לעצב את חווית המשתמש

תכנית לתואר שני עם התמחות באינטראקציית אדם מחשב

התוכנית לתואר שני באינטראקציית אדם-מחשב (M.Sc) מעניקה לסטודנטים את הידע, הכלים המעשיים וההבנה התאורטית הדרושים להמשגה, עיצוב, בנייה והערכה של מערכות אינטראקטיביות כדי לאפיין ולעצב את חווית המשתמש. תוכנית הלימוד כוללת לימוד והבנה של הצרכים והיכולות האנושיים, הטכנולוגיים, והארגוניים. התוכנית מכינה סטודנטים לקריירה בתחום בתעשייה כמו גם להמשך לימודים מתקדמים, וכוללת קורסים מחקריים ומעשיים לעיצוב ממשקים (UI), הבנת חווית המשתמש (UX), ומחקר באינטראקציית אדם-מחשב, כולל עבודת מחקר בתחום בהנחיית אחד מחברי הסגל של התוכנית. 

 המרצים בתוכנית

דר׳ אשרת איילון

תחומי מחקר: אינטראקציית אדם-מחשב, פרטיות ואבטחת מידע, סביבה מקוונת בטוחה בקרב אוכלוסיות מוחלשות

שי בן-ברק

מומחה בכיר בחקר משתמשים, איפיון אינטראקציה, וחווית המשתמש

פרופ' צבי קופליק

תחומי מחקר: ממשקי אדם מחשב חכמים, פרסונליזציה, מחשוב מקיף, שקיפות אלגוריתמית 

פרופ׳ יואל לניר - ראש התוכנית

תחומי מחקר: אינטראקציית אדם מחשב, ויזואליזציה של מידע

תוכנית הלימודים

התכנית תכלול ביצוע עבודת מחקר (תזה) + לימוד קורסים בהיקף של 30 שעות, הכוללים 19 שעות בקורסי חובה. שאר נקודות הזכות הדרושות יוקדשו לקורסי בחירה. משך הממוצע של התואר הינו 3 שנים, כאשר בד"כ השנתיים הראשונות מוקדשות ללקיחת הקורסים, והשנה השלישית מוקדשת לעבודה על התיזה בלבד. לרשימה המלאה של הקורסים לחצו: כאן

תנאי קבלה

התכנית מכוונת לסטודנטים בוגרי תואר ראשון עם ממוצע של 85 ומעלה מתחומים רלוונטים הכוללים מקצעות מחשוב (מערכות מידע, מדעי המחשב), פסיכולוגיה, עיצוב, הנדסה, ועוד. מועמדים מתאימים יעברו ראיון אצל ועדת קבלה חוגית. השלמות ידרשו מכל סטודנט בהתאם לרקע של כל מועמד.

פרטים נוספים

 מחקר באינטראקציית אדם-מחשב באוניברסיטת חיפה

בחוג למערכות מידע באוניברסיטת חיפה נעשים מגוון מחקרים בתחום הכללי של אינטראקציית אדם-מחשב (HCI). המחקרים עוסקים בנושאים שונים כגון אינטראקצייה חברתית במציאות רבודה, שקיפות אלגוריתמית, ממשקי אדם-חיה (Animal computer interaction), טכנולוגיה לעזרת אנשים עם מוגבלויות, ויזואליזציה של מידע, מחשוב לביש, ועוד. 

לפרטים נוספים ושאלות ניתן לפנות ל:

פרופ׳ יואל לניר, ראש התוכנית: ylanir@is.haifa.ac.il

סיגל בן-סימון, מנהלת אדמינסטרטיבית: sbensimon@univ.haifa.ac.il