Klik HIER voor meer informatie.

Deze toepassing mag niet gebruikt worden omdat deze niet voldoet niet aan de richtlijnen die de AVG stelt aan de privacy en beveiliging van persoonsgegevens.