Duaal leren

Duaal leren?

Da’s school en werkvloer combineren!

Tijdens het schooljaar 2017-2018 startte het GO! Atheneum Geraardsbergen binnen de opleiding elektrische installaties, met het proefproject Duaal leren. Jongeren die in het project stappen combineren theorielessen met praktijk en ervaring op de werkvloer. Het geheel is een perfecte mix om de kansen van pasafgestudeerden op de arbeidsmarkt te vergroten. Gezien het succes, wordt Duaal leren vanaf september 2019 in meerdere richtingen ingericht.

Lees er alles over op onze website!

Onze leerlingen aan het woord

Jonathan Dupont (7 Installateur Gebouwenautomatisering duaal): "Duaal leren is voor mij leren op school én op de werkplek. Door Duaal leren hoop ik een verzekerde toekomst op de arbeidsmarkt te hebben."

Arnd De Moyer & Houssin Ben Ali (6 Elektrische Installaties duaal): " Op onze werkplek hebben wij de mogelijkheid om met de nieuwste apparaten te werken en heel wat dingen bij te leren. Zo komen we ook op grote sites waar we leren in team werken. De 2 dagen op school zijn voor ons een echte meerwaarde, hier leren we algemene vakken en schaven we onze kennis bij.

Charlot De Paepe (7 Kinderbegeleider duaal): "Na mijn 6° jaar TSO ontving ik mijn diploma, maar wist ik nog niet wat ik ging verder studeren. Kinderbegeleider Duaal leren leunt aan bij mijn interesses. Het is super tof: je verdient iets bij voor later en je hebt een extra getuigschrift."

Eén team achter Duaal leren

Dhr. Koen Slagmulder (technisch adviseur), dhr. Yves De Wolf (technisch adviseur), mevr. Liesbeth Venneman (trajectbegeleider), dhr. Brecht Persoons (directeur) en dhr. Chris Teirlinck (technisch adviseur coördinator)